[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Raul Opruta
Forum Index » Profile for Raul Opruta » Messages posted by Raul Opruta
Message
Donez 5 bucati de tetra de buenos aires . Sunt marisori si mi se pare ca se chinuie in acvariul meu mic de 180 . Ii am de mai bine de 2 ani sunt foarte sanatosi .
Ii donez in Cluj
salut

M-ai derutat un pic ca ai facut poze si din fata si din spate , imi plac plantele tale daca ar fi ceva sa bag de vina ar fi faptul ca personal mi se pare ca acvariul nu are profunzime datorita pozitionarii plantelor unele prea inalte pentru locul unde sunt . Acvariul este un juwel si lateralele eu le-as acoperi ca sa nu se vada filtrul respectiv restul furtunaselor.

Buna Paul ,
Subscriu la ce zic colegii de forum in legatura cu prietenul tau.
Cel putin la 2 saptamani merg si iau ceva de la nevertebrate si pana acum nici o problema si sper ca asa va ramane in continuare. Nu cred ca emag ii includeau in lista lor de grup daca erau neseriosi
Atasat

image

image

image
De cat timp ai pornit acvariul ?
Eu as pune si un substrat fertil . E pacat de acvariu inceputul pare promitator si mai mult plante si ceva pietre cioate etc dupa parerea mea l-ar face sa arate mult mai bine .
Nu ne-ai spus nimic despre substrat daca este ? cat timp merge iluminarea ?

Urmatorul pas ar fi o bomba co2 ca nu e asa costisitoare apoi fertilizare apoi restul echipamentelor mai scumpe daca vrei sa mergi in directia aia.

Cel putin asta a fost drumul meu :d
Salutare
Bine ai venit pe forum. Eu zic ca e bine pentru inceput. Eu as scoate scoicile din acvariu avand in vedere ca e un acvariu de apa dulce . Deasemenea daca plantele sunt din plastic as renunta la ele si as merge pe ceva plante easy pentru inceput . Ce mai vad eu din poza e ca ai combinat o multitudine de specii de pestisori acolo cred ca unele sunt cam incompatibile .

O zi buna si ape limpezi
In cazul in care dai 1 b la aproape 7 secunde probabilitatea este foarte mica si numai in cazul in care ai defecte la instalatia de co2
Subscriu la cele spuse de batman (dan pavelescu)
Salut
Legat de modul de confectionare a acvariilor juwel sunt deacord cu tine arata foarte bine. Si eu sunt posesorul unuia mai mic de 180 . Legat de filtrul intern e bun pentru inceput. In momentul in care avansezi in plantat cred ca se impune un filtru extern cu material filtrant mai de calitate. Un minus a filtrului intern pe care eu l-am gasit este pozitionarea filtrului de perlon in partea de sus si faptul ca pompa am impresia ca trage doar in partea de sus. Rezumand eu zic sa pornesti cu filtrul intern si abia mai apoi sa treci la un extern daca consideri necesar.

O zi buna
Salut
DAca nu ne zici si niste sume nu ne putem da seama daca chiar ai facut o afacere cu noul juwel
Bine ai venit !
Daca te gandesti sa il vinzi ai 10 euro de la mine
Bine ai venit
Poate ne pui si noua ceva poze cu acvariile si o scurta descriere la fiecare
Am incercat eu cu schimbarea cantitatilor de apa in special la sarea de lamaie am pus 300 ml si nu am observat modificari in ceea ce priveste durata de folosinta.

Legat de presiune stai linistit am avut 3,5 si nu s-a intamplat nimic. Oricum daca e sa puste ceva prima data pusca la furtune sau capac. Se poate vedea aici ceva teste pe sticle de plastic
http://www.water-rockets.com/article.pl?106,0
http://www.instructables.com/answers/how-much-psi-does-a-coke-bottle2l-hold/
Salut,
https://www.jbl.de/en/online-hospital/identifying-and-curing-fish-diseases --pentru identificarea boli

Eu zic ca e ceva bacterian
Salut,
Din punctul meu de vedere e ok pentru inceput . O sa fi tras de urechi de cei de pe forum pentru combinatia alb/negru a pietrisului/marmurei. Si eu am in acvariu la fel se pare ca e o placere a celor mai din vest . Astept mai multe plante pe masura ce le achizitionezi .

In rest numai bine si ape limpezi !!
vasyys wrote:am luat 2 litri de ada bio rio sa vad cum e sa nu ma arunc in groapa direct daca voi fi multumit voi mai lua sau ma gandesc sa combin si cu matrix .

Daca bag doar filtrare biologica in iltru cat incape si deasupra pe unde intra apa perlon e ok?


Salut
Si eu am biorio si nu cred ca ai cum sa te atunci in groapa cu el . E o investitie buna desi poate parea cam scumpa .Nu vine cu saculet dar saculetul se poate lua separat de la sera , jbl etc. Un mic info biorio nu se spala inainte de folosinta si in momentul in care il pui in filtru apa o sa devina foarte tulbure dar o sa se limpezeasca in cateva ore.
Imi place setupul cu gazon !! Bine ai venit/revenit !!
Salut

Eu zic ca mai trebe neaparat pietris din cate vad eu aici ca sa acoperi bine substratul. As mai avea o nelamurire poate ne explici de ce ai pus pietre mari in zona filtrului ?
As merge pe mai multe plante deoarece presupun ca vrei un acvariu plantat .In special cele cu crestere rapida care sunt folositoare in perioada ciclari.
Mersi . Aceleasi recomandari le-am primit si de la alti colegi din Cluj . Acum mi-am facut obsesia urmatorul setup unul la un acvariu de 250L minim va fi cu pietris cat mai aproape de realitate .
Mersi inca o data pentru sfaturile legate de fertilizare de la inceput.
 
Forum Index » Profile for Raul Opruta » Messages posted by Raul Opruta
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com