[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
plantare cu probleme  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
luckyyou
Junior member

IP:

Nu ma trimiteti la topicurile mai vechi caci am citit de toate, dar la mine problema este mai complexa.

O sa va scriu pe scurt ca sa ma intelegeti:
- acvariu de 10 L (pana venea cel mare) cu 2 carasei si 3 mollyutze mici de tot
- mi s-a stricat filtrul si nu am mai luat altul nou, pentru ca deja acvariul cel mare sosise si ii cumparasem toate cele trebuincioase
- acvariul mare 150 L, cu pompa, filtru, incalzitor. Am mutat pestiocii acolo cu toate ca acvariul nu era ciclat, dar imi era teama ca in cel mic sa nu cumva sa se imbolnaveasca. Solutii pentru apa, etc, pana la urma toti pestii au rezistat si au crescut nevoie mare.
- am mai luat si 3 gumari, temperatura 24, s-au obisnuit cu totii, le este ok

problema majora: acvariul nu este plantat. a fost (inca mai este) un mic ghiveci cu o planta. Nu l-am plantat dinainte pentru ca acvariul meu statea pe un stativ in care nu aveam incredere prea mare, si acum am facut comanda la mobila care tre sa apara.

Asadar cum plantez un acvariu in care sunt: 2 carasi tembeli (i-au molestat molly-le si a trebuit sa le mut), 3 gurami teritoriali (ii ignora pe carasi, pe bat intre ei pentru teritoriu), 2 cory minusculi, si doi ancistrusi???

Acvariul meu are doar o buturuga, un ghiveci minuscul, si doua jumatati de nuca de cocos.

Vreau pietris (nu colorat, vreau o bucatica de natura), nispit, si cateva plantute pentru gurami dar sa nu le pape grasanii de carasei.

Avand in vedere ca am apa in el ca am pestii in el, va rog din suflet, explicati-mi fir de par cum sa fac. Au rezistat ciclarii (am si schimbat apa des si putin, si le puneam mereu cantitatea necesara de solutie impotriva clorului) si nu vreau sa fac acum vreo tampenie. Vreau detalii despre granulatia pietrisului, (cam cate kg incap la fundul acvariului de 150 L), nisipi, numele plantelor, cum fac cu apa si pestii in timp ce il plantez etc.

Si a doua intrebare: ma ingrijoareaza cei doi cory: se comporta ok, mananca, sunt jucausi, dar nu au crescut deloc, sau insesizabil. Carasii si gurami cresc vazand cu ochii, dar albiciosii mei cu ochii rosii au stagnat parca. Vreo idee?
jax
Junior member
[Avatar]

IP:

2 carasi = 100l apa volum. o sa fie in stare sa scoata din substrat plante si sa le mai si manince uneori. eu ti-as recomanda sa alegi intre ei si restul pestilor. nu uita ca pentru carasi trebuie apa rece (nu e nevoie sa o incalzesti deloc).

cit despre pietris, daca consideram ca fundul acvariului e 80x50 si ca pui in medie cam 6mm substrat inseamna ca ai nevoie de 24 de litri volum al substratului. un sac de 40kg de pietris ti-ar ajunge (mai trebuie si spalat).

substratul trebuie pus in acvariu inaintea apei si evident, a pestilor. va trebui sa gasesti o solutie sa faci totul ca la carte. ar fi fost ideal sa faci ciclarea cu pietrisul in acvariu, ai grija doar la apa de acum sa nu o arunci.

cit despre cory, nu ai de ce sa iti faci griji.

POZE
LUPmic
Senior member

IP:

1. Sa nu mai cumperi pesti ! decat daca mai iei vreun acvariu
2.Daca vrei totusi plante si carasi in acelasi acvariu incearca niste Anubias legat de buturuga si ceva plante "covor" pe nucile de cocos, cum buturuba si nucile le ai .....
3.Pentru a afla cat pietris iti trebuie scrie dimensiunile acvariului, eu unul cred ca 40 de kg e totusi mult dar cine stie...
[Email] [Yahoo!]
luckyyou
Junior member

IP:

Doamne fereste, nu mai cumpar pesti, clar! Stiu ca sunt putin cam multi... Intentionez sa imi mai iau un acvariu mai micut in care sa iau niste neoni, caci sotului ii plac teribil, dar stiu ca este bine sa iei vreo 20 cel putin caci sunt pesti de card si eventual vreo 2 sanitari ii scot din acvariul mare si ii mut in celalalt.

problema mea este alta acum oameni buni: ce ma fac cu apa si pestii din acvariu?

exista pericolul decliclarii cand voi pune pietris? sorry daca scot aberatii pe gura dar am si eu niste cunostinte de super baza.

pentru plante trebuie nisip/ pamant special, este suficient pietris? Mii de multumiri
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Avand carasii, recomandarea legata de Anubias este cea mai buna. Cred ca ar mai merge si Valisneria, nu sunt sigur, n-am carasi. ReBella parca are, poate ne ajuta ea cu plantele. Nu vei avea nevoie de substrat fertil, ci doar de pietris. IN acest fel vei pute aspira fara probleme, atunci cand faci curat.
In privinta operatiunilor pe care le ai de indeplinit:
speli bine-bine pietrisu'
scoti apa din acvariu si o pui in vase
intr-unul din acele vase vei pune sa functioneze si filtrul, tot acolo vei pune si pesticii.
pui pietrisul in acvariu, pui apa, filtrul, pestii, etc.
Daca faci cum ti-am spus, nu deciclezi nimic. Conditie esentiala: filtrul functioneaza non stop. Il opresti maxim 5-10 minute. Nu mai mult
Din apa veche trebuie sa pastrezi munim 50%. Poti merge in piata sa mai iei vase. Io asa am procedat, mi-am mai cumparat un butoias de varza, atunci cand am facut o operatiune asemenatoare.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Am avut carasi insa ma saturasem sa imi dezradacineze plantele si/sau sa le pape Asa ca i-am dat la schimb pe alti pesti,la un crescator.Insa mai am multe materiale despre plantele care merg tinute cu carasii,asa ca Lucky sau oricine altcineva le doreste sa ma caute pe mail sau messenger (gasiti datele de contact sub mesajul meu).Materialele sunt in engleza.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
jax
Junior member
[Avatar]

IP:

adriancalotescu: ieri am inlocuit si la mine in acvariu substratul. am folosit aproape un sac (de 40kg) de nisip, spalat. si cred ca pe alocuri am pus prea putin. si recomandam nisipul la sac de 40kg pentru ca e ieftin, eu l-am luat cu 5ron.

POZE
LUPmic
Senior member

IP:

jax wrote:adriancalotescu: ieri am inlocuit si la mine in acvariu substratul. am folosit aproape un sac (de 40kg) de nisip, spalat. si cred ca pe alocuri am pus prea putin. si recomandam nisipul la sac de 40kg pentru ca e ieftin, eu l-am luat cu 5ron.

Da-mi si mie te rog linkul in care am scris eu asta!
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: