Silicatii provin din apa "potabila" din retea, nu dispar nici trecuti prin osmoza decat daca ai la osmoza un cartus special pentru asta, cei care au sau au avut marine ar trebui sa stie asta
Poti sa-i aspiri cu furtunul, asa ai sanse sa salvezi ceva din ei, la Geo e mai greu ca la ei ii iau imediat parintii in gura, nu stiu daca si la astia e la fel
Nu stiu daca bucephalandra va rezista in apa stagnanta, nu sunt vre-un expert dar in salbaticie am vazut-o emersa sau semi emersa in curenti de apa la marginea paraielor, submersa doar ocazional cand creste nivelul apei, dar intodeauna in curent de apa
Grija cu caulerpa, cand trece la inmultire sexoasa iti poate distruge bazinul, am vazut bazin superb de 1000 de litrii in care era un munte de corali iar printre caulerpa(aceia cu bobite care din cate stiu e si comestibile), arata superb pana(dupa cam un an si jumatate) si-a dat caulerpa "drumul" in bazin: toata apa a devenit laptoasa, pana a doua zi cand ne-am dus la magazin era tarziu deja
Nu, sunt Pteropyllum! Exista trei specii de Pterophyllum(ele au mai multe variante care difera usor ca forma sau colorit in functie de locatie-vorbim de distante de zeci sute sau mii de km); si anume P. scalare, P. leopoldi si P. altum. Sa a spui ca sunt tot scalari e ca si cum ai afirma ca toate maimutele sunt tot cimpanzei pentru ca pe astia ii stie majoritatea. Varietatiile de scalari se combina intre ei in schimb altumii nu se hybridizeaza cu alte forme din genul Pterophyllum(in salbaticie traiesc in areale total diferite, in general ape foarte acide ph intre 2.5-5.5) desi s-a incercat, sunt total diferiti genetic!
Care "scalari" ?! P. scalare egal masina la mana a doua adusa de la batraneii din Germania "care mergeu doar la cumparaturi cu ea"/ Pterophyllum Altum: Lamborghini, Ferrari etc., etc.