[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Samy
Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy
Mai multe detali despre acvariu ? O poza ar ajuta.
Acum eu spun sa astepti sa vezi care e problema in acvariu ,sigur ai una din ce ai spus in descriere .
De acea e nevoie de informati, substrat ,filtru ce ai in filtru , ai ceva daunator cum ar fi plastic?
Cum faci schimbul de apa si la cat timp ?
schumacher999 wrote:
koala wrote:Dragule, ce sa spun?
Conform parerii majoritatii celor care ne petrecem vremea pe aici, acvariul ala este de un prost-gust desavarsit.
Ti-o spun fara niciun fel de rautate, am inteles ca trebuie sa fie "pe gustul copilului" si toti avem copii... stim cum e.

- Tu ar trebui sa incerci totusi sa ii faci o educatie fetitei tale si sa ii explici ca un pestisor are nevoie sa se simta "ca acasa" pentru a putea trai fericit.
- Cauta cateva poze cu acvarii decorate in mod natural si arata-i-le... spune-i (fara sa intri in detalii de specialitate) ca "asa arata casuta pestilor, in realitate, acolo unde traiesc ei... si ca noi vrem ca ei sa fie fericiti."
- Copiii reactioneaza bine daca le spui ca animalutzele lor vor sa fie fericite.

Acu', pentru tine...
- nici scalarii si nici pleco NU au ce sa caute acolo... da-i inapoi, doneaza-i, fa ceva cu ei.
- daca vrei vivipari (alde xifo, molly, platy etc), fa bine si cumpara doar masculi... altfel, o sa te umpli de pui si n-o sa ai ce face cu ei.
- daca reusesti "sa cazi la pace" cu pustoaica, pune mana si arunca toate plasticele alea...
- pune niste nisip normal (d-ala de constructii, de la locul de joaca, etc)... pune niste plante naturale, de care or fi ele.
- nu aglomera bazinul (ca e oricum destul de mic) cu alte decoruri...
- hraneste pestii o data pe zi, sau o data la 2 zile... cu putina mancare. Nu te teme, nu mor de foame si nu sufera. Dar o sa ai acvariul mai curat.
- inainte sa comanzi / cumperi ceva, vino si intreaba-ne... toti vanzatorii de la petshop-uri sunt pusi acolo ca sa vanda, NU ca sa iti dea tie sfaturi utile!
Nu te supara daca te mai bombanim, ca si la noi e pandemie si ne plictisim... da' avem intentii bune si, daca o sa asculti sfaturile primite, o sa fie mult mai bine pentru pestii tai.

PS: Bun venit pe forum!

Nu ma supar, atata timp cat nu sunt doar critici si vin impreuna cu recomandari, sfaturi, idei ... etc.
Voi incerca sa schimb nisipul cat mai curand posibil, insa probabil trebuie sa astept sa pot calatori mai mult pentru a putea ajunge la magazine specializare pentru achizitionarea de plante naturale.

Nu vreau neaparat vivipari, am facut o gresala ca am luat xipho. Nu stiam ca sunt asa de agresivi.
Acum sunt int-un acvariu mai mic.

@samy - da, se pot cumpara online, insa nu cred ca este ok sa comand plante naturale online. Prefer sa ma duc sa le cumpar eu cand voi putea

Spun din experienta, plantele online în vid is mult mai ok decat cele din magazin din acvari.
De ce: daca nu este un magazin ok risti sa aduci alge în acvariu tau.

În legatura cu filtrare.
Colegi si eu n-am referit öa filtrare biologic nici de cum bureti.

In legatura cu obtinerea unor chesti din cauza lockdown.
Si aici a fost Austria cand am facut eu acvariile
Totul am cumparat de pe internet, sigur exista si la voi Amazon sau multe alte platforme de a comanda online.
Sper doar sa iei la cunostinta cele scrise de kolegul Koala si nu numai.
Spor si multa bafta
koala wrote:Dragule, ce sa spun?
Conform parerii majoritatii celor care ne petrecem vremea pe aici, acvariul ala este de un prost-gust desavarsit.
Ti-o spun fara niciun fel de rautate, am inteles ca trebuie sa fie "pe gustul copilului" si toti avem copii... stim cum e.

- Tu ar trebui sa incerci totusi sa ii faci o educatie fetitei tale si sa ii explici ca un pestisor are nevoie sa se simta "ca acasa" pentru a putea trai fericit.
- Cauta cateva poze cu acvarii decorate in mod natural si arata-i-le... spune-i (fara sa intri in detalii de specialitate) ca "asa arata casuta pestilor, in realitate, acolo unde traiesc ei... si ca noi vrem ca ei sa fie fericiti."
- Copiii reactioneaza bine daca le spui ca animalutzele lor vor sa fie fericite.

Acu', pentru tine...
- nici scalarii si nici pleco NU au ce sa caute acolo... da-i inapoi, doneaza-i, fa ceva cu ei.
- daca vrei vivipari (alde xifo, molly, platy etc), fa bine si cumpara doar masculi... altfel, o sa te umpli de pui si n-o sa ai ce face cu ei.
- daca reusesti "sa cazi la pace" cu pustoaica, pune mana si arunca toate plasticele alea...
- pune niste nisip normal (d-ala de constructii, de la locul de joaca, etc)... pune niste plante naturale, de care or fi ele.
- nu aglomera bazinul (ca e oricum destul de mic) cu alte decoruri...
- hraneste pestii o data pe zi, sau o data la 2 zile... cu putina mancare. Nu te teme, nu mor de foame si nu sufera. Dar o sa ai acvariul mai curat.
- inainte sa comanzi / cumperi ceva, vino si intreaba-ne... toti vanzatorii de la petshop-uri sunt pusi acolo ca sa vanda, NU ca sa iti dea tie sfaturi utile!
Nu te supara daca te mai bombanim, ca si la noi e pandemie si ne plictisim... da' avem intentii bune si, daca o sa asculti sfaturile primite, o sa fie mult mai bine pentru pestii tai.

PS: Bun venit pe forum!

Cel mai sincer raspuns.
Roca vulcanica am si eu in 2078 .La un moment dat am cautat si eu ca nebunu
Roca vulcanica am pus si in cel mic easy Box 2 mini
Pune fara grija parerea mea si a lu sti tu cine mai 'mentoru'
Vizual daca nuti place nu te mai uita pana se dezvolta plantele
Hopa te-au lasat muschi sa si lucrezi ceva

Solul tropica e cel mai bun ,asa si la mine se mentine constant ph cu acest sol.

Foarte tare, nu cred ca a supravietuit afacerea lui crizei .
Foarte frumos ,si eu sunt de parere ca Tropica e cel mai bun sol
dan.pavelescu wrote:Culcat la 1 noaptea (eu de regula la 10 dau stingerea), trezit la 6, plecat la 7, intors la 2 - rupt.
Mi-e lene sa si scriu, daramite sa ma dau jos de pe scaun, sa sterg zoaiele de pe sticla si sa fac o poza.

Tineretea asta
Acvariul sa umplut singur sau ati mai pus apa în galeata.
O poza
dan.pavelescu wrote:
DraCoNi wrote:Pe mine ma intereseaza tablourile si o carpeta cu rapirea din serai daca se poate

Iti tes una pe loc, acum. 15000 de euro, in avans.

Samy wrote:Unchiul chihiros ultima serie cam bate twinstar. Si apropo amandoua sunt de la bunici nostri chinezi .

Foarte tare sistemul de umplere al acvariului ,de unde se poate cumpara

WRGB2 e. Zici tu ca e peste Twinstar?

Sistemul de umplere e o inginerie prea complicata pentru a fi explicata in cateva cuvinte, trebuie formata o echipa de ingineri si o comisie tehnica

Nu am decat 12.000 momentan e ok?
(Minus la banca )

E prea multe de spus de aceste doua .
Dar fiecare are opinia lui ,eu am mers pe chirios wrgb2 deoarece a oferit mult mai multe decât twinstar la bugetul de 450 euro

Sistemul de umplere se vede cata inginerie este, pacat ca nu este de cumparat prin magazine. La-si acizitiona instantaneu
schumacher999 wrote:
Samy wrote:Este ok cat timp sunt doar masculi.

Eu cu experienta mea foarte limitata, in xipho mai ales, cred ca asta este mascul.
Are acea "tepusa" dedesupt.

Intradevar nu are coada spada.

Mie imi da a femela
Am avut si eu o femela si un mascul. Iam dat cadou, fac multaa mizerie
Plus daca e o femela la 2 masculi va muri de stres, va fi fugarita mereu sau se sinucide sare din acvariu. Am patit ?i asta . Asa mai bine masculi ?i nu îmi bat capu
În jur de 8 guppy momentan,iau cu dou degete si presar deasupra apei ,in 1 minut ar trebui sa fie mancat tot.
Ma gandesc ca tot pe acolo pe langa acvariu le gasesti
Unchiul chihiros ultima serie cam bate twinstar. Si apropo amandoua sunt de la bunici nostri chinezi .

Foarte tare sistemul de umplere al acvariului ,de unde se poate cumpara
Poti da hrana so o data la doua zile ,eu asa procedez nu trebuie hrana vie .
Filtru ar trebui schimbat, nu cred ca vei avea cum pune alt mediu filtrant sa fie cat de cat ok,iar preturile unui extern sunt destul de ok ,daca e sa iei altu iei direct extern.
Acel filtru este pentru alceva .
Este ok cat timp sunt doar masculi.
schumacher999 wrote:Salut,

Exista alte specii de peste non vivipari care sa fie compatibili cu xipho?
Aici ma refer la un xipho care deja a omorat 2 Red Dwarf Red Dwarf
Momentan pestele in cauza este intr-un acvariu de 25 de litri unde va ramane.
As vrea sa mai populez cu 4 neoni pe langa el sau chiar mai multi neoni daca nu este prea mult.
Daca considerati ca neonii nu sunt compatibili, ce alti pesti as putea lua?

Multumesc frumos.

Uitate pe net la compatibilitate.
Eu am xipho cu guppy merge si neoni.
Problema va fi la litri de apa ce ii ai.
1 litru pe cm de peste se socoteste .
schumacher999 wrote:
ugarit5 wrote:Salut,intradevar mai sunt lucruri de imbunatatit la acvariul tau,incepand cu pietrisul rosu
Ar fi frumos sa dai niste detalii despre acvariu (volum,filtrare,fertilizare,plante,lumina,pesti etc.)

Sunt mai mult decat convins ca trebuie imbunatatit.

Acvariul are
- un volum de 60 litri
- filtru inclus in acvariu https://www.amazon.co.uk/Aquael-Internal-Aquarium-Filter-ASAP/dp/B07DC5CV2T/ref=asc_df_B07DC5CV2T/?tag=googshopuk-21&linkCode=df0&hvadid=309829045138&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=6810537982725999439&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=20492&hvtargid=pla-653316239173&psc=1
- lumina cu led
- plantele sunt artificiale (deci banuiesc ca fertilizarea se refera la plante)

Pesti:
- 2 scalari
- 2 Pleco
- 3 calistusi
- 1 xipho (am avut 2, mascul si femela insa tocmai am mutat masculul in alt acvariu mai mic)
- 8 neoni normali (albastru cu rosu)
- 7 neoni portocalii

Ideea este ca am facut o gresala (printre altele) de incepator (care sunt) si am cumparat 2 xipho. Unul masucul si cealalta femela. Din ce imi aduceam eu aminte, xipho nu erau agresivi insa am descoperit ca sunt.

Mi-a omorat pe rand 2 Red Dwarf https://www.google.ie/search?q=Red+Dwarf+fish&sxsrf=ALeKk01XAJm17Ia8E77GxdTJ-T7U2zqDwA:1614354449952&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi_sp_88ofvAhVuQxUIHeqzA5kQ_AUoAXoECAcQAw&biw=1920&bih=937#imgrc=Xe4GBW6q2EnsCM

I-a stresat si muscat pana au murit. Eu am reactionat destul de lent.

Ok, inteleg ca am facut greseli majore si as aprecia enorm comentarii de genul ""planuiesc sa redescoper acvaristica" Pai cam trebuie sa o iei de la 0, asta nu e acvaristica" daca ar veni la pachet si cu macar 1 recomandare.

Mentionez ca acvariul este pentru fiica mea si doreste nisip colorat. Mie nu mi se pare ca arata asa de rau cum se spune dar probabil este si o chestiune de gust.

Orice recomandare este binevenita, insa voi deschide un nou topic in sectiunea vivipari pentru a vedea cum sa procedez cu masculul pe care l-am separat in alt acvariu mai mic de 25 de litri si daca sunt pesti compatibili cu el.
Mentionez ca nu as vrea sa se imperecheze, nu am ce face cu puii.

Salut desi sunt si eu incepator o sa încerc sa iti explic ce am invatat din greseli.
60 l e un acvariu mic ,adica pesti mici.
Scalari nau ce cauta într-un asemenea acvariu. Plus nu e compatibil cu ceilanti ..
Filtru nu e ok , ai nevoie de filtru extern.
Daca vrei intern ai nevoie de alceva cu filtrare biologica.
Substratul e mai mult vorba ca e prea mare ,adica granulatia, se infiltreaza resturi de mancare excremente etc usor spre fundul acvariului , nepuntand fi curatat.
Tot ce tine de plastic nu e benefic vietuitoarelor .
Etc etc sunt multe de spus ,incerc pe scurt sa spun ce e ok pentru inceput .
Filtru vezi daca poti baga material biologic, substratul poti lua pietris granulatie 2 3 mm asa poti si planta cateva plante naturale ,cea ce e nevoie mare pentru vietuitoare ciclare etc .
Pesti se pun dupa ce e ciclat acvariul intre 4 si 6 saptamani ,pe baza testelor de apa . Daca vrei mai repede exista soluti dar sunt scumpe. (Probiotic )
Compatibilitatea pestilor o gasesti pe net. La 60 maxim 20 pesti micuti . Si ai grija cel mai ok fara femele.

Eu zic ca ar fi un Start ok de incepator .

Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy
Go to: