[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ceratophylum demersum  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Mihnea B.
Junior member

IP:

va rog frumos sa imi spuneti unde gasesc Ceratophylum demersum. vreau sa pun intr-un acvariu cu cichlide pentru un "strop de culoare". si daca se poate sa imi spuneti si cate ceva despre solul care il necesita. multumesc
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu stiu de unde poti lua planta, dar nu cred ca va rezista ciclidelor. Uite aici cateva informatii utile despre ea.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Mihnea B.
Junior member

IP:

uite cel mai fain acvariu de cichlide pe care as vrea sa il copiez. http://www.youtube.com/watch?v=BrSdYK5El_8 vad ca merge treaba cu cichlidele pentru ca ea creste foarte repede. deci pot sa se "joace" cichlidele cu ea. dar nu stiu unde sa o gasesc
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ce vezi tu acolo cred ca este mai degraba un moss. Un neam de Vesicularia sau ceva de genul asta.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Mihnea B.
Junior member

IP:

cel care a pus filmuletul: The large floating plant is called hornwort. posibil sa fie si cum zici tu dar el asa zice. si din ce am citit despre hornwort inclin sa il cred ca aceea este planta respectiva. dar din nou, poate ma aude cineva, UNDE o gasesc?? va rog....
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Da aceea este planta si e nepretentioasa...creste desul de repede.Nu stiu insa daca orice ciclide o vor lasa sa creasca asa de multa cum este in acel videoclip. Am eu planta

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Mihnea B.
Junior member

IP:

ce sa inteleg din acel "am eu planta". ca esti dispusa sa vinzi/donezi un fir doua sau doar asa sa stim ca ai?
[Yahoo!]
BogdanC
Junior member

IP:

Nu sunt sigur ca exact planta asta este in acel acvariu dar pot sa-ti spun ca Ceratophyllum demersum (Rigid Hornwort), numit la noi cosor, se gaseste in imensa majoritate a baltilor de campie, inclusiv in canale laterale ale Dunarii etc. Este destul de invaziva si adesea incurca pescuitul industrial sau sportiv. Prefera apele statatoare, cu fund mîlos si incarcatura importanta de nutrienti; deseori nu e fixata de fund ci pluteste in masa apei, fiind fragila se rupe usor. O bucata de planta e destul, umple rapid un acvariu bine luminat. Acum ceva ani aveam cosor intr-un acvariu cu guppy si alte specii vivipare, planta fiind provenita direct din balta...Normal am pus-o in acvariu dupa spalare si dezinfectare etc.

Detritus, detritus, detritus...ad infinitum

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: