Message |
|
un alt decor terminat chiar ieri  urmeaza pus in bazin  impreuna cu un trunchi de copac confectionat tot de mine 
|
 |
|
paludariul cred ca a cazut, nu am mai vb nimic de el. Iar pana in toamna voi face pauza, din toamna aceasta am sa duc acest tip de decor la un alt nivel, am sa primesc un set de ustensile speciale pentru sculptatul polistirenului, astfel voi incepe modele noi si mai complicate decat cele cu care v-am obijnuit
|
 |
|
2
|
 |
|
Am reusit sa realizez inca 2 modele de decoruri 3d  mai mult sau mai putin reusite, unul a plecat la arad iar altul la brasov
|
 |
|
nu are ce cauta cu totul sub apa...ridicat cativa cm cam 2..  partea de sus..(capacul ca sa spun mai pe intelesul tau) sa fie la suprafata apei...ape limpezi!
|
 |
|
este facuta daja comanda...astept sa imi vina pestisori deja..oricum multumesc frumos. Ape limpezi sa ai 
|
 |
|
referitor la boala ...la acele pete de culoare alba...ce ma puteti sfatui...sunt foarte mici si foarte multe...as vrea totusi sa incerc sa il salvez
|
 |
|
Acvariul are 60l, folosesc un filtru care are 250l/h in acvariu se mai gasesc xifo, moli, calistus, gupi si un sanitar, plante artificiale cateva pietre ornamentale, si o bucata de lemn nu stiu sa va zic exact de unde provine daca a fost tartata si asa mai departe...dupa cum am precizat nu este acvariul meu personal...  dar chiar mi-ar parea rau sa stiu ca acel caras decedeaza este foarte frumos, are cam 2 anisori si mai are si valoare sentimentala pt propietar...Este acvariul directorului ca sa zic mai pe romaneste si momentan este plecat in concediu...innebuneste daca ii moare carasul...si cum colegi ma stiu ca sunt pasionat de acvaristica...a cazut totul pe umerii mei  )
|
 |
|
si eu am aceiasi problema...ai reusit sa gasesti cauza petelor...daca da cum ai rezolvato...astept rasp pm orice sunt in aceiasi situatie si sunt cam speriat...am un caras auriu foarte mare si frumos...nu as vrea sa il pierd 
|
 |
|
Salut...acvariul nu este al meu este situat intr-un birou si nu am avut acces la el in fiecare zi...de hranirea pestilor se ocupau alte persoane care nu faceau altceva decat sa hraneasca pesti si atat... mi-au murit 2 molly si acum am observat ca si carasul auriu voalat pare a fi bolnav...acum 7 zile persoana care se ocupa cu franirea pestilor a observat ca unul din cei 2 molly este cam ciudat are solzi cam ciufuliti pe el si innoata foarte haotic(innota pe o parte se dadea cu burta in sus...)...acum 5 zile cand am luat la cunostinta acestui incident automat l-am separat de restul pestilor...proprietarul acvariului mi-a spus sa il las izolat sa vad ce pateste daca isi revine sa il pun din nou cu ceilalti pesti daca nu ...asta este...dupa 2 zile a decedat...in aceasta dimineata...carasul voalat dadea semne de boala...era foarte ciudat, statea foarte linistit intr-un colt al acvariului...de obicei era foarte vioi innota in tot acvariul...l-am scos din acvariu si l-am pozitionat in alt bazin, am observat ca carasul are foarte multe pete de culoare alba la nivelul aripioarelor...m-am consultat cu cineva si ma sfatuit sa ii administrez 2 picaturi de albastru de metilen...asta am si facut...cel de al 2-lea molly nu stiu cand a murit nu de foarte mult timp...l-am gasit in spatele filtrului interior...
Ca si precizari in legatura cu apa si conditiile din acvariu...este cam plin de alge...am in plan un tratament pentru alge...astept cateva sugestii...
Ce masuri sa iau in continuare...?
|
 |
|
Doresc sa imi urce cam la 1.6m minim. Astept oferte 
|
 |
|
dami cateva sfaturi...eu am gazit un Eheim 2213 la mana a doua  crezi ca mi-ar ajunge pt ce am eu nevoie ?
|
 |
|
cam 1.6 m am de la sol la acvariu...filtrul doresc sa il pun sub acvariu...acum nu stiu cam de cati l/h am eu nevoie pt a pastra apa limpede si curata...
inca ceva...am nevoie de cateva sugestii legate de plante in viitor doresc sa imi achizitionez cativa red belly...ce plante imi recomandati si ce substrat...pot introduce si alti pesti cum ar fi 2 catfish langa acei red belly
|
 |
|
.
|
 |
|
Pacu
|
 |
|
Salut...am crezut ca am cumparat red belly...dar m-am ales cu 4 pacu care la 5 luni cu aproximatie cer mutati in alt bazin...cad ca ii v-oi dona la Acvariul din Constanta...nu dispun de costurile necesare unui nou bazin...momentan detin 2 filtre interioare nu de foarte mare putere...doresc sa imi confectionez unul exterior...astept informatii legate de pompa restul informatiilor le-am primit deja...as cauta ceva mai convenabil la pret...am uitat sa precizez ca bazinul are 120l  . Astept sugestii 
|
 |
|
Revin asupra subiectului...eu unul nu as recomanda nici un fel de agvariu acolo unde vrei u sa il situezi, dintr-un singur motiv...cat de sigur esti u ca raftul tau tine? etajera cum ii spui u...si daca ai copii chiar si mici...nu cred ca ar fi o problema asta doar in cazul in care nu arunca cu ceva in el...eu unul am crescut in casa cu un acvariu, educatia pe care am primito (si capacele primite de la proprietar...fratele meu care este cu 14 ani mai mare) ma facut sa invat sa respect oaspetii nostri exotici. Fie ca este de 25 l, fie ca este de 60l acea etajera in timp se va deforma si nu reprezinta deloc siguranta...mai ales daca spui ca ai copii...sa stii ca curiozitatea lor este foarte mare si ori unde ai situa acvariul vor fi tentati la inceput sa ajung la el ...asa ca si pt siguranta copiilor si pt siguranta pestilor pune acvariul in locul televizorului si asigurate ca situezi si un polistiren ceva...in cazul in care se lasa etajera toata presiunea va fi repartizata uniform, nu doar pe colturi...spun din proprie experienta...m-am trezit cu apa in casa si nu am stiut de unde provine...Imi cer scuze daca am dat vre-o indrumare gresita...rog sa fiu corectat.
|
 |
|
Prima imagine...pacu in cea de a 2-a Piranha
|
 |
|
Am intalnit foarte multe persoane care dau indicatii legate de piranha red belly...pt cei care vor fi interesati de acum inainte am sa incerc sa introduc 2 imagini care diferentiaza clar pacu de piranha...cat despre compatibilitati...nu stiu foarte multe, in schimb stiu sigur ca cele 2 specii care sunt foarte asemanatoare au nevoie de spatiu...am citit cateva postari si tin sa va contrazic pe cea mai mare parte din voi...da intradevar au nevoie de spatiu piranha red belly eu nevoie de aproximativ 60l de apa iar pacu 90l, dar asta la maturitate, pot fi crescuti si in acvarii mai mici in nici un caz 60l si nu cate 2-3 indivizi, de preferinta ar fi minim 6, sunt pesti de banc, piranha cresc considerabil(cat vezi cu ochi) in primele luni de viata 4-6 luni, dupa care dimensiunile lor raman cam intacte...cresc foarte greu. Sunt o specie foarte rezistenta. Ca si hrana este indicata carnea in special, nu conteaza natura ei ...atata timp cat nu este preparata si nu are condimente pe ea. Stiu ca am postat si in alta parte dar pt cei ce citesc acest topic si au idee de unde as putea sa imi achizitionez 6 red belly astept un pm.
|
 |
|
Eu abea acum am descoperit acest forum...intrebarea mea este...:Unde in alta parte as mai putea gasi...pe site la ei nu mai gasesc nimic
|
 |
|