[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReBella
Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Zic si eu ...nu dati cu parul Butelia aia de 500g e un fel de jucarie de unica folosinta. Eu n-as avea curaj sa reincarc minusculozitatea aia ...chiar daca e reincarcabila. Ia-ti o butelie calumea si nu mai reincarca prostioara aia. Nu se merita. Vezi la Tehnic gaz Buzau de exemplu. Nu-s chiar asa scumpe totusi, daca ne gandim la siguranta.
Plantele au plecat astazi spre Cluj-Napoca , asa ca se poate inchide.
Multumesc!
calin97 wrote:in legatura cu acvariul,azi face 3 zile de ciclat,cat trebuie sa mai stea???

Ce fel de ciclare faci ? Fara pesti in acvariu ?
Buna Catalos
Din pacate Hydrocotyle leucocephala mai am un singur fir in afara de cele 2 de la vanzare...si ala il mai tin pentru mine, sa faca pui
Pogostemon helferi nu am , insa am Eusteralis (Pogostemon) stellata care arata asa : http://www.greenstouch.com/images/gallery_plants/Eustralis_stellata.jpg
Eu dorm cu 2 bureti bolborositori in camera ... m-am invatat de mult, desi la inceput era suparator zgomotul. Pompa de aer este pe balcon si noaptea inchid usa Ca filtru extern JBL-ul e900 e silentios , nu se aude aproape deloc. Altele nu am incercat.
Eusteralis (Pogostemon) stellata - 4 fire
Rotala wallichii - 10 fire
Ludwigia ovalis - 2 fire
Micranthemum umbrosum - 10 fire
Echinodorus bolivianus - 7 plantute
Rotala macrandra MINI - 20 fire
Najas guadalupensis (graminea) - 5 fire
Rotala rotundifolia red - 14 fire
Limnophilla aromatica - 4 fire
Didiplis diandra - 12 fire
Hydrocotyle leucocephala - 2 fire
Riccia fluitans - aproximativ o mana (~ 10 cm pe 5 cm)
Bacopa monnieri - 1 fir

Pistia stratiotes - 10 plantute

Pret pentru tot pachetul (nu se vand separat) : 60 lei + taxe postale.
Nu este echinodorus.Cand ajunge la suprafata apei tai-o de la jumate si o inmultesti.Mie nu mi se pare a fi stramba decat o frunza si nu ai ce-i face.
Poti sa le legi de o mica piatra....si astfel scapi de plumb.
Cumpara unul nou (sunt foarte ieftine) , spala-l si apoi il rupi bucatele mici de 2-3 cm si le bagi in acvariul melcilor.
Galetusa de 2,8 kg nu ? Asta am gasit eu despre el : "Tetra complete substrate 2.8kg . Treats 50 ltr - 60 ltr aquariums." Deci ajunge pentru acvariul de 60l , nu tre sa mai cumperi.
Da scuze,am vrut sa scriu plante nu pietre.Oboseala de al acea ora(zi grea) si-a spus cuvantul
Eu am intrebat pentru ca in general orice persoana care cumpara o planta, indiferent in ce vine ea prinsa....o scoate de acolo si o pune in substrat
In concluzie Sanitarule , fa cum ti-a zis Val...ca sa elimini orice viitoare posibila problema datorata plumbului.
Depinde cat substrat fertil ai.Fiecare producator recomanda o anumita cantitate de substrat pentru o anumita lungime a acavriului si/sau o anumita cantitate de apa care intra in acel acvariu.Tu ce substrat fertilizant ai ? Si cate grame ai cumparat.
De ce au pietrele plumb ??
Fa-i doar lui tratament separat si numai daca esti sigur ca ai identificat bine boala.Un acvariu nu se cicleaza in 2 saptamani sa stii.Fa niste teste de apa....e posibil sa fie inca neciclat.
Se mai lasa un timp in apa din 2 motive :
1.Ori plutesc buturugile
2.Ori coloreaza apa
Tu ai vreo una din problemele astea ? Daca nu le poti pune in acvariu fara grija.
Sunt de ajuns fierberile.Le poti pune in acvariu.NU te mai chinui cu verdele de la malachit....este un medicament destul de toxic.
Nasol daca ai substrat fertilizant.Cand vei scaote pietrisul se va amesteca cu substratul fertil....insa ar fi o chestie daca il pui asa amestecat in celalalt acvariu si apoi completezi deasupra cu pietris nou.Oricum va mai trebui sa pui pietris....deci cred ca merge si asa
IOD ?? Cum ai ajuns la concluzia asta ??
1.Pastrezi apa veche si completezi cu apa proaspata declorinata.
2.E valabil ce ti-a zis Porcu : muti apa , filtrul si pestii intr-un butoi sau in galeti.NU lasi filtrul oprit.Apoi scoti pietrisul si il pui in acvariul de 60l(probabil va trebui sa mai adaugi pietris).Ai substrat fertilizant ?? Daca da va trebui sa il inlocuiesti cu unul nou cumparat si sa speli pietrisul bine inainte de a-l pune peste el.Cand ai terminat de pus substratul pui apa veche + pestii + filtrul in acvariul de 60l si apoi completezi cu apa declorinata.
3.Vezi ce ti-am scris la punctul 2. despre substrat.
4.Sunt ok cei 30w.

Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Go to: