[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Samy
Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy
Super ,ma.bucur ca ai trecut cu bine prin operatiune
Gabi C wrote:Zilele astea imi mut acvariul din camera de zi in dormitor (dorinta consoartei ). Vreo 12m de carat in brate eu cu fiimiu. 24l de soil plus bolovani , plus un pic de apa plus masa bazinului.... cred ca per total sint vreo 40kg. Sper sa nu fac vreo nefacuta si sa adun cioburi de pe jos.

La asta ma gandesc si eu mereu cum fac daca gasesc ceva sa ma mut la.mine is 30 l soil si 27 kg pietre .

raul.tatulescu wrote:Are atatea like-uri pentru ca merita. Se vede ca ai muncit mult si cu pasiune! Felicitari!

Multumesc mult apreciez
Multumesc mult ,ai dreptate mie sa imi placa .
Si imi place foarte mult ,cat despre cum am evoluat se datoareaza voua.
Daca nu imi deschideati ochi ce insemeana cu adevarat un colt de natura intrun acvariu nu asi fi reusit .Sigur eram inca la substrat colorat si plastice in acvariu
Nu credeam nici o data ca skapeul meu sa adune atatea like pe ADA ,nu pot decat sa fiu reconscator tuturor de sfaturi si ajutor .

Ps Gabi ma motivat in mod indirect sa postez si eu pe asemena grup
Multumesc
Gabi C wrote:Nu cred ca exista notiunea prea de Liga sau prea bun. Adica nu face nimic in plus fata de alti fertilizanti. Iti faci doar treaba cu el si plantele vor arata bine.

Multumesc
Mie mie ca find la inceput sa nu fie prea de Liga pentru mine
Am si tropica premium si aceasta . Sunt luate de la inceput cand nu stiam mai nimic despre acvaristica.
A folosit cineva fertilizantul din poza? Este ok pentru mine ?
Pai ai spus un amano nu vad sa fie problema . Un amano are nevoie cam de 2 4 l apa depinde cat de mare se face .
O simpla cautare pe google si se gaseste aproape orice fara suparare

Si manaca si resturile ramase de la alte vietuitoare

Hranirea: puteti sa hraniti crevetii Amano ca si orice alta specie de creveti. Fiind creveti de dimensiuni mari acestia au nevoie de o sursa suplimentara de hrana pe langa algele din acvariu. Puteti sa ii hraniti cu orice: de la hrana speciala pentru creveti cu continut ridicat de alge si vegetale pana la spanac fiert, felii foarte subtiri de zucchini, dovleac sau castraveti. Este foarte important ca in cazul in care ii hraniti cu legumele mai sus amintite, feliile sa fie foarte subtiri si sa fie indepartate resturile in cel mult 24 de ore deoarece acestea vor incepe sa se mureze.
Eu zic ca da numai sa nu moara de foame
EduardB wrote:Igiena, nu rezolva problema melcilor.

Colegul: Samy, a scris exact: ce trebuie sa faci.

(Melci asasini)

Ca si nota personala: Am tras pe furtun' una-doua sute de melci comunitari, acum freo' 5-6 luni(da' zile)_....

Am bagat: ~10 asasini babani.. acum: Scot doar cochilii goale si freo' 2-3 melci vii.

Corect ,cand dai de comunitari tea luat naiba

Ori pui asasini la treaba si pe tine ori dai restart,asta daca te deranjeaza atatia melci in acvariu .

Bafta baga pe ei
Cand ma mut te contactez cu siguranta

Te voi stresa pana ma
Sunt comunitarii, de obicei se aduc in bazin cu plante.
Sau alte lucruri luate dintrun bazin care are deja .

Am inpresia ca asta e rolul lor sa inbuneasca lumea

Lasand gluma sunt benefici acvariului

Spor la scapat de ei
Salut, eu am scapat cu melci asasini, dar depinde si de cati melci asasini iei.
Poti lua un numar mic asa ii tine sub control, sau iei mai multi si te scapa de iei.
In orice situatie sa sti ca dureaza.
Mai sunt si alte tehnici dar las colegi mai experimentati sa le explice ca sunt mai drastice
Wunderschöne o placere Maxima pentru ochi
Liv wrote:Avind in vedere dotarile care le ai cred ca ar fi bine sa te gindesti la schimb la picatura. Ai nevoie de un perete "ud" (cu o teava/furtun prin care sa aduci apa si alta teava/furtun - de diametru mult mai mare - prin care sa scoti apa) si un sistem de evacuare automata a apei din bazin (sint mai multe posibilitati - incepind cu o gaura in sticla, dar exista si variante fara sa gauresti bazinul).

Multumesc, stau in chirie (Austria) deci exclus varianta . Cand ma voi muta la casa ( caut de ceva vreme ,atunci se schimba situatia si pot reveni la lista data de tine care am salvato deja si strang informati)
Una peste alta apreciez mult ajutorul tau .
O duminica placuta
Bayek wrote:Mersi Samy. Citeam pe site-ul de mai jos, ca eram curios ce e de fapt carbonul lichid (care de fapt nu prea e carbon) si la final scrie ca topeste Vallisneria. Si tocmai ce luasem niste iarba din asta de la Hornbach.

https://www.aquariumcoop.com/blogs/aquarium/liquid-co2

Oricum, daca nu ai alge in bazin nu vad de ce ai baga "carbon lichid", m-a convins articolul asta. Doar asa preventiv sa bagi niste chimicale... cah!

Asa zic si eu,dar sunt pui inca in aceasta lume .
Bayek wrote:A folosit cineva carbon lichid in acvariu cu Vallisneria? E adevarat ca poate a topeasca planta?

Eu ,mie nu mia topit nimic.
Dar eu am facut un tratament sa scap de alge o saptamana puneam cu siringa direct pe Vallisneria

Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy
Go to: