[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Eheim pro vs. eheim thermal pro  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut. Am nevoie sa-mi achizitionez un filtru pentru un acvariu de 200l. M-am oprit la eheim. Am gasit si varianta Eheim Professionel I 2224 care este aproximativ 400 ron si si varianta Eheim Professionel I termo 2324 care-i in jur de 650 ron. Al doilea este dintr-o generatie mai noua, si, in plus are si incalzitor. Vreau ceva pareri - despre cele doua filtre singurele diferente pe care le vad eu sunt:1- pretul, 2 faptul ca al doilea are acel incalzitor si te scapa de munca de a ascunde un incalzitor normal prin acvariu.
Mersi,
Hans
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Salut.
Eu am asa:
Eheim 2226, Eheim 2228, Eheim wet&dry 2229 recent achizitionat ptr africani si un Eheim Pro II Thermo 2126. Toate sunt foarte bune, nu exista nici o diferenta de calitate constructiva intre ele. Cum ziceai, singurele diferente sunt cele legate de pret si existenta acelui incalzitor inclus. Deci....it's your decision
[Email]
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu am acel 2324, si singurul motiv pentru care am ales acel model de Eheim (fata de alt model Eheim) a fost ca pot ascunde incalzitorul. Isi face treaba foarte bine si silentios. Acvariul e montat in sufragerie si pot spune sincer ca chiar si atunci cand e liniste totala in casa (fara radio, tv, masina de spalat, etc), daca nu deschid dulapiorul unde e filtrul, si sa stau la mai putin de un metru de el, nu pot auzi daca merge sau nu. De cateva ori chiar am fugit panicat la acvariu ca sa observ daca se mai fac valurelele la suprafata (deci daca mai merge filtrul), pentru ca am crezut ca poate fiul meu a smuls cablul lui din priza.

Comparativ cu restul de Eheim nu stiu (n-am avut niciodata alt Eheim), dar daca ce se spune e adevarat, si anume ca toate produsele lor sunt la fel de bune, atunci trebuie sa recunosc ca sunt uimitori. Cand speli filtrul iti dai seama ce calitate au materialele (pe langa design, etc).

Eu iti recomand 2324 daca poti. O fi mai scump, dar reducerea echipamentelor din acvariu nu poate sa fie decat un plus. Inafara de asta, cred ca incalzitorul din 2324 poate sa faca minuni (adica sa incalzeasca rapid apa daca ai facut un schimb de apa la repezeala), pentru ca are o rezistenta groasa ca aceea cu care faceam ceaiuri pe vremea lui Ceashca'. Si cel putin poti sa fi sigur ca toata apa din acvariu este incalzita uniform, pentru ca toata apa filtrata trece prin rezistente (in filtru). Dezavantajul la acele incalzitoare clasice (baghete) e ca trebuie sa ai circulatie buna unde le plasezi, ca sa nu obtii diferente mari intre diferitele unghere ale acvariului.

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

Anubias wrote:O fi mai scump, dar reducerea echipamentelor din acvariu nu poate sa fie decat un plus. Inafara de asta, cred ca incalzitorul din 2324 poate sa faca minuni (adica sa incalzeasca rapid apa daca ai facut un schimb de apa la repezeala), pentru ca are o rezistenta groasa ca aceea cu care faceam ceaiuri pe vremea lui Ceashca'. Si cel putin poti sa fi sigur ca toata apa din acvariu este incalzita uniform, pentru ca toata apa filtrata trece prin rezistente (in filtru). Dezavantajul la acele incalzitoare clasice (baghete) e ca trebuie sa ai circulatie buna unde le plasezi, ca sa nu obtii diferente mari intre diferitele unghere ale acvariului.

Exact din aceleasi motive l-am ales si eu. Multumesc tuturor de raspunsuri.
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

DUpa ce l-am luat si l-am pus in functiune, am o alta problema: Nu incalzeste apa cum ar trebuii: in userguide spune ca daca pui semnul de la termostat in pozitie verticala, va incalzi apa la 25-27 grade. Din pacate o duce doar la 23 de grade (dupa un termometru sera). Ca sa duc apa la 25 grade, pun butonul de la incalzitor undeva la 29 grade dupa scala lor. EU as vrea sa duc apa la 29 grade--asta inseamna ca imi trebuie un incalzitor suplimentar sau ca nu-i bine setat termostatul lor. A mai patit cineva asta ?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

hans wrote:Ca sa duc apa la 25 grade, pun butonul de la incalzitor undeva la 29 grade dupa scala lor.
Fie e foarte frig in camera si nu face fata , fie e decalibrat, caz in care poti apela la garantie .

Poze: smilie ... Poze cu plante
mosu
Administrator
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:
hans wrote:Ca sa duc apa la 25 grade, pun butonul de la incalzitor undeva la 29 grade dupa scala lor.
Fie e foarte frig in camera si nu face fata , fie e decalibrat, caz in care poti apela la garantie .

Fie termometrul de referinta este decalibrat
[Email] [WWW]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:

Doar nu l-o tine intr-o camera frigorifica. Garantia sa-si faca datoria!
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

hans wrote:DUpa ce l-am luat si l-am pus in functiune, am o alta problema: Nu incalzeste apa cum ar trebuii: in userguide spune ca daca pui semnul de la termostat in pozitie verticala, va incalzi apa la 25-27 grade. Din pacate o duce doar la 23 de grade (dupa un termometru sera). Ca sa duc apa la 25 grade, pun butonul de la incalzitor undeva la 29 grade dupa scala lor. EU as vrea sa duc apa la 29 grade--asta inseamna ca imi trebuie un incalzitor suplimentar sau ca nu-i bine setat termostatul lor. A mai patit cineva asta ?
Hmm, ciudat. Mie nu mi s-a intamplat, pentru ca eu aveam efectul invers (vroiam apa mai rece decat o aveam). Dar asta nu din cauza filtrului, ci pentru ca am tuburi luminoase 3x39W care incalzesc apa destul de binisor peste zi. Sper sa nu te supar, dar fi atent ca debitul sa fie la maxim (sa nu fi deschis clapetele doar pe jumatate). Asta ar mai putea fi un motiv pentru care nu incalzeste asa de bine. Si de curiozitate: ce temperatura ai in camera?

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

Termomentrul nu-i decalibrat ca toate aveau cam aceeasi temperatura (dar o sa-l verific cu un termometru uman intr-o apa de 35 grade). In camera am 20 grade aprox dar, daca nu ar face fata, incalzitorul ar trebuii sa mearga non-stop. Ori se mia si opreste. Am dat un restart la termometru si acum a urcat cu 1 grad ( in loc de 29 am 26 fata de 25 cat aveam ieri). Mai astept pana maine si, daca ramane tot la 26 o sa vorbesc cu vanzatorul. Problema este ca nu am chef sa scot filtrul ( deja am cativa pestici si am pus si o colonie de bacterii in filtru)

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: