[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Pentru ca varianta dama cu camelii si filtru de substrat pe o parte in, pe o parte out nu a functionat, am unit cele 2 furtunuri (Marian, treci la colt!) cu un Y si am adaugat inca unul doar pentru out.
A iesit cam tiganie pentru gusturile mele, dar cu prima ocazia cand voi putea muta standul, am sa fac in spatele acvariului un sistem de tevi fixe (cu guri de "vizitare", pentru o curatare facila), bazandu-ma pe toate experientele de pana acum.

image image
Multumesc Marian

Da, pentru mine e ok-ish lampa, punctul slab e marimea.. are 120 cm si acvariul are 160 cm
Ma gandeam pe viitor sa investesc in lampile led de la Eheim sau in cele de la Buildmyled, dar in lipsa unor rezultate palpabile.. stii cum e

Humbert wrote:pentru ca toate substantele necesare plantelor se gasesc in apa de la robinet.

o parte da, nu chiar toate.
insa se gasesc intr-o masura foarte mica si total ineficienta daca nu faci schimburi masive de apa.
poate ca se preteaza la un bazin fara vietuitoare si doar pentru o anumita categorie de plante.
pentru bazine plantate (in stilul nostru) parerea mea e ca trebuie fertilizant si CO2.
da, stiu, se poate si fara codoi, vezi cazul colegului Visiniu, dar e mai bine cu. plante mai sanatoase si mai frumoase, alge mai putine

si propun sa-l lasam pe Marian sa ne incante cu poze si sa ne impartaseasca din experienta lui, nu are rost sa ne transformam in hateri si sa poluam topicul.
consider ca s-a demonstrat ce trebuia demonstrat, iar un viitor cititor va sti sa traga concluziile de rigoare.

parerea mea
Foarte frumos lucrat si ingrijit!

Pacat ca ai renuntat la experimentul cu led-uri, eram tare curios sa vad ce urmeaza.

Succes maxim in continuare!
marian4232 wrote:Furtunurile Dane nu furtunele .

Nu te asteptai la asta.

Iar m-a prins in offside

Am si skimmer-ul de la Eheim, e frumos ca e mini si nu prea se vede, e nasol ca e mini si se colmateaza buretelul ala in 2 zile.

E drept ca cel facut de nea Dragos nu are piaptanul reglabil, dar pe mine ma ajuta schimbul de apa la picatura, care-mi pastreaza apa la acelasi nivel
Incapea, dar sugruma furtunele, iar pe mine ma scot din minti treburile astea.

Ce instalatie pe teava? Sa vad, cum arata si cat costa.

Pai de.. ma sacrific si mai postez o data, ca sa am ce edita

edit: gen

edit 2:
stefanp wrote:
Sa traiesti!

Da, traiesc.. ca-mi dai tu bani sa traiesc
Pentru o mai buna comunicare, hai sa le spunem robineti de acum inainte

De la Daniel Balan, master of Pepika.

Mai gasesti si la bwinstall, un pic mai ieftin si la pret, si la calitate.

Nu s-a prins nimeni? Eu nu-s haios, sunt un tip foarte sobru => image

Dic' poluam
Poluati draga, ca nu ma supar

Eu incerc sa ma abtin, ca daca incep in stilul meu caracteristic cu offtopic-urile, imi iau ban instant )
Nu de alta, dar am informatiile mele ca v-ati facut toti tricou cu I image Dan Pavelescu si e pacat sa ramaneti fara idol

Edit: si ca sa nu credeti ca dorm in papuci, din lipsa de spatiu am fost nevoit sa modific reactorul CO2 (ati vazut care era situatia, nea Lucian). Asa ca am scos de la naftalina niste fiting-uri si un borcan mai mic, de 7 inch si am mesterit asta:

image

Edit 2: pe asta l-am editat de drag, ca nu-mi mai cere codul ala anti-bot

Edit 3: edit > submit > pac, pac
Caut de juma' de ora poza cu skimmer-ul pe care l-am gandit si executat eu, ca sa vedeti diferenta intre lucrarea lui nea Dragos si... abominatiunea ce-am facut-o eu
Asta ca sa nu ma mai laude degeaba

O gasesc eu pana la urma..
Poate-l bag in alta parte, ca mi-a mancat zilele

Usa e deschisa! Daca nu e, sa va luati ceva scule, o ranga..

Si un pic de spam

http://pavdan.no-ip.biz/
Asa e, am uitat de pièce de résistance

Da, am avut o idee, nenea Dragos a pus-o in aplicare si a iesit un skimmer facut din plexiglass, actionat de 2 pompite - 1 Eheim compact 300 si 1 mini Tunze
Momentan n-am pus-o, mai am mult de bibilit la acvariu pana sa "fie gata" - dar de folosit o folosesc din plin. Faptul ca schimb perlonul la 3 zile inseamna ca functioneaza bine, nu?

Asa arata jucaria:

image

edit: pai nene Dragos, dupa ce mi-a bubuit un numarator JBL, dupa ce am experimentat chinezarii care scapau gaz, am zis ca ce pi..sicii mamii lui de numarator? Am facut unul din ceva sticla de sampon, ca la mama acasa
Si presupun ca asta ar fi trebuit sa fie primul post

N-am descris acvariul, echipamentele, etc..

Bazin 160x55x50 (Lxlxh), sticla de 10, etc.
Filtru de substrat Resun, de la vecinii decolorati.
Volcanit cat cuprinde, ajutat cu pastile Vimi.
Codoi presurizat (la cererea fanilor am facut ieri un numarator de bule ), controller JBL, reactor DIY
Filtrare: 2xEheim 2078 si 1 Sun-Sun model habar n-am, de 1400 l/h
Fertilizare: Vimi all in red, easy carbo si o data pe saptamana o doza de Flourish (curand si un supliment de Envy)
Iluminare: lampa ATI sunpower dimmable, 8x54, cu tuburi (Marian, nu te uita ) Giesemann
Standuri DIY, cu ambele maini stangi
Schimb de apa la picatura, ca-s putoare

Ceva poze cu jucariile:

image image image image

image image image image
Timbark de mere, multumesc

Acum, daca tot s-a limpezit apa, sa va jignesc cu niste poze.
Nu dati cu pietre, ca e crud bazinul..

image image image image

image image image image

A da, sa scuzati zoaiele de pe geam. In ciuda aparentelor, obisnuiesc sa-l tin curat-luna, dar inca ma resimt dupa reset
de exemplu il poti denumi "asd" pana ii gasesti un nume
Sa ne dai 50 de lei, ca te-am invatat de bine
Da, habar n-am ce fac zemurile alea, dar v-am urmat sfatul
In plus, am cotizat de la mine putere cu niscaiva Flourish, tot duminica, ca na.. e si plantele oameni, nu?
Am avut Envy, pana acum 2 saptamani. Chiar uitasem de el, am sa cumpar zilele astea

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: