Message |
|
Daca se ocupa vreun coleg forumist cu construirea capacelor din komatex sau cu construirea meselelor pentru bazine de peste 100L,va rog scrieti-mi pe privat,ma intereseaza niste oferte.Multumesc
|
 |
|
Abia acum am vazut intrebarea,stau cam prost cu timpul.Pai,pestii au ramas doar 3,se pare toti masculi.Sunt superbi,au crescut foarte mult,doar ca distrug absolut tot   ) Nu stiu ce as putea sa le mai fac,am 7 feluri de mancare de la jbl si tetra,le-am luat si NLS,mananca variat de vreo 3-4 ori pe zi,de la alge,spirulina,bloodworms,pelete de ciclide,tot ce-ti trece prin cap.Si totusi,mananca frunze de anubias  Iar ce nu pot manca,sfasie.De exemplu java fern-ul nu prea le place la gust,dar asta nu inseamna ca nu l-au facut bucati.Java moss-ul pare delicios.Nici nu ma mai agit,important e ca sunt sanatosi si arata super.Am decis ca voi face un acvariu plantat de vreo 120L pentru maica-mea si asa o sa imi salvez si plantele pe care le mai am prin bazin."Visul" meu ar fi un acvariu cu 80% anubias,de diferite dimensiuni,plus ceva plante rapide si care inhiba dezvoltarea algelor,dar din lipsa de timp am tot amanat momentul.Cine stie,poate reusesc anul asta
edit  oar 2 dintre ei s-au dezvoltat normal,pentru ca al 3-lea este cel numit "Prostea"  O duce bine,a mai crescut si el,dar perioada aia in care au fost 7 si n-a avut curaj sa se lupte pentru mancare,se vede.Una peste alta,se descurca,ceilalti nu il terorizeaza excesiv,mai mult asa,parinteste,ca tot arata de parca ar fi puiul lor
|
 |
|
Am 3 cutii de mancare,pline,pe care as vrea sa le vand,observ ca pestii mei prefera Tetra.Toate expira in 09.2015.
JBL Novo Rift-"Aliment de baza pentru hranirea profesionala a ciclidelor de dimensiuni mari care se hranesc cu alge" pentru pesti intre 10-25 cm(pelete) : 15 lei
JBL Nov Tanganjika-"Hrana profesionala pentru ciclidele rapitoare bla bla" pentru pesti intre 5-20 cm : 15 lei
JBL Novo Pleco chips-"Chipsuri din alge cu pulbere de lemn" pentru pleco si ancistrusi : 10 lei
poza cu toate
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/812/20130528171041.jpg/][img=http://imageshack.us/scaled/thumb/812/20130528171041.jpg][/url]
|
 |
|
Pentru ca astazi am primit cateva pm,o sa va rog sa inchideti,imi cer scuze doritorilor ca n-am facut asta mai devreme.Melcii s-au dat de cateva zile,din pacate nu mai am 
|
 |
|
Salut,o sa fiu eu primul care incearca sa-si dea o parere.Din pacate la partea de electrica nu te pot ajuta,dar sigur sunt baieti priceputi pe aici.
Revenind la bazin,sa stii ca nu este o problema daca lucrezi toata ziua,sunt o gramada de plante care nu au nevoie de atentie speciala.De exemplu,anubiasul(favoritul meu),cu toate cele 7-8 specii de diferite dimensiuni,se leaga pe lemne si pietre si este practic indistructibil printre pesti de pana in 20 de centimetri  Pe urma,java fern(microsorum pteropus) care are vreo 3 specii,la fel,se leaga pe obiectele din acvariu si duce la tavaleala,eu n-am reusit sa omor planta asta indiferent cate tampenii am facut.Plus ca nici un peste sanatos la cap nu o mananca,se pare ca are un gust oribil  Ti-am scris aici doar 2 exemple,plante cu crestere lenta care nu au nevoie nici de atentie,nici de fertilizatori,nici de lumina prea multa(plus pot sa stea linistite si cu majoritatea mancatorilor de plante,inclusiv africanii).Mai sunt multe plante care cresc mai repede si la fel de nepretentioase,dar va trebui sa ai alt substrat in afara de nisip,ca sa le poti planta fara sa le fie sufocate radacinile.
Daca totusi te-ai decis deja la un bazin cu lemne si pietre,ai mai multe variante.
Prima ar fi sa creezi habitatul pentru africani,adica apa dura=pietre calcaroase si nisip.Din pacate 100 de litri sunt cam putin,dar poti incerca.Ai nevoie totusi de o filtrare foarte buna,macar 600L/h.Poti incerca 5-6 neolamprologus multifasciatus,poate vreo 3 labidochromis caeruleus desi cresc destul de maricei,pe la 10-12 cm,sau poti incerca 3-4 julidochromis.Variante se gasesc,ramane de vazut cat de usor se gasesc pestii pe la pet-shop sau crescatori.
A doua varianta ar fi sa mergi pe dwarf ciclids,americane gen apistograma sau rams.Trebuie sa iei pietre care sa nu afecteze duritatea apei si de preferat pietris 2-4 mm.Poti sa bagi si 2-3 scalari in 100 de litri,vor fi ok,desi nu trebuie sa uiti ca sunt pesti care cresc destul de mult si au nevoie de macar 40 de cm inaltime in acvariu.
A treia varianta ar fi pietris cu substrat fertil,plante easy care nu au nevoie de atentie deosebita,si un card de puntius tetrazona,sau un card de neoni de orice culoare vrei tu,sau ma rog...alte carduri de pesti mai mititei,dupa culorile care-ti plac  Daca bagi substrat fertil,ai grija sa nu iei pesti care sapa,gen ancistrusi.Este extrem de enervant,iti spun din experienta.
Ca sa inchei...pot si eu si multi alti forumisti sa scrie romane intregi despre cum sa amenajezi 100 de litri fara sa ai nevoie de foarte mult timp saptamanal ca sa-l intretii.Pana la urma,depinde de imaginatia ta si de ce-ti doresti.Cel mai important lucru este doar sa ai pesti sanatosi si asezati intr-un mediu cat mai apropiat de cel natural in care traiesc.
|
 |
|
Donez vreo 8-10 melci pomacea mari si depunatori.Pm va rog,iar daca are cineva plante easy de dat la schimb,nu ma supar,dar nu este obligatoriu 
|
 |
|
E clar,m-am lamurit,felul cum percepi tu realitatea ma depaseste si nu-mi ramane decat sa te las in realitatea ta.Din pacate eu nu am pastrat mesajele vechi ca sa iti raspund in aceeasi nota,ca nu-mi traiesc viata pe forum.Daca ai nevoie de expunere publica in loc sa rezolvam lucrurile cu o discutie privata,nu ti-ai gasit persoana.Cat priveste nota agresiva...ok,postez privatul aici,sa nu creada lumea ca ma feresc de ei,vad ca simti nevoia sa vaci pe victima.Daca mesajul e prea agresiv pt tine...imi cer scuze pisi.
"Ok,nu intentionam sa deschid subiectul,dar vad ca incerci sa ma intepi subtil(sau mai putin subtil).Numai femeile vorbesc in subtilitati si apropo-uri,am pretentia ca intre barbati sa fim directi.Nu este treaba mea sa ma prind cam ce problema ai tu cu mine daca nu-mi spui,deci,ai ceva de spus?Ceva de reprosat sau vreo chestie care nu-ti da pace?Ascult.
Cat priveste pe Marcusyon,stai linistit,i-am scris deja pe privat inainte ca tu sa fi un bun coleg si sa-mi sugerezi PUBLIC sa-l ajut.Cred ca o idee buna ar fi sa ma lasi pe mine sa-i spun ce probleme am avut si daca au vreo legatura cu el,atat timp cat am impresia ca EU m-am ocupat de problemele mele.
Si poate ar mai fi inca o idee buna sa nu panichezi omul degeaba cu paraziti si boli daca nu ai nici macar un indiciu si nu te bazezi pe nimic concret,decat o urma alba curata,fara puf sau umflaturi sau urme rosiatice."
Marcus,daca mai ai nevoie de ceva de la mine sau pot sa te ajut cu ceva,tel si vedem ce putem face.Imi pare rau ca Severus nu stie sa pastreze directia topicului catre rezolvarea problemei si aduce in discutie lucruri adiacente.Eu pe aici am incheiat plimbarile.
|
 |
|
Inca ceva,Marcus,urma aia alba de pe nasul pestelui este urma de "buza in buza",ori cu partenerul din pereche,dar mai repede datorita luptei pentru suprematie,pentru ca pare o muscatura puternica acolo.Din nou,vorbesc din experienta,cei 7 red spot aveau toti urme ca aia de la luptele pentru teritoriu,plus ca erau plini de muscaturi si julituri si pe laterale si pe obraji
Singura grija a ta ar fi sa nu se infecteze acele rani,dar dupa parerea mea sansele sunt sub 10%.
|
 |
|
Severus,eu n-am avut probleme de genul asta.Danio acela sunt sigur ca a fost muscat,dupa ce l-am prins pe Pistruiat ca-i pandea pe intuneric si ii mai vana asa,sa se distreze.
Marcus,eu cred ca te stresezi degeaba,dupa cum ti-am spus si pe privat.Nu exista boala sau parazit care sa actioneze o data la 2 saptamani.Adica,azi pestele are rana,ii trece si apare in alt loc peste 3 saptamani,ii trece iar si tot asa.Numai muscaturile apar,se vindeca si apar in alt loc,pentru ca se ocupa un alt peste sa le administreze
Dane,punctele alea nu sunt de gris zic eu,pentru ca sunt mai mari si albastre.Asa au si red spotii mei,si ai lui Severin,cateva puncte pe coada,la fel ca albastrul de pe varful crestei.
|
 |
|
Mi se pare mie sau si aripioarele sunt franjurare in a doua si in ultima poza?Daca nu e o iluzie de la cum e facuta poza si sunt despicate curat,e clar de la lupte.Daca au si ceva ca o vata alba,e finrot.
|
 |
|
Nu seamana cu nimic din ce am vazut la boli.Mie imi par urme de lupta,daca ar fi sa-mi dau o parere.Punctele de pe coada,daca nu se inmultesc, nu trebuie sa te ingrijoreze,am vazut la toti severumii cateva,plus ca par albastre.Dar muscaturile sunt destul de serioase.Ciudat,in mod normal cred ca ceilalti locatari ar trebui sa evite lupta cu pestii agresivi,nu sa raspunda atat de brutal.Sper sa nu fie vreun parazit de piele,desi nu stiu ce parazit ar putea sa faca asemenea semne.
|
 |
|
Pai ar mai fi melcii asasini sau pestii botia.Totusi,cea mai simpla metoda este sa arunci mancare cat sa consume pestii si sa nu ramana,asa ca melcii vor muri de foame in timp 
|
 |
|
Daca ce ai scris aici vrea sa insemne ce cred eu,atunci ai o problema de perceptie pe care nu cred ca are rost sa o mai discut sau sa o lamuresc.
Intrebarea mea pentru cunoscatori ar fi daca acesti Red Spot sunt chiar prosti asa de felul lor?  ) Le arunc mancare,si le ia 5 minute sa se prinda unde este si sa manance,cauta ca besmeticii cubul congelat cand e chiar deasupra lor la 2 centimetri.Ma si enerveaza sa ma mai uit la ei  ) Plus ca mananca o inghititura,unul oarecare se sperie fara motiv si ii sperie si pe ceilalti doi,sa sara din acvariu si alta nu!Fara miscare in jur,fara nimic.Pai in comparatie cu retarzii astia,Pistruiatul meu(green severumul pe care l-am dat ca sa tin cardul de red spot) era un fel de geniu al speciei,plus un peste super prietenos.Pana si felul cum cerea de mancare era placut,merita sa stai langa acvariu.
|
 |
|
Bravo,chiar iti doresc sa reziste totul asa cum este.Sa stii ca arata foarte bine fara fundal,cel putin in poze.Nu cred ca mai trebuie sa-ti bati capul sa pui autocolant acolo,daca ar rezista verdeata.In rest,totul e asa cum trebuie,valorile apei sunt bune,ti-ai creat propriul coltisor de natura intr-un timp record.Vezi,uneori graba NU strica treaba
PS: Cand o sa cumpar un aparat foto decent o sa pun si eu poze de la mine :p
|
 |
|
Mai tii minte cand spuneam de Pistruiat ca e cel mai cuminte severum?Aveam egeria densa in acvariu,crestea ca-n jungla,si el nu s-a atins de ea.Chiar ziceam ca ar fi cazul sa mai roada la ea,sa o tina sub control.Apucasera plantele sa se si prinda in substrat.Si cand s-a apucat de ele,in 2 saptamani le-a facut praf,n-a scapat una  ) Ai putina rabdare,fa poze cu acvariul,bucura-te de peisaj,ca nu mai dureaza mult  )
|
 |
|
"inca mai am creveti in acel acvariu. "
Ah,ce frumos,ai scapat de grija hranei pentru severi,trebuie doar sa inmultesti crustaceele 
|
 |
|
Se poate inchide,multumesc.
|
 |
|
hahaha,ce a ajuns topicul lui Severus,o reeditare a filmului "Despre oameni si melci"? Ma rog,n-am reusit sa integrez si ooole in titlu 
|
 |
|
Uite,vezi,asa aflu si eu cum sa combin speciile.Pregatesc(momentan doar in minte) un acvariu de 500 de litri la o locatie,si cum sunt cucerit definitiv de americani,ma gandeam sa-l populez cu asa ceva.Important e ca oscarul sa nu-i omoare pe astia mai mititei gen severum sau JD,ca asa,o bataie din cand in cand nu e un mare dezastru 
|
 |
|
Adevarat,li se spune discusul saracului,dar dupa parerea mea depasesc discusii din multe puncte de vedere.Sint puternici,frumos colorati,rezistenti la boli,rezistenti la temperatura apei,rezistenti in acvariu plantat si in acvariu neplantat,plus ca pot sa stea nas in nas cu un JD sau cu un Oscar fara prea mult stres
|
 |
|
|
|