asa
ambele substraturi le-am luat de la Hornbach iar ideea cu substratul fin am luat-o dintr-o brosura de la Sera pentru acvarii plantate am verificat ambele substraturi si nu sunt calcaroase.
filtrul si pompa de aer merg nonstop am lasat deocmdata incalzitorul afara pentru a puea avea un control mai exact asupra tempereaturii deoarece nu este foarte exact, intradevar jetul de apa de la filtru este orientat catre suprafata
plantele urmeaza sa vina vineri
la Silvershark nu vreu sa renunt deocamdata, il am de cand era foatre mic o sa scap de el cand va devenii prea mare
asa acum la detaliile tehnice:
am luat acvariul de la cineva plin de Guppy dar din pacate si de alge asa ca a trebuit sa il curat foarte bine e posibil sa fie un pic deciclat desi nu am curatat nici buretele nici carbunii foarte harnic tocmai din aceasta cauza urmand a le schimba peste vreo 2-3 saptamani.
schimb in momentul de fata circa 20-30 la suta din apa la 2-3 zile pentru a ajuta la ciclare
in ce priveste scoicile nu cred ca au foarte mare impact asupra apei pentru ca stau intro zona de munte unde apa e oricum dura dar spre norocul meu fara urma de clor iar ele sunt foarte importante pentru ancistrusi care se inmultesc in ele