[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: danut7294
Forum Index » Profile for danut7294 » Messages posted by danut7294
De ce va fi zero ? sunt leduri UV acesta e ledul http://www.adelaida.ro/led-5mm-ultraviolet-ossv53e1a-uv.html ma gandeam ca 10 ajung.AM vazut si un filtru intern de la aquarelle cu leduri de genu si nu erau decat vreo 3 pt un filtru de 700 l /h
controlerul e foarte versatil , are doua sonde si are un interval de reglas in pasi de 0.1 grade histerezis reglabil, etc , poate sa comande iesirea in functie si de temperatura apai si si de cea a substratului . i
Am calculat ca la volumul acvariului voi avea nevoie de 30 W deci undeva la 10 A , acuma sa vad si cu lungimea conductorului ca sa-mi acopere o suprafata cat mai uniforma , inca nu am calculat lungimea , dar daca va fi nevoie voi mari tensiunea si scadea amperajul in functie de grosimea conductorului , pana in 12 volti e safe , da am controlerul , folosesc un controler de la un degivrator , momentan il folosesc pe un heater normal si imi mentine temperatura intr-o tolernta de +/- 0.3 grade celsius.Voi reveni cu poze si detali dupa ce e finalizat si va functona
Iti dau dreptate, sunt mai importante , fertilizare si lumina cred ca le-am rezolvat substrat jbl aguabasis plus + manado , iluminare 1X 18w aquarelee 1X, philips T5 827 14 W , philips T5 865 14 W, 1X philips T5 840 14 W.O sa vad cum se comporta plantele dar mai am ceva tuburi pe stoc si o sa pot jongla cu ele , mai am philips 18 w 830, Philips 18 w 790 ,osram 18 w 827 . In privinta incalzitorului situatia e urmatoarea, avand in vedere ca e un acvariu micut am ales un incalzitor de substrat 50% din motive estetice, cat despre cabluri , izolatia nu e o problema deoarece am sa folosesc o tensiune foarte joasa 3 v , deci nepericuloasa nici pt vietuitoarele acvariului nici pt om.
Optez pt un incalzitoar de substrat deoarece pt mine e mai ieftin :-) am controlerul si restul e zero bineinteles e DIY . si filtrul extern tot DIY e in plan , la care am sa introduc si niste leduri UV pt alge, doar ca nu stiu cam cat ar fi timpul de functionare al UV , dauneaza daca merge non stop? Nu as vrea sa pun plantele din vechiul acvariu deoarece am avut ceva probleme cu algele , am scapat de alge dar plantele nu sunt tocmai curate , eventual am sa le trec prin solutie de permanganat de potasiu inainte de trecerea in acvariu mai mare . Am sa dau vivipari dar botia mi-e drag , ce minusuri imi aduce daca il las ? In ceea ce priveste ciclarea , as incerca o ciclare cu adaos de putin amoniac, oare e ok?
Mersi pt sfaturi.
controler de temperatura, sursa alimentare si conductor cupru 0,5 izolat
Detine cineva un incalzitor substrat de firma ? Doresc sa fac un incalzitor substrat pt un acvariu de 100 litri dar nu stiu ce putere trebuie sa aiba, avand in vedere ca transferul termic, inertia si alti factori influenteaza diferit acest tip de incalzitor fata de unul conventional.Se mai aplica teoria w per litru ?
Buna , sunt Dan din Baia Mare , sunt incepator in acvaristica desi demult am visat la un acvariu dar... nu stiam cu ce se mananca , in fine de vreo 3 luni mi-am setat daca se poate spune asa un mic acvariu 35 litri volum apa in care am pus pe rand cateva plantute si cateva specii de pesti , neoni, corydorasi, sae, xifo, botia,ancitrus ,am trecut peste probleme cu algele, ciclare, aditie de co 2 , cam tot ce tine de probleme de incepator ,cu ajutorul acestui forum , ca norocul nu mi-a murit nici un locuitor al acvariului si vegetatia e ok, dar m-a prins microbul acvaristici si m-am trezit ca vreau sa investesc mai mult in aceast hobby, am in plan un bazin de 350 l , dar ... planul merge incet din lipsa de investitori , asa ca am hotarat sa o iau cu incetul si sa fac un acvariu de 100 l pana vin fondurile pt cel marisor.
Acvariul de 100 l ,60X35X50 e home made , achizitionat substratul ,manado jbl + aqua basis plus jbl, intentionez sa pun si un incalzitor de substrat , Co2 Home made , urmeaza sa achizitionez plantele ( pe cele din acvariul initial mi-e frica sa le bag sa nu fac ceva alge), o sa pun apa de osmoza si un filtru extern tot Diy eventual + niste leduri UV , singura problema e ca nu stiu cum se vor comporta corydorasi si am un botia , in substratul manado care din cate am inteles e usor.O sa revin si cu poze dupa setup.
Salut, si eu am in plan un acvariu de dimensiunile acestea, sunt curios de suportul pe care sta acvariul, daca poti da niste detalii eventual o poza
am pus doua supape de sens pe traseu plus numarator de bule , drojdie direct din sticla nu ajunge, dar, in supapele de sens parca e ceva albicios , oricum am monitorizare permanenta co 2 , in caz de ceva .Mersi pt sfat .
Buna , am o nedumerire in legatura cu aditia de CO2 , dar sa o luam cu inceputul .Am setat , daca se poate numi asa un prim mic acvariu, pt inceput pana e gata cel mare,acvariul e asa: volum apa 35 litri , iluminat 1 X 18 W philips 865 plus 1 X18 w Philips Aquarellee iluminat 10 ore pe zi incepand de la 10 dimineata , pauza 1 ora de la15 la 16 si oprit la 21.Vegetatie acvariu : Tonina Fluviatillis 25 firisoare,Euriocaulon Setaceum 5 firisoare plantate FARA sol fertil doar cu bile jbl in substrat si aditie de feropol in apa ,2 Echinodorus Osiris , si Cateva Valisneria care o mai raresc din cand in cand.Pesti: 2 SAE, 2 Corydorasi,1 Betta Spledens mascul,2 Xipho si 7 neoni.Si acum problema mea: , De cateva saptamani am facut o bomba Co 2 cu drojdie, dar din cauza difuzorului din apa e cam instabila , asa ca am gasit o metoda , am pus furtunul de co 2 cu un stut de plastic infundat cu vata la capat ca sa difuzeze mai incet sub filtru de apa care aspira toate bulele de co 2 astfel incat nici una nu ajunge la suprafata, si acum si co 2 e mai stabil , intrebarea mea e daca co 2 poate dauna bacterilor din filtru si acesta sa nu mai functioneze cum trebuie.Multumesc
Sunt in domeniu asa ca imi permit sa imi dau cu parerea creionul de faza poate fi inselator uneori , ceea ce ai sezizat pot fi curenti de fuga , de obicei daca nu sunt defecte ale aparaturii, condens, etc apar datorita rezistentelor capacitive din cabluri , aparate , etc, nu sunt periculosi, dar ... la fel creionul de faza putea sa ti indice un defect , dar atunci socul simtit trebuia sa fie ceva mai serios, in fine , o siguranta principala diferentiala pe circuitul principal ar rezolva orice problema , indiferent de cum stai cu pamantarea protectia la persoana e garantata , diferentialul sa fie pe 10 mAsi e ok.
,

Forum Index » Profile for danut7294 » Messages posted by danut7294
Go to: