Message |
|
La mine ancistrusul mascul mi-a cam casapit severumul,i-a franjurat coada,aripiarele...urca dupa mancare sus si se invartea in jurul lui sa-l zgarie cu "ghearele" alea de la branhii...si pe urma se lipea de geam,si iar il lua la inconjurat.Ar fi fost haios daca nu-mi parea rau pt severum  )
Oricum ancistrusul ala se crede ciclida,are impresia ca e vreun oscar sau ceva.Isi apara teritoriul,isi cauta altul daca redecorez...
Am mai avut unul mare inaintea astuia,tot mascul.am bagat cu el un delfin albastru mare,care si-a impus punctul de vedere in prima seara cu o muscatura de spate.Dupa 3 zile a iesit ancistrusul infoiat tot la razboi si s-a lipit nas in nas cu delfinul.Dupa momentul ala mancau amandoi impreuna.
|
 |
|
Ancistrusii se descurca,nu-ti face griji pentru ei.Au tzepii aia cu care fac prapad,nu prea isi bate nimeni capul cu ei dupa prima intalnire.Ma rog,daca bagi red terror se schimba situatia,va trebui sa scoti chiar tot de acolo.
|
 |
|
Numai pesti mari si frumosi acolo. Totusi,nu vor aparea probleme cu cei 2 oscari si restul? Una peste alta,s-a cam terminat cu acvariul de jack dempsey,usor usor au cam disparut 
|
 |
|
Mishu,nu ma deranjaza sa mai arunc si cateva felii de morcovi pe acolo,melcii pomacea vor fi si ei incantati  Asta sa fie singurul meu necaz.Otto astia nu mananca bataie de la ancistrusi?
|
 |
|
narcis wrote:Faza cu mancatul algelor este frectie la piciorul de lemn. Daca ai mediu propice dezvoltarii lor, nu vei rezolva mai nimic cu pestii mancatori de alge. Cu sae tre sa ai grija, cand este mare se da la creveti, ottocinclus sunt pasnici, doar pasc si atat.
Important este sa pasca doar alge si sa-mi lase anubiasul in pace.Intentionez sa fac un acvariu cu mai multe tipuri de anubias de diferite dimensiuni pentru ca,se pare,doar plantele astea scapa de severumul meu.MA rog,si java fern-ul,dar nu se potriveste in peisaj cu ce am eu.
|
 |
|
Nu ma prea pricep la mancatorii de alge,dar poti sa te gandesti la ce a spus Severus,e mult mai priceput la specii decat mine.Chiar o sa vad si eu de cativa Otocinclus,poate s-ar integra si la mine
|
 |
|
MA intereseaza speciile mari,de fundal,adica:
1.Anubias barteri var. barteri
2.Anubias hastifolia gigantea
Va rog oferta pe pm,plus un mod de a va contacta.
|
 |
|
Ma bag si eu in vorba  Sanitarii pupaciosi...te referi la ancistrusi?Ei stau cu ventuza pe geam.Sunt niste pesti foarte interesanti,mananca si alge dar nu sunt chiar cei mai eficienti.Pomacea la mine mancau si alge,si pietre ar fi mancat saracii la ce concurenta era pentru mancare  ) Nu aveam fir de alga in acvariu,nici melcii maidanezi n-au reusit sa supravietuiasca,au murit probabil de foame.Poate ca melcii despre care a spus Cosmin sunt mai eficienti la capitolul alge,nu stiu ca n-am avut,dar cu iesitul din acvariu il contrazic.Sa pui capac sau o sa gasesti pomacea prin casa
Ca si diferentza...dimensiunile si viteza probabil,n-am idee care e mai eficient ca si sanitar.Eu am si 2 ancistrusi si 4 corydoras pe langa melci,pentru ca imi place fatza lor 
|
 |
|
Cu placere Luciano,sa te bucuri de ei.Se poate inchide,ultimii 20 de melci sunt rezervati si vor pleca saptamana asta spre noile case.
|
 |
|
Cum este,ceva victime printre melci,sau sunt ok cu botia?Acum e momentul sa aflu pe viu,am auzit pareri si pareri despre cele doua specii puse impreuna.Mie imi plac botia maracranda,sau cum mama naibii le spune la aia tigrati,dar din 2 motive nu mi-am luat pana acum.Primul ar fi ca am avut melcii si n-am vrut sa ii transform in hrana vie si al doilea,am auzit ca n-au fost niciodata reprodusi in captivitate si toate exemplarele sunt luate din salbaticie,ceea ce mie nu mi se pare corect fatza de acesti pesti
Daca mai ai drum pe aici si vrei sa urci sa-mi vezi acvariul,da un tel/mesaj si stabilim detaliile.Si eu sunt in lucru pentru ca mi s-a rupt background-ul in doua si acum va trebui sa gasesc ceva plante de fundal frumoase pe care sa nu le faca praf severumul meu si sa nu coste chiar foarte mult.
|
 |
|
Uh,ce-am vazut mai sus,ai botia in acvariu?Hmmm,se spune ca pomaceea scapa de ei pentru ca isi pot inchide cochilia,dar totusi,s-ar putea ca unii sa devina gustare.
|
 |
|
Arata chiar mai bine decat la mine,pe nisipul ala alb  Eu am nisip maroniu...chiar ma gandeam sa cumpar si 5-10 kg de alb si sa-l amestec.Ma bucur sa vad ca galbejitii mei si-au gasit o casa frumoasa,n-o sa-ti para rau.Sunt chiar haiosi daca stai sa-i urmaresti,iar crevetii vor fi incantati sa se plimbe de colo-colo pe spatele melcilor.Hai ca incepe sa prinda contur piscina ta 
|
 |
|
Ce e aia pistia?Melcisorii ti-i dau oricum daca poti ajunge sa-i iei,si 10,si 20 iti dau
|
 |
|
Mai am inca destui melci din cate vad,asa ca disponibili pentru donatie inca vreo 50 de bucati galbeni,dimensiunea cam cat o moneda de 10 bani
Daca vrea sa dea cineva ceva la schimb,nu este obligatoriu,dar primesc buturugi sau plante easy,de preferat anubias hastifolia gigntea sau anubias barteri var. barteri pentru background.
PS  oar in Bucuresti.
|
 |
|
Interesant,in filmulete vad ca deja dupa 5 luni aveau rosul ala pe umeri.La mine inca nu a aparut,tot astept cu nberabdare sa-l vad,dar nimic,nici un punct pana acum,dupa 3 luni 
|
 |
|
Multumesc foarte mult Mihai pentru sfaturi si filmulete.Intr-adevar,frumosi foc.In acest moment in acvariul meu sunt 4 giant danio si 5 puntius tetrazona,plus 2 ancistrusi si 4 corydoras.Asta pe langa rss  Ma gandesc si eu sa bag inca 3 pesti,dar i-as vrea ceva mai maricei,sa vedem ce gasesc.
|
 |
|
Doi beta masculi?In foarte scurt timp o sa ramai cu unul,masculii beta se bat pana la moarte 
|
 |
|
Multumesc,se poate inchide.
|
 |
|
Nu-i vrea nimeni?E pacat de ei...
|
 |
|
Am 4 giant danio pe care vreau sa-i dau.Problema este ca nu-mi dau seama,ori au fost un pic jumuliti de severumul cu care stau,ori au o ciuperca.Deci trebui sa-i ia cineva la care nu pot imbolnavi alti pesti,eventual cineva care are un acvariu "spital" sau "de carantina" si stie sa le si foloseasca.Eu sunt complet nepregatit din punctul asta de vedere si nici nu inteleg conceptul de acvariu "spital" pregatit cu toate echipamentele,ciclat...sau neciclat...ma depaseste complet.
Revenind,cei 4 danio mananca si sunt activi si ar fi pacat sa stea intr-un acvariu neciclat de vreo 20 de litri unde oricum vor muri indiferent daca sunt bolnavi in acest moment sau nu...
|
 |
|