[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReBella
Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Daca mopanul e prea mare si nu-l poti fierbe tot odata,il poti fierbe pe bucati Bagi o parte a mopanului in recipient,o fierbi un timp,apoi bagi alta parte si tot asa
In momentul in care cumperi mancarea pentru pesti te uiti sa aiba un procent cat mai mare de vegetale(scrie pe cutie sau punga).Pentru gibi cumpara pastile speciale pentru sanitari vegetarieni (eu la ancistrusi le dau de la JBL Novo Pleco si le place).Spirulina este foarte buna,da-le atat fulgi sau granule pentru guppy,cat si pastile care se scufunda pentru sanitari(astea le arunci NUMAI dupa ce se stinge lumina, cate una pentru fiecare peste).In rest...daca sunt bine hraniti,cred ca iti vor lasa plantele in pace.
Spirulina le dai ? Alta hrana cu procent vegetal mare primesc si ei ? Nu de alta dar ei sunt cam vegetarieni asa ...
Probabil n-ar fi incaput toate zerourile,de-asta
"nu mai stiu sa scriu de fericire ca mi-am luat un filtru care poate curge oricand,deci nu mai e urgent. dar tot e de vanzare"
Normal ca se refera la betta ca mananca puii de guppy,dar ii va distruge si pe masculii de gup asa ca nu e o optiune.Nu vad de ce va complicati cu adaugarea de pesti in acvariul ala cand poate foarte simplu sa dea femelele si sa tina doar masculi guppy.Sunt oricum mult mai frumosi fata de femele si nici nu fac pui.Problema rezolvata.
"Buna" idee, betta cu masculi guppy smilie
Plantele vor ajunge la Brasov, se poate inchide! Multumesc.
Hemianthus micranthemoides - vreo 60 fire
Micranthemum umbrosum - vreo 30 fire
Heteranthera zosterifolia - 8 fire
Rotala rotundifolia - 7 fire
Rotala rotundifolia RED - 16 fire
Rotala macrandra MINI - 3 fire
Rotala wallichii - 6 fire
Eusteralis (Pogostemon) stellata - 2 fire
Limnophila sessiliflora - 2 fire
Pistia statoides - 10 plantute mici

As dori sa le dau unei singure persoane si cat mai urgent, prioritate au persoanele din Galati - daca este vreun doritor.

PRET : 50 lei + 7 lei taxele postale.
De ce nu tii doar masculi ? In felul asta sigur nu vei avea pui de guppy
Maternitatea e prea mica,nu se compara cu un acvariu de crescut puii,fie el si de 5l si improvizat din pet/cutie.
Puii sunt de diferite nuante pentru ca nu toti puii vor avea ceeasi culoare.Pot fi negri,galbeni,alb cu negru,etc.
Daca vrei sa ramana cat mai multi din ei vii...da trebuiesc separati.Viviparii isi mananca puii.Ca hrana le poti da orice hrana fulgi pentru pesti,sau chiar granule - le maruntesti pana devin praf si le dai foarte putin la pui.Poti improviza o maternitate dintr-o cutie de alimente de minim 5l,sau un bidon(pet) de la apa plata de 10l sau 5l cu gatul taiat.Pui in el un burete bolborositor conectat la o pompa de aer si storci buretele din celalat acvariu in acvariul maternitate,ca sa se cicleze bolborositorul.Schimbi 10% din apa la 2 zile si le dai foarte putina mancare de 3-4 ori pe zi.
Florapol + Ferropol + Ferropol 24 + PPS-PRO e suficient.
Si CO2 o sa le dai la plante, nu ? :-P
1 pereche de gurami sau una de scalari ... La pestii mari sau maricei le cam trebuie 50l apa/peste.Nu poti pune mai mult de 2 in acvariul tau.Majoritatea sunt si teritoriali,cum e si cazul scalarilor si a unor gurami.Mai poti tine pesti mici de banc pe langa ei,insa nu multi.De ex. neoni,rasbore,etc.
In cazul asta nu e ciclat deloc.Apa n-are treaba cu ciclarea,pune-le un burete bolborositor acolo,conectat la o pompa de aer daca vrei sa-ti traiasca.Si fa cum ti s-a zis mai sus,stoarce un burete din acvariul mare in acvariul mic,ca sa se cicleze mai repede.Schimburile dese de apa sunt obligatorii,cu aspirarea substratului.Multa bafta cu puiutii,sper sa-ti traiasca.
Nici una nici alta.NU are rost sa pui chimicale aiurea in acvariu,daca nu ai pesti bolnavi sau alte probleme.Sarea omoara plantele si nici ea nu are ce cauta intr-un acvariu de apa dulce.Tratamentele cu sare se fac in acvarii carantina/spital.
Redu si cantitatea de mancare pe care le-o dai la pesti! Da-le FOARTE putin, cat mananca intr-un minut maxim. Poti incerca cu materialul care elimina nitratii, posibil sa fie eficient...insa mai eficient decat schimburile de apa nu cred sa fie.Cu carbunele eu n-as incerca.
Eu am recomandat pastile pentru sanitari Nu fulgi si granule.Pastilele alea se scufunda si arunci 2-3 rupte in bucatele mici DUPA ce stingi lumina la acvariu(dai mancare in fuctie de cati melci ai,cat sunt de mari,etc).Salata,castravetii,rosiile,dovleceii,morcovii stau foarte bine daca infingi o furculita curata in ele si apoi infingi furculita in pietris.
Exact.Asa stateau si ai mei inainte sa moara,cu o parte a corpului pe afara...erau mult mai lenti in reactii, apoi mureau Asigura-te ca au ce manca,eventual suplimenteaza-le hrana cu mancare pentru pesti (pastilele pentru sanitari vegetarieni sunt super pentru ei).
Misca in ce sens ? Se retrag in cochilie ? Ei asta fac cand ii atingi, se tretrag in cochilie pentru a se apara de eventualii agresori.NU cred ca e vorba de o boala.Poate apa sa fie in neregula...

Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Go to: