[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
alge si substrat murdar  XML
Forum Index » Alge
Author Message
Bridget
Junior member

IP:

inainte de a incepe cu noul acvariu, am niste probleme cu vechiul: mi-au aparut alge pe frunzeele de anubias(parca), si totodata substratul s-a ingalbenit(acoperit cu o chestie ff fina, galbena, da impresia ca pietrele in sine sunt galbene).
nu as vrea sa mai am aceleasi probleme si in noul acvariu, asa ca as vrea sa stiu ce sa fac sa scap de alge, si cum sa evit/tratez murdaria de pe substrat.

Bridget
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Poti pune o poza ? Sigur nu e maro chestia de pe pietre(in loc de galbena) ? Anubiasul creste greu,de multe ori se acopera cu alge din aceasta cauza.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Bridget
Junior member

IP:

nu mi se opare maro- este spre galben. cand ajung acasa, incerc sa pun si o poza, desi nu am camera ff buna ptr asta.

Bridget
[Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Mutat la sectiunea alge

Ogar batrin dar.... cu miros fin
Bridget
Junior member

IP:

gata, am cateva poze cu substratul, atat curat cat si murdar.
astept pareri- ce sa fac?

http://bridget85.sunphoto.ro/acvariu/OPFOZTMXASNNREPZVNG
comparativ cu:
http://bridget85.sunphoto.ro/acvariu/HUPMFUHDZAWFZTHXOND

Bridget
[Yahoo!]
Bridget
Junior member

IP:

mai am o nelamurire: cum se numeste pana la urma alga aceea care formeaza firicele verde inchis spre negru pe marginea frunzelor?
vad ca deja au facut smocuri, si, au aparut subtirel si pe suprafata unei pietre.
intelesesem ca se numeste cladophora, insa dupa imaginile de pe google, parca nu seamana cu ce am eu in acvariu.

Bridget
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Uita-te putin peste acest articol. Poate iti gasesti si algele tale. Mai poti citi putin si de aici, poate reusesti sa te edifici asupra problemelor tale. La tine sa nu fie alga maro, o gasesti in primul articol pe care ti l-am dat. Si pentru alga pe care nu reusesti s-o identifici este necesara o poza.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Bridget
Junior member

IP:

alga mea este exact ca cea descrisa in subiectul alge al lui ciumurel.
in ceea ce priveste postul cu descrierea, pare mai degraba asemanatoare cu alga pufoasa, doar ca firicelele sunt inchise la culoare.
in ceea ce privestealga maro, nu pot sa-mi dau seama la ce se face referire in poza: la culoarea maronie a pietricelelor, sau la "mazga" aceea de langa lemn. daca esre partea cu maroul pe pietricele, cred seamana f bine cu ce am eu.
ptr poze mi-e teama ca nu am un aparat atat de profesionist incat sa pot sa le scot in evidenta.

momentan am oprit lumina la acvariu, si incerc tratamentul cu apa oxigenata. am mai adus ceva plante, desi nu am gasit cine stie ce prin pet-shop-uri, si sapt viitoare sper sa iau si o instalatie de co2. sper sa ajute.

pentru orice sfaturi sunt recunoscatoare.

multumesc!

Bridget
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Daca ai alga maro,aceea va trece singura.Am avut-o s eu in prima luna dupa ciclare.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Depunerea de pe substrat cred ca-i Diatomee, o sa treaca. Pe marginea frunzelor par a fi BBA, fa poza.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Bridget
Junior member

IP:

am sa incerc sa postez o poza, desi nu cred sa fie foarte concludenta.

Bridget
[Yahoo!]
Bridget
Junior member

IP:

in seara asta voi posta acasa cateva poze cu frunzele cu alge- am reusit sa le pozez intr-o farfurie
acvariul il tin de sambata seara fara lumina si acoperit, si-i pun in fiecare seara apa oxigenata+ schimb apa.
pestii par ok, desi sunt putin dezorientati. algele si-au mai pierdut din tarie, iar mie parca mi-a mai revenit speranta.
mai fac tratamentul inca 3 zile, ca mai am 3 sticlute cu apa oxigenata, dupa care incerc sa-l plantez cat de bine, desi aici in oras nu prea gasesc nici o planta, si caut in disperare.
am descoperit si o chestie care zic eu ca a favorizat aparitia: filtrul pompa oxigen in apa la maxim, plantele nu aveau co2, iar ceea ce produceau pestii nu era suficient.
in rest, sper sa fi fost asta singura cauza, si sa nu mai am vreun alt dezechilibru, care sa-mi aduca din nou alge.

Bridget
[Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

cat dozezi h2o2 ? cati mll la cati L
si din cate stiu,,, excesul de oxigen aduce aparitia algelor.
ai grija ca risti mult daca de sambata faci acest tratament
Bridget
Junior member

IP:

momentan nu dozez co2 ptr ca nu am cumparat aparatul.
azi insa, o iau la picior prin pet shop-uri, dupa plante si co2.
de sambata am stins lumina in acvariu, duminica am aplicat prima doza de h2o2, luni inca o parte special pe marginea frunzelor afectate, si mai am inca 3 sticlute. concentratia este destul de mica, de 3%.
azi am scapat de hoplo si titteya, si urmeaza sa mai iau 4 cory(dupa cum mi-a fost recomandat), si mai caut niste pentazona.

Bridget
[Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

ai sa-ti impartasesc o amintire de-a mea.
si eu am scapat de alge prin apa oxigenata, in circa 4 zile.
eu am dozat asa:
1 zi: 20 mll la 100l apa
2 zi: 40 mll la 100l apa(deja erau arse si totul era ok am zis,Hai si maxim sa vad ce se intampla, daca tot faceam experimente)
3 zi:100mll la 100l apa
4 zi:100mll la 100l apa (aici m-am oprit, alga era in aceeasi stare ca si in a 2-a zi , dar eram sigur ca a disparut , asa a si fot, timpul de iluminat a fost de 5 ore pe zi)
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

am uitat sa-ti zic ce alge erau:
cladophora aglae si hair aglae (decese 0 .plante si pesti)
Bridget
Junior member

IP:

eu pana acum i-am tinut acoperiti.
ma gandesc de azi sa dau drumul la lumina macar 2-3 ore seara. eu inainte le tineam si lumina intr-o veselie, de pe la 8 dimineata pana pe la 11-12 noaptea, deci si asta cred ca mi-a adus pacostea pe cap.
acum vad ca alga a inceput sa mai regreseze si sper sa si dispara pana la urma.

Bridget
[Yahoo!]
Bridget
Junior member

IP:

ketamina wrote:am uitat sa-ti zic ce alge erau:
cladophora aglae si hair aglae (decese 0 .plante si pesti)

bun asa, inseamna ca am si eu ceva sperante.
plantutele nu le cunosc pe nume, insa in afara de faptul ca au ramas putin chele de frunze, nu par sa fi fost f afectate.

Bridget
[Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

si cand termini, poti sa mai curati frunzele afectate, lumina o lasi maxim 10 ore si nu mai bagi atata o2 in apa
Bridget
Junior member

IP:

frunzele le voi mai curata, insa dupa ce-si mai revin putin plantele, si incep sa se dezvolte.
cand a napadit alga, a afectat cam 90% din planta, si bine nu le-a fost.
in ceea ce priveste o2, cred ca ma voi baza doar pe plante, eventual ff putin din filtru.

Bridget
[Yahoo!]

Forum Index » Alge
Go to: