Message |
|
Polistiren.Alb.
|
 |
|
Mai pe scurt explica-i ca trebuie sa dai unii din ei , altfel vor muri sau vor fi omorati.
|
 |
|
Pai daca seamana cu un conconius ...atunci cred ca asta e.Si daca e conconius nu e rapitor.In schimb poti nimeri unii care ciupesc cozile la guppy(si nu numai)!
|
 |
|
Eu abia astept sa vad
|
 |
|
Cat de mare ?? In centimetri.
|
 |
|
Nu va arata deloc ortodox.  Capacul mai mare si acvariul mai mic...ca un fel de T asa
Pune tuburi de 90 cm ca nu-s asa scumpe cele Osram , iar in ceea ce priveste lumenii , daca vei considera ca ai prea putini , vei adauga mai tarziu inca un tub.
|
 |
|
Pai si daca iti iese 20-25 cm cm in afara capacului ce faci ?
|
 |
|
Fa-le o poza si poate ii identificam.
|
 |
|
Eu am drosere clasice , nu electronice....si aprind tuburile mele T8 foarte bine.Asa ca ti le recomand.Le poti monta si in suportul acvariului ca sa nu se incalzeasca in capac , sunt si ieftine, se gasesc usor , aprind tuburile la maxim .... ce iti mai poti dori ?  Iar plantele sa stii ca imi cresc bine si cele pretentioase cu T8.Nu doar lumina conteaza....ea e doar o veriga dintre altele 3 importante : CO2 , fertilizanti si numarul/felul plantelor.Daca nu gasesti un echilibru intre toate 4 degeaba pui lumina de lux
|
 |
|
Pai daca tu nu stii ce pesti ai , noi cum sa-ti zicem daca ei le mamanca cozile celorlalti ? Ar putea fi ei agresivi sau poate fi o boala numita fin rot.
|
 |
|
Din ceea ce a scris Porcu rezulta ca si lumenii vor fi mai putini daca ai pune droser chinezesc. Deci va rog sa ignorati raspunsul meu cu "Da" de mai sus
|
 |
|
Bate soarele sau lumina naturala in acvariu ?
|
 |
|
d3m0 wrote:mergi pe principiul 1 cm de peste la 1l de apa, si trebuie mereu sa iei dimensiunile la maturitate a pestelui
de ex. : un neon are 5 cm la maturitate-deci pentru unul 5l de apa
Asta e valabil doar pentru pesti care ating la maturitate maxim 5 cm.Pntru cei care cresc mai mult sunt necesari mai multi litri apa / cm peste.
|
 |
|
Cauta pe la farmacii sare amara (sau sulfat de magneziu , e aceeasi chestie).
Aici detalii despre ea/el : http://en.wikipedia.org/wiki/Magnesium_sulfate
|
 |
|
Da
|
 |
|
Droserele electronice scumpe,de firma, fac aprinderea tubului printr-o preincalzire a filamentelor.La cele electronice chinezesti si ieftine nu se face aceasta preincalzire...asta e diferenta.Normal ca viata tubului e prelungita daca are loc preincalzirea,insa nu toata lumea are sa dea 80 lei sau mai mult pe un astafel de droser de firma ...
|
 |
|
Calin tu vad ca nu vrei sa intelegi ce iti spun colegii. Acel scalar are nevoie de 50 litri apa minim !!! Numai el.Daca mai vrei un scalar ai nevoie de un acvariu de 100l.Scalarul tau e mic pentru ca probabil a ramas chircit , neavand loc si conditii sa creasca.Nu crezi ca e chinuit ?? Tu daca ai locui intr-o camara de 2 metri pe 1 metru toata viata ta cum ar fi ?? Si sa nu iesi niciodata de acolo ? Ai manca normal , ca sa nu mori de foame.Asta face si scalarul.Incearca sa supravietuiasca.Insa NU ESTE FERICIT intr-un acvariu asa mic!!! Iar mai devreme sau mai tarziu va muri.Posibil sa fie si pui si mai ai sanse sa il salvezi daca ii faci un acvariu mare sau il dai altcuiva care are conditii pentru el si un acvariu mare.Daca te vei incapatana sa iti gasesti scuze si pretexte pentru a-l pastra , il vei avea pe constiinta.O sa-l gasesti mort intr-o zi.
|
 |
|
Atunci cumpara un botia ... daca iti permite acvariul.Cauta despre el informatii.
|
 |
|
Ce filtru ai ?? Cu cat dai mai putin amancare la pesti cu atat scade numarul melcilor.Sau iti poti lua un botia sa-i pape.
|
 |
|
|
 |
|