Message |
|
alinutz80 wrote:
Samy wrote:Buna ziua ,sa actualizez topicul putin:
Din pacate am probleme cu temperatura apei nu pot sa o scad sub 30 grade ,ajunge si la 33 grade  la betta si algelor le place desigur. Plantelor nu
Asa ca fac schimbari, voi scoate capacul si pun Twinstar RGB Light II CC 600(Clear Type).
Filtru intern il scot si el emana caldura. Voi pune un extern :Eheim Experience 150 primul sertar matrix si cel de sus substrat pro eheim si peste bureti albastri, si am dat comanda de in si out de inox cu skimmer.
In caz de critici idei etc le acept cu drag
Ceva nu bate aici.......ai 30 33 grade in acvariu si in casa 22 23....nu se poate sa fie asa mare diferenta. Eu cred ca termometrul care il folosesti nu e bun sau e defect.....
Si eu am 22 23 grade in casa dar mai mult de 25 26 gr nu am in acvarii....la toate am capac. Am mai mult doar unde am incalzitor, dar si acolo cam 27 grade. Si in unele acvarii am cate 2 filtre interne.
Da asta am gandit si eu ,am schimbat 3 termometre .
Timp de 3 saptamani tot caut cauza ,acum am incercat fara capac si se pare ca aia e problema ,fara scade la 26 grade .
Daca tot renunt la el pun si filtru extern si gata
|
 |
|
ionionut wrote:Mama masurilor - ,,da mai mic" la caldura din casa, e mult mai bine si pentru sanatate !
Asta e problema  in casa e setat pe 22 grade 23 deoarece micuta mea de 7 luni este mult pe jos .
|
 |
|
Buna ziua ,sa actualizez topicul putin:
Din pacate am probleme cu temperatura apei nu pot sa o scad sub 30 grade ,ajunge si la 33 grade  la betta si algelor le place desigur. Plantelor nu
Asa ca fac schimbari, voi scoate capacul si pun Twinstar RGB Light II CC 600(Clear Type).
Filtru intern il scot si el emana caldura. Voi pune un extern :Eheim Experience 150 primul sertar matrix si cel de sus substrat pro eheim si peste bureti albastri, si am dat comanda de in si out de inox cu skimmer.
In caz de critici idei etc le acept cu drag
|
 |
|
MihaiF wrote:niemals  . Nu o sa mearga eleocharis pusila la levelu incepator. E o planta care are nevoie de CO2 , substrat fertil , fertilizare in masa apei , echipa de curatenie bine echilibrata si cel mai important : mult , mult skil . Ca incepator , nu ai sa poti si GATA. Si mai are si un mic secret intunecat , cred ca este BBA receptiva.
Eu am incercat in acelasi bazin , cu aceasi lumina , acelasi substrat fertil , aceea?i linie de fertilizare , aceeasi echipa de curatenie , 3 plante de gazon : HC , MC si eleocaris pusila. Ia ghici , la ultima mai mereu dadeam spre BBA. Motiv pentru care am renuntat sa mai cresc. Nu te sfatuiesc sa incerci , chiar de loc. Dupa ce pui CO2 si mai acumulezi ceva experienta poate , dar repet , trebuie mult skil.
Aceasi parere si din partea mea
|
 |
|
|
 |
|
 acum inteleg
|
 |
|
|
 |
|
3 minute
|
 |
|
koala wrote:Topic mutat la cerere.
Multumesc mult
|
 |
|
Foarte frumos
|
 |
|
Ete apar si primele Probleme, la 4 saptamani de la start.
Astazi am mai plantat 3 poturi de vallisneria nana si 4 poturi de Eleocharis, asa mi-am dat seama ca 80 la suta din vallisneria deja plantat este plina de alge
Desigur am taiat tot pana aproape de radacina, dar nu cred ca scap asa usor
|
 |
|
paradoxx wrote:bun bun buuuun
cand e vba de plante,mie imi place maxim sa le arunc in bazin,sa le plantez unde imi pica la mana,bolovanii si ei aruncati precum lemnele,sa tot fie ! au ascunzatori peste tot si imi dau seama imediat daca un peste sta retras.
Fiecare cu ce ii place ,mie imi place aranjatul ganditul ,daca ceva nu imi place intorc si de 10 ori numa sa iasa ce vreau
Astazi mai plantez putin deoarece vallisneria nana ?i eulocharis mi se pare putin stanga dreapta, asa ca mai bag cate 3 poturi din fiecare
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:E usor sa confunzi amoniul cu amoniacul, azotiti cu azotati. Eu mereu o confund pe nevasta-mea cu vecina de la 4
Vai de vede Sefa scoate dantura fara anestezie
|
 |
|
Benu wrote:Uoai ce tare o fost asta! TINERE!!! mersi frumos, da cred ca te-ai uitat la data in care m-am inscris pe forum si eram batran si atunci  cred ca mai batran decat e azi prietenul nostru batran si obosit
L-am zapacit pe colegul nostru, nu? Pfff si jur ca m-am chinuit sa o tin cat mai simpla.
Tinere  da de acea am scris
Daca mie mia ars cativa neuroni  nici nu vreau sa ma gandesc ce pateste colegul dupa ce descifreaza simplicitatea comentului
|
 |
|
schumacher999 wrote:
Samy wrote:Inaite de frosty stau cu negru ,poate ma indragostesc de el .
Ce spuneti cum da negru ?
Eu cred ca da foarte bine.
Scoate in evidenta peisajul, dar mai ales plantele si pestii
Multumesc, asteptam si la tine
|
 |
|
alinutz80 wrote:Super frumos! Succes acolo....trebuie sa creasca plantele
Multumesc, da abia astept sa creasca sa ma apuc de aranjarea lor
|
 |
|
Benu wrote:Si o precizare la intrebarea de mai sus: amoniul si amoniacul sunt acelasi lucru  Numai ca amoniacul (NH3) este o specie gazoasa, pe cand amoniu (ion pozitiv) se obtine prin dizolvarea amoniacului in apa: NH3 + H2O = NH4OH care este disociat in solutie apoasa in NH4+ si OH-, primul purtand numele de ion de amoniu. Poti usor din stoeochiometria de mai inainte sa convertesti cantitatea de amoniu in amoniac si invers, dar este mai putin important, important ar fi sa nu prea fie, lipsa lui (amoniu, amoniac) indicand o buna ciclare. Nu este unul mai toxic ca celalalt, pentru ca sunt de fapt unul si acelasi, doar ca amoniac in solutie nu exista, ci doar ion de amoniu. Se poate sa confunzi oare cumva cu azotiti si azotati? Azotitii sunt destul de toxici si ei, pe cand forma cea mai oxidata, azotatii (nitratii) nu sunt foarte toxici si sunt macronutrientii plantelor. KH, sau duritatea temporara reprezinta cantitatea totala de ioni carbonati si bicarbonati (carbonati acizi) dizolvati in apa si se exprima conventional ca parti per milion de carbonat de calciu. Nu e neparat o corelatie intre acesti parametri, adica poti sa ai un anumit KH ccare sa fie constant si amoniu, nitratii si nitriti sa varieze si invers. Am clarificat intrebarea ta?
Am stat 20 minute sa inteleg tot  tinere ai niste explicati ca ma lasi cu gatu uscat  uit sa beau apa cand citesc  mai am si cativa neuroni prajiti
|
 |
|
alinutz80 wrote:
Samy wrote:
alinutz80 wrote:mie imi place negreu  acum tie trebuie sa iti placa.
La nevasta sa ii placa
Da ma atrage si pe mine .
Singuru dezavantaj este ca nu are rost sa pun o banda led in spate sa ma joc cu culorile . La frosty se putea
No ashe! Sefu mare sa dea OK ul ..... apoi restu e ok.
LA negru nu ai ce sa pui in spate..... n are rost.
Exact sefu mare ,pentru ea este acvariul micut
|
 |
|
paradoxx wrote:moarte.... moarte de om....
super.
later edit : unde-s qieshtii?
Multumesc
In afara de echipa de cuatenie care va fi asa :
Neritina snail mix 10
Amano shrimp 10
Otocinclus Affinis 6
Mai am nevoie cam de 25 de nu stiu inca ce
Astept ciclarea sa pun qieshtii
|
 |
|
alinutz80 wrote:mie imi place negreu  acum tie trebuie sa iti placa.
La nevasta sa ii placa
Da ma atrage si pe mine .
Singuru dezavantaj este ca nu are rost sa pun o banda led in spate sa ma joc cu culorile . La frosty se putea
|
 |
|