[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
cum as vrea acvariul meu  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Mr.Black
Unripe member

IP:

salutare!!
de cateva zile ma tot gandesc sa fac un acvariu....
dimensiuni:100 x 45 x 40h
- sticla de 10 mm(daca gasesc pentru ca nu vreau intarituri)
- filtru intern uni+ UV 750 Aquael
- incalzitor 200 W Aquael
- pompa aer 250 L Aquael (daca mai este cazul)
- lumina:2 x neoane 30 W(90 cm)
- capac din Komatex de 10 mm
- substrat din pietricele alb - negru si ceva pietre mai mari...o sa vad...

momentan nu as vrea sa-l plantez ca e foarte mult de lucru si ceva mai multi bani si pe vremurile astea de criza e bun si asa
despre pesti vom vedea.....e cam limitat orasul.....tre' sa merg la bacau sau iasi......

cam atat...e gandit bine?
Claude
Junior member
[Avatar]

IP:

Merge si cu sticla de 8 la inaltimea data de tine fara nicio problema. As merge totusi pe filtru extern, si mai bine 2 neoane de 39w t5(minim)daca nu pui 3 din start. Diferenta intre ele si cele de 30w e de aproximativ 4 lei al neoanele tip 865... dar durata cat te tine un t5 e dubla sunt cativa wati in plus si folosindu-le pe amandoua pot spune ca e diferenta majora la plantele de gazon intr-un acvariu cu coloana de 45cm apa...
apoi pompa de aer...nu => castigi bani de filtru
komatexul poate sa fie si de 3 si sa ii pui pvc pe dedesupt. de abia poti prinde diverse gen holsuruburi mici pt fixare suporti neon etc...
substratul sper ca intai pui unul fertilizant si peste ceva pietris....fie el si alb negru.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/12/2009 16:43:48

e limpede ca e tulbure!
[WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Mr.Black wrote:momentan nu as vrea sa-l plantez ca e foarte mult de lucru si ceva mai multi bani si pe vremurile astea de criza e bun si asa

Nu vrei sa-l plantezi deloc? In cazu' asta e suficient un singur tub de 30 W => o mica economie .

La L=100 cm si h=40 cm merge si din geam de 8 mm fara intarituri, da' o sa faca un pic de burta, nepericuloasa, da' o s-o faca. Daca gasesti, foloseste geam de 10 mm .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Mr.Black
Unripe member

IP:

sa fiu sincer as vrea sa-l plantez....dar.....1!am un copilas de 2 ani jumate care isi baga nasul peste tot si nu as vrea sa stau cu bomba prin casa...2!in piatra neamt e cam greu sa faci rost de plante....adica nu am vazut deloc de cumparat....3!si de pesti e la fel de nasol....tre sa trag o fuga pana la bacau.....in vreo luna poate mai bine pana il fac si se face ciclarea sper sa ajung......a nins de a rupt ......
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Mr.Black wrote:am un copilas de 2 ani jumate care isi baga nasul peste tot si nu as vrea sa stau cu bomba prin casa...

Cui ii spui bomba? La butelie sau la sticla cu drojdie ? Pentru ambele poti gasi solutii sa nu ajunga in miinile Celui Mic ........

Mr.Black wrote:in piatra neamt e cam greu sa faci rost de plante....adica nu am vazut deloc de cumparat....
Asta nu-i o problema, sint mai usor de transportat decit pestii ....... mai gasesti vinzari sau donatii de plante pe forumuri .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
Mr.Black
Unripe member

IP:

'om vedea sefu'......stai sa-l vad cu apa in el......butelie sau drojdie......mie frica mie ca de curent fiicamea nu se joaca cu papusi....de multe ori am surprinso cu ruleta si surubelnita-n mana....haha...in rest sunt bune piesele ce le-am ales?un filtru extern mi se pare prea scump.....si komatex am de unde ca lucrez cu el zi de zi la munca...am de la 3 al 10 mm.....

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: