[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sandu14
Forum Index » Profile for sandu14 » Messages posted by sandu14
Va multumesc frumos pentru sfaturi...va tin la curent cu "evolutia" acvariului.
Va salut din nou.
Din pacate au trecut aproape 3 saptamani de cand am lasat acvariul la ciclat dar din pacate apa nu se limpezeste. Cu parere de rau va spun ca nu am putut restarta totul asa cu m-ati sfatuit deoaerece speram ca se va limpezi apa fara sa o iau de la capat cu tot mai ales ca fiul meu ma tot intreaba cand bagam pesti in acvariu insa se pare ca tot voi fi nevoit sa o iau de la capat... Ieri am fost intr-un petshop sa cumpar un test PH si la sfatul omului de acolo am cumparat si 2 sanitari corydoras sa incerc sa-i las sa vad cum se comporta ptr ca nu sunt sensibili si sa mai consume din mancarea care se lasa pe fund pentru ca de cate ori puneam mancare ptr grabirea ciclarii se aduna pe fund insa sunt convins ca nu e ok apa pentru ei deoarece sunt foarte agitati si inoata pe langa geamul acvariului in sus si in jos de parca ar vrea sa scape din bazin. Testul PH-ului a dat valoarea 8.0 . Alte teste inca nu am facut. Am zis ca mai stau pana sambata cand voi avea mai mult timp si restartez totul de la zero si il fac cu substart+plante naturale asa cum m-ati sfatuit. Voi ce spuneti? Eu cred ca apa asta este asa din cauza ornamentului de pe fund pe care chiar daca l-am spalat in nu stiu cate ape banuiesc ca tot nu e ok.
Va multumesc anticipat pentru sfaturi.
PSe data asta atasez si o poza sa vedeti si voi cum sta treaba
Voi cumpara maine Easy Life Fluid Filter Mediu,pare chiar ok si pe viitor. Va in la curent cu evolutia ciclarii. Va multumesc tuturor
Cosmin,
am gresit cand am descris filtrul...m-am uitat pe el si este Aqua One PF301,debit maxim scrie 250L/H dar are un buretel tare mic.
Pe fundul bazinului am pus din pacate decor colorat(tot la sfaturile "conoscatorilor di pet shop) iar acum mi-e groaza de golit tot si reciclat. Astept sa se decoloreze eventual si in itmp voi schimba cu un acvariu mai mare,cu substrat si plante naturale, asa cum e normal. Pana atunci vreau sa iasa ceva ok din asta. Sper ca va fi bine
Nu miroase chiar urat,intradevar ai descris mai bine acel miros,un miros de apa statuta,exact cum ai zis. Deci sa nu ma panichez,astept linistit cat va fi nevoie si dupa aceea pot face pasii urmatori. Dar totusi,pot schimba o parte mica de apa sau nu are rost? Am mai pus mancare de pesti in apa sa fac ciclarea si a ramas cam multe chestii urate pe fundul bazinului. Referitor la filtru intern,ce ati alege in locul meu intre fluval 1 plus(cam scump dar pare foarte bun) sau Aquael Filtru Fan 1. Mii de multumiri inca o data pentru amabilitatea de a-mi raspunde,sa stiti ca apreciez foarte mult.
Eventual sa schimb macar 5 litri de apa? sau sa nu ma ating de apa pe durata ciclarii?
Multumesc Cosmin. Dupa parerea voastra e suficient acel filtru sau ar fi bine sa cumpar altul mai bun? Nu stric procesul de ciclare daca introduc un filtru nou in acvariu? eventual sa las si asta vechi pana se cicleaza si cel nou?
Salutare tuturor,
M-am hotarat sa va scriu despre poblemele pe care le am cu un acvariu mic si sa va cer voua cateva sfaturi deoarece sunt convins ca ma puteti ajuta.
Concret,de ziua fiului meu m-am hotarat sa-i cumpar un acvariu mic cu un beta in el. Am mers in Ordea la un magazin de profil fara sa studiez inainte ce si cum(clasica greseala a incepatorilor) crezand ca e foarte usor sa cumpar un acvariu mic cu un peste in el si sa urmez sfaturile personalului de acolo. Binenteles ca m-au asigurat ca pot pune pestele in acvariul umplut cu apa de la robinet in care sa pun cateva picaturi de albastru de metil si gata,betanul nostru va trai fericit....a trait exact 2 zile..tare mare suparare a fost in familie.Patind una ca asta am cautat pe net si am gasit acest minunat forum unde am inceput sa citesc si sa realizez ce mare greseala am putut face si am inteles ca este nevoie de multa rabdare si sa las acvariul la ciclat,de abia dupa cel putin 3 saptamani sa ma gandesc la pesti.
Acvariul este un Aqua Start 320 de 28 litri,capac cu neon de 11 watt ?i un filtru intern AQUA ONE MAXI 101F primit la pachet cu acvariul.Eu am mai cumparat un incalzitor Resin 25 W+1 termometru intern si chestii pentru decor. Dupa moartea pestelui am curatat tot acvariul din temelii,am lasat apa la statut 24 ore dupa care am umplut acvariul,am pus 10 ml de Easy start in prima zi,in ziua 7 asa cum scrie in instructiuni si acum sunt in a 13 zi iar apa din acvariu este tot tulbure si parca miroase urat. Mentionez ca nu am plante naturale in acvariu,doar artificiale (m-am gandit ca va fi greu sa le intretin corect,asa mi-a zis cei din magazin ca nu este usor dar acum imi pare rau cu nu am luat un acvariu mare si substrat cu plante naturale). Voi ce ma sfatuiti sa fac? sa mai las sa treaca zilele si sa nu fac nimic? ma ingrijoreaza ca apa tot tulbure este si a inceput sa miroase urat. Eu banuiesc ca acest filtru primit in acvariu este prea slab,ma gandesc sa investesc intr-un filtru intern mai serios(ma gandeam la un Fluval 1 Plus),ce parere aveti? merita sau nu? Sper sa pot remedia situatia deoarece fiul meu este tare nerabdator sa vada pesti in acvariu dar nu vrem sa le facem rau asa ca am amanat cumpararea pestilor. Apropo,daca totul va decurge bine si apa se va limpezi si testele de apa vaor da valori bune ma gandeam la maxim 6 pestisori gupy masculi pe criteriul ca sunt frumosi si destul de activi dar usor de intretinut. Dilema mea este daca e ok sa tin intr-un acvariu doar masculi gupy pentru ca nu vreau sa se inmulteasca si de aceea nu vreau femele. Va rog sa ma sfatuiti cum sa fac cu acvariul,cum sa fac apa sa fie limpede,oare va avea efect daca pun un filtru mai serios? Nu as vrea sa bag prea multe substante din magazin in apa,ce de acolo mi-au umplut capul cu prostii,chiar nu vreau sa ma mai iau dupa ei.
In speranta ca nu v-am plictisit astept cu nerabdare sfaturi de la voi. Multumesc anticipat.

Forum Index » Profile for sandu14 » Messages posted by sandu14
Go to: