[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReBella
Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Pai ideea este sa ramana mizeria in afara canistrei,ca sa o desfaci cat mai rar.Cu ce te deranjeaza ca ramane in bazin o saptamana,pana speli buretele ? Daca ar ramane mizeria aia in canistra ai spala canistra mult mai des,ar fi incomod si ai risca sa o deciclezi.Tu vezi vre-un avantaj daca nu pui buretele ? Mizeria daca ar fi in canistra nu tot trece apa mereu peste ea ca si cum ar fi in acvariu ? :-P Plus ca fara burete imi tot omora puii de pomacea si chiar de pesti,aspirandu-i inauntru.
Faptul ca sunt maro e ceva absolut normal - mie mi-au depus 2 pomacea maro si au iesit cam 60% din pui cu cochilia galbena si restul maro. Insa cochilia cu forma ciudata si faptul ca melcii sunt maro in loc de culoarea normala la pomacea...asta sugereaza faptul ca sunt alta specie . Probabil Planorbis. Seamana cu astia ? http://www.manandmollusc.net/advanced_introduction/Images/planorbis.jpg
Felicitari pentru alegerea facuta! Am si eu un JBL e900 de care sunt foarte multumita.Nu am schimbat nimic la mediile filtrante cu care a venit si e ok asa.Insa am adaugat un burete bolborositor pe teava cu care absoarbe apa din acvariu...toata mizeria se opreste in acel burete si canistra o desfac cam la jumate de an pentru curatare.Insa buretele il spal foarte bine saptamanal.Nu e necesar sa adaugi nici un robinet,se poate reduce debitul de la una din manetele cansitrei (eu n-am incercat,nu a fost necesar).Oricum dupa 1-2 luni scade din debit.Eu nu-ti recomand sa reduci debitul tu, nici cu robinet si nici de la maneta(poate afecta powerheadul canistrei). 1 luna e recomandat sa mearga filtrul intern in paralel cu canistra.
Corydorasi ia 6 ca sunt pesti de banc,iar scalarii cand se fac mari pot manca foarte bine neonii.Sau ii pot ignora.Nu conteaza faptul ca sunt crescuti de mici impreuna.Guramul va fugari femela si o va bate daca va avea chef si un temperament mai agresiv.La fel poti nimeri un guram foarte pasnic.Nu toti pestii din aceeasi specie au exact acelasi comportament.
Nu are nimic daca e par.O tratezi ca pe oricare buturuga : o fierbi bine (eventual cu sare neiodata) apoi o lasi in apa pana nu mai iese tanin si/sau nu mai pluteste.
Nu este necesar sa schimbi apa deocamdata.Dupa ce adaugi pestii o vei schimba.
Salut si bine ai venit pe forum ! Un nou virusat este mereu bine-venit
In legatura cu neoanele, eu as pune doar 2 pentru inceput ( 865 - urile ) si apoi as adauga si celelalte 2 fluora. Probabil vor ajunge 4 tuburi, insa daca vei avea plante pretentioase la lumina , in functie de evolutia lor , vei mai adauga 1 sau 2 tuburi.
Multa bafta cu acvariul !
Salut si bine ai venit pe forum!
Cum ai de gand sa faci ciclarea ?
Poti sa-i lasi acolo in maternitate pana mai cresc putin.Daca vrei sa-i muti ai alt acvariu ciclat doar pentru ei ?
PS Daca vede Faraonul ca ai scris iau cu k in loc de c ... :hammer:
Giga te rog sa fii mai atent,cand vrei sa adaugi un mesaj intr-un topic deschis deja trebuie sa dai click pe butonul pe care scrie "postreply" si NU pe cel pe care scrie "newtopic" ! Pe "newtopic" apesi doar cand vrei sa deschizi un topic nou.
Salut si bine ai venit pe forum.
Pestii se introduc in acvariu dupa o luna daca nu vrei sa ciclezi cu ei.Iar daca vrei ciclare cu pesti,bacteriile alea ajuta putin insa nu fac minuni.Daca pui prea multi pesti,nu faci teste de apa si nu schimbi o parte din apa cand testele arata ca e necesar ... ai toate sansele sa-ti moara pestii in prima luna.Citeste cat de mult poti despre ciclare si sa speram ca totul va fi ok.
Principala problema pe care o vad eu : tu vrei pesti multi(sau foarte multi) si in acelasi timp plante frumoase.Nu cred ca poti sa impaci si capra si varza in cazul asta,chiar daca investesti enorm in echipamente si pui substrat dupla + fertilizare dupa,CO2 profi,etc.Asta este motivul pentru care cei care au acvarii frumoase sau superbe au foarte putini pesti in ele.Gandeste-te ca daca expertii nu pot realiza acvarii bogat plantate si cu plante frumoase in timp ce tin multi pesti in ele,noi incepatorii chiar nu avem nici o sansa.Eu am ajuns la concluzia ca este imposibil.Singura solutie pe care o vad eu la problema asta este sa tii pestii multi in 400l si sa faci un acvariu bine plantat(sau aquascape daca vrei,nu e deloc asa greu cum pare) intr-un acvariu mai mic - as zice sa aiba in jur de 100l.Acolo vei tine putini pesti mici si care nu fac mizerie + creveti + neritine + pesti mancatori de alge din diverse specii.Vei fi surprins de frumusetea plantelor
In ceea ce priveste substratul JBL si linia de fertilizare cu acelasi nume , parerea mea este ca poate face minuni ( a se vedea acvariul Faraonului de aici http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=7114&start=0 - pentru cine nu l-a vazut inca).Am si eu acelasi substrat si dupa ce am scos aproape toate plantele din substrat,la maxim 2 ore era limpede apa si nu se cunostea ca umblasem la radacinile plantelor.Concluzia mea este ca nici cu substratul dupla si ce mai vrei tu sa schimbi nu vei obtine rezultatele dorite intr-un acvariu cu multi pesti.Daca vrei plante frumoase sau ma rog,care sa arate ok si sa creasca bine chiar daca ai pesti multi - opteaza pentru plante cu crestere rapida si care sunt cat mai putin pretentioase.Si pune cat mai multe.
Este inutil sa pui vallisneria in ghiveci,tot se va inmulti si intinde peste ghiveci si va trebui sa ii tai puii periodic Asa ca mai bine o pui in substrat si nu te mai complici,asa cum ti-au spus si colegii inaintea mea.
Ai dreptate Rares, am exagerat cu poza...imi poti spune si mie te rog cat de masiv trebuie sa fie acvariul ala ca sa nu fie chinuit in el un pangasius care ajunge pana la 1 metru ?
Eu una prefer sa supraestimez problema decat sa o subestimez cum faci tu.Poate anumite persoane considera ca un acvariu masiv e unul de 200l , asa ca lamureste-ne tu te rog in ce acvarii e indicat sa crestem pangasius
Vanzatorii ar zice orice numai sa vanda pestii sau aparatura,etc.Sfatul meu : nu crede nimic din ce zic vanzatorii si nu te obosi sa ii intrebi pe ei care pesti sunt compatibili....oricum majoritatea nu stiu,iar cei care stiu is obligati sa minta ca sa-i vanda.
Asculta sfaturile date de colegi mai sus,crede-ma ca ei stiu ce zic...si n-au nici un interes sa te minta pentru ca ei nu-ti vand nimic.
Pestii chiar sunt prea multi pentru acvariul tau,in primul rand betta nu sunt compatibili.Apoi,daca as fi in locul tau,as da femelele de guppy pentru ca fac lunar pui si se vor inmulti ca iepurii,ajungandu-se la o si mai mare suprapopulare.As da si xifo pentru ca se fac mari(pot ajunge la 12 cm),as da si fantomele...iar ancistrusi as pastra doar 2.
De asemeni citeste cu foarte multa atentie tot ce scrie in linkurile pe care ti le-a dat Fipilica (cuvintele scrie cu albastru din mesajul lui).
Multa bafta cu pestisorii!
Salut si bine ai venit pe forum.
Pestii aia sunt FOARTE chinuiti in acvariul acela minuscul.Se numesc carasi cometa si au nevoie de minim 50 litri apa pentru fiecare peste.Se vor imbolnavi des si eventual vor muri daca nu le faci un acvariu corespunzator sau daca nu ii dai cuiva care are conditii pentru ei
Ce pesti mai ai in acvariu ? Cu siguranta aia nu sunt pui de pangasius pentru ca pangasiusii tai sunt ei insusi pui.Stii ca ei cresc FOARTE mari daca au conditii ?? Nu sunt pesti de acvariu, uite aici cam cat de mari se pot face : http://al2lea.files.wordpress.com/2008/02/pangasius-1.jpg .
Despre inmultirea lor poti citi aici : http://www.worldofpangasius.com.vn/?open=new&id=95 .
Fujito , daca pestii tai au supravietuit nu inseamna ca le-a fost si bine! In nici un caz nu recomanda si altora sa schimbe toata apa pentru NU este ok si la altii vor fi probleme ! Ti-au atras mai multe persoane atentia sa nu mai dai sfaturi gresite, dar vad ca persisti...nu stiu ce varsta ai, insa experienta ta in acvaristica este infima, ca urmare lasa-i TE ROG pe cei mai experimentati sa dea sfaturi!
Numai bine.
In legatura cu lungimea acvariului,o poti lasa de 90 cm atunci ... si in cazul asta,dupa cum spune un prieten bun si drag, poti pune tuburi T5 de 39 W si 85 cm lungime.Sunt mai bune decat T8-urile.
Subscriu si eu la ce a scris Alber.Am o cansitra JBL e900 si face toti banii!!!Nici n-o aud si filtreaza impecabil la cei 200l apa ai mei.Tetra is mai proaste decat JBL,multi se plang ca le curg din cauza garniturilor.Mergi pe JBL,sunt si mai ieftine putin cred.
Gasesti consumabile cate vrei pt e700,nu-ti face griji.Unele da sunt universale.Si ai grija la macropodusi,unii masculi sunt f agresivi,altii sunt pasnici.Urmareste-i mereu sa nu-ti bata restul pestilor,mai ales cand depun.
Ziua buna si tie si bine ai venit pe forum!
Sa vedem ce stiu eu sa-ti spun din ce ai intrebat.Si te mai intreb si eu cate ceva
1.De ce ai ales dimensiunile astea ? Neoanele T8 au 90 cm lungime,daca vrei sa pui T8 va trebui sa alegi 100 cm lungimea.Iar latimea si inaltimea 40 cm.
2.Plantele ar fi bine sa fie cat mai multe si cu creste rapida - la inceput mai ales(te scapa de alge)
Nelamuriri :
1.Betta eu zic sa nu pui,restul ar fi ok daca ai apa cu ph mai mic pentru neoni...
2.Aici nu stiu ce sa zic,nu cred ca vor fi afectati foarte tare neonii...mai ales daca au fost reprodusi in zona ta si sunt adaptati la apa voastra.
3.alege 700 Pompa de aer ( nu este vibrator ) nu este necesara,apa se oxigeneaza prin valurile de la suprafata,facute de returul filtrului.

Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Go to: