[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReBella
Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Ca sa ai ciclat acvariul trebuia sa treaca 1 luna minim si apoi bagai pestii - asta daca nu doreai sa ciclezi cu ei.Asa ai ciclat cu ei si acum e logic sa moara, nu crezi ?? Si tu nici macar nu te-ai obosit sa masori amoniacul ca deh, nu putea fi mare :-o Simplul fapt ca nitritii nu sunt 0 ar fi trebuit sa-ti spuna ca acvariul nu este ciclat si ca e necesar un schimb urgent de apa si testarea amoniacului.Daca nu esti sigur ca este gris de ce ai marit temperatura ? Pentru gris oricum trebuie minim 30 grade.
Macar acum fa un schimb de apa de 25% si repeta testele de amoniac si nitriti.Daca nu iti ies 0 curat asteapta-te sa-ti mai moara din pesti smilie
Gheata cu ce il poate ajuta ? :-)
Din pacate nu.
Toti pestii pe care ii vrei tu sunt vivipari si se inteleg intre ei.Va trebui sa cumperi cate 2-3 femele la un mascul,altfel le streseaza cu fugaritul.
In primele 2 saptamani nu schimbi deloc apa.Dupa ce adaugi cei 6 cory poti schimba cate 15% din apa de 2 ori pe saptamana,iar dupa ce trece prima luna si s-a ciclat acvariul schimbi 25% din apa saptamanal.
Ce intelegi tu prin "il amenajez" ? Daca pui in fiecare zi putina mancare si torni din prima zi Sera Nitrivec de exemplu,dupa 2 saptamani poti adauga 6 corydoras - sunt pesti mai rezistenti la ciclare.Iar dupa alte 2 saptamani(in total dupa 1 luna) adaugi restul de pesti,insa nu toti odata.In fiecare saptamana cativa.Filtrul trebuie sa mearga non-stop si in prima luna nu umbli la el sa-l cureti.Ce pesti ai de gand sa pui in bazin si cati ?
Dupa ce te informezi, sa ne spui cum ai de gand sa faci ciclarea
4di wrote:Daca apa este curata, cristalina .... in fine are toate propietatile fizice unei ape curate , exista pericolul unei cantitati mari de azot care sa dauneze pestilor ?... si a gandesc la idee de aer (70 % azot, 25 % oxigen ) .

Azotul din aer nu dauneaza cu nimic pestilor :-)
Insa exista pericolul de a avea cantitati mari de amoniac sau nitriti in apa,care duc la imbolnavirea pestilor sau la moartea lor.Insa nu se vad in apa,doar cu teste cumparate poti masura valorile nitritilor si amoniacului.Intr-un acvariu ciclat amoniacul si nitritii trebuie sa iasa 0 la testele de apa.
Daca esti din Bucuresti este foarte simplu sa faci rost de Osram Fluora.De aici :

MARBO TRADE

Telefon: 021 253 08 18 ; 021 253 08 19 ;
Fax: 021 253 08 20
Adresa: Str. Popa Lazar, nr. 5-25, BUCURESTI - ROMANIA
Email: office@marbo-media.ro

Localizare pe harta:
http://www.bucuresti.com.ro/index.html/search?ShowOnMap=1&xMap=-468&yMap=337&streetID=3415
Ar trebui sa aspiri pietrisul o data pe saptamana,cand schimbi apa.Cat despre aspirator...depinde ce suma esti dispus sa dai pe el,cat de plantat este acvariul,etc. Reziduurile sunt introduse in ciclul azotului rapid,insa daca exagerezi cu mancarea bacteriile pot sa nu mai faca fata la un moment dat si atunci....va fi rau pentru pestisorii tai.
Hehe , gluma a fost si din partea mea... logic ca nu ai pentru ce sa-l ierti :-) Fata sau baiat .... hmm...ma mai gandesc.De fapt nu ma pot hotari daca sa fiu neutra sau neutru
Cu placere.Insa nu e necesar sa te chinui sa cureti plantele,e imposibil sa scapi de toate ouale lor.Plus ca au si ei rostul lor,curata foarte bine pietrisul de resturi de mancare,pestisori morti,etc.Cel putin pe mine nu ma deranjeaza,chiar daca am foarte multi.Ii gasesc folositori.Daca nu dai multa mancare - cum dau eu in acel acvariu - numarul lor va fi acceptabil
Iarta-l si tu , eu il iert ... stiu ca are emotii, fiind pentru prima data pe acest forum minunat
clauss wrote:de ce nu l-ai facut macar 125 lungime? asa nu o sa intre tuburile de 120 si o sa-ti afecteze estetica capacului...

Poate pune T5-uri de 115 cm
Bine ai venit pe forum.
1.Subscriu la ce a scris Alber.
2.Daca scufunzi de tot incalzitorul si nu este unul foarte bun,de firma,etc...se pot intampla accidente.Stiu cateva persoane care au patit-o - s-a defectat incalzitorul.
3.Il poti amplasa si jos,numai ca iti va fi greu sa-l cureti saptamanal sau cand va fi cazul.Despre oxigenare ti-a zis Alber deja.
Eu l-am bagat imediat dupa spalare sa functioneze in acvariu si totul a fost ok.L-am desfacut dupa 1 luna sa ma uit daca s-a murdarit primul sertar si era niste vaselina pe acolo - unde scoti partea cu robinetii...am lasat-o si eu unde era si n-a fost nici o problema
Pai tu n-ai spalat foarte bine canistra intai ? Toate mediile filtrante,toate sertarele,etc ? Nu inteleg de unde mirosul acela,la mine n-a fost cazul.Insa am spalat absolut tot ce a venit in cutie,desfacut pe parti,sub jet de apa
Eu n-am probleme cu tantarii pentru ca am plase impotriva tantarilor la toate balcoanele + geamul de la baie Pastilele alea cred ca sunt toxice pentru pesti,eu nu m-as risca sa le folosesc.
Fiecare "mancator de alge" mananca doar anumite alge.Nu exista peste care sa manance toate algele.Asa ca , daca iti permite acvariul, ia-ti din fiecare cativa.Si cand zic fiecare ma refer la Otocinclus,SAE,ancistrusi,creveti si neritine
Sunt planorbis,am din astia vreo 200 cred in nano unde am crevetii.Se inmultesc foarte tare , asa ca supravegheaza-i NU sunt pomacea.Iata aici unul ca al tau : http://4.bp.blogspot.com/_flU4MGHqnRM/SSkE90NRB7I/AAAAAAAAA18/GslWZosghYw/s320/planorbis12.jpg . Exista si unii rosii,nu doar maro Uite aici unul rosu : http://www.aquarist-classifieds.co.uk/forum/upload/planorbis_ramshorn_1.jpg . Sper ca acum nu mai crezi ca sunt pomacea :-P Se mai numesc si ramshorn snails.
Vei intelege cand vei avea filtru extern

Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Go to: