Message |
|
Fa urgent schimburile de apa...poti schimba si 10% din apa zilnic, dar sa fie declorinata! Sper sa nu iti mai moara si alti pesti ...Filtrul este arhisuficient pentru acvariul tau, insa pestii sunt PREA multi! Daca nu dai tu din ei va face natura selectie ... si vor continua sa moara 
|
 |
|
Probabil sunt pe moarte sau deja morti.Orice melc pomacea cand "doarme" intra complet in cochilie.Esti sigur ca daca ii atingi misca ?? Ia scoate-i din apa...ar trebui sa intre imediat in cochilie.Daca raman tot pe afara si nu misca vizibil sunt morti.
|
 |
|
Ai nitrati la greu , asta inseamna ca tre sa scapi de unii pesti si sa faci schimburi dese de apa pana scad nitritii sub 50.De exemplu 2 schimburi de apa pe saptamana,de 30%,cu aspirarea substratului.Ai ENORM de multi pesti acolo,unii foarte mari pentru volumul tau de apa.Maxim 2 scalari in acel acvariu daca iti plac f mult,iar de restul pestilor va trebui sa scapi.Mai merg cativa sanitari mici sau neoni daca nu-i mananca...Sau dai scalarii,rechinii si betta si pastrezi restul.
|
 |
|
Ce s-a mai intamplat cu pestisorii pana la urma ? Au inceput sa manance, si daca da ce anume ? Vreau sa cumpar si eu cativa si nu vreau surprize neplacute...
|
 |
|
Salut
Cum arata pestii ? Poti pune ceva poze ?
|
 |
|
Aia mici da-i in colo,is mai rezistenti decat crezi tu.Numarul lor se regleaza in functie de cata mancare gasesc ei in acvariu.Daca vei da multa mancare la pesti vei avea si multi melci mici.
Pomacea vor fi ok , mai ales daca le arunci noaptea cate o pastila pentru sanitari care papa alge - de exemplu eu folosesc JBL Novo Pleco.Le mai place si spirulina,salata,felii de castravete,rosii,morcovi,dovlecel ... Bineinteles ca mananca cu placere si alte mancaruri pentru pesti pe care le gasesc,alge de pe geam,etc.Asa ca iti poti lua cu incredere pomacea,nu vor muti de foame daca ai grija de ei 
|
 |
|
De ce sa nu iti traiasca pomacea ?
|
 |
|
Ce intelegi prin maternitate improvizata ??
NU,nu e bine sa stea pe o parte si sa respire repede.
Avand in vedere ca nu stii data exacta a ultimei nasteri,pune-o inapoi in acvariu si las-o sa nasca acolo.Daca ai multe plante,mai ales de suprafata,vor scapa multi pui.In maternitate nu faci decat s-o chinui momentan,poate sa mai aiba 2 saptamani pana naste sau 3,etc.
|
 |
|
Bine ai venit !
Un prim sfat din partea mea : renunta la plantamin, e cel mai prost fertilizant.Inlocuieste-l cu Ferropol de la JBL.Si pune cu zgarcenie ... un sfert din doza,pana incep sa creasca plantele si pana cand ai foarte multe in acvariu.Apoi maresti doza.
|
 |
|
Cine ti-a zis tie ca daca schimbi substratul trebuie neaparat sa se decicleze acvariul ?? 
|
 |
|
Nu.Insa eu l-am setat la 25 grade....mai sus n-am testat.
|
 |
|
Al meu are capatul bagat in pietris si functioneaza foarte bine.
|
 |
|
Crys nu te supra pe mine,dar aberezi rau de tot.Primele 2 randuri ale postului tau dovedesc asta.Nu ai betta, dar scrii stupiditati legate de ei.Cine ti-a zis tie ca betta ia aer doar de la suprafata si ca daca nu e intr-un litru de apa e nefericit ca are voaluri prea lungi si nu se descurca ?  Eu inteleg ca ai o imagintie bogata,dar nici chiar asa.Ajuta mult sa dai sfaturi cand chiar stii ce spui,in rest ... muuulta pace,da.
Lucky,daca betta tau nu e niciodata agresiv cu restul pestilor lasa-l in acvariu.In mediul lui natural nu traieste in 2 linguri de apa.
|
 |
|
malawi_crys wrote:Nu stiu daca ai observat pana acum , dar majoritatea masculilor de Betta sunt tinuti in borcane sau recipiente care rareori depasesc 1 L...si se simt f bine.
Da se simt super acolo....cam cum te-ai simti tu intr-o garsoniera de 2 metri pe 1 metru.  Daca un peste supravietuieste sau se dezvolta intr-un anumit recipient nu inseamna ca se si simte foarte bine.Ma rog, asta daca nu cumva ti-au zis tie ca se simt foarte bine prin boluri si borcane ... 
|
 |
|
|
 |
|
Bine ai venit smecherila...imi place cum iti manipulezi nevasta pentru a-ti atinge telul - fara ca ea sa stie macar 
|
 |
|
Poti tine vivipari,sunt usor de intretinut : platy,guppy,molly...iar ca sanitari am zis deja, 4 cory.Sau zebre daca iti plac,in loc de vivipari.Mergi pe la tine prin oras la petshopuri si vezi ce pesti iti plac,noteaza-ti denumirile lor si apoi cauta pe net despre ei,ca sa afli ce ph prefera
Neoni nu, prefera un ph mult mai mic.
|
 |
|
Pai daca pui vreo 4 cory in acvariul ala acum,intr-o luna se cicleaza si poti pune si alti pesti apoi.Pana atunci te decizi care se potrivesc apei tale si care iti plac.Insa daca tu insisiti sa-i pui in toamna..cum doresti 
|
 |
|
Eu stand in Galati nu stiu ce fel de apa aveti voi in Constanta,insa fiind multi constanteni pe forum sigur ne ajuta ei cu asta  Apoi,dupa ce aflam ph-ul apei,duritatea,etc va fi mai simplu sa iti recomandam niste pesti.
|
 |
|
E singurul loc unde il poti tine ? Va fi criminal de cald acolo la vara,mai ales daca bate soarele dupa pranz spre acel balcon  Si pestii ca pestii, insa crede-ma ca plantele - marea majoritate - urasc caldura.Adica prefera maxim 28 grade.
|
 |
|