alinutz80 wrote:
Nu vei obtura filtrul la intrare cu lemne sau pietre, pentru ca nu vei pune chiar pe el...lasi cativa centimetrii sa circule apa ok pe acolo.
Lasa suficient incat sa poti sa ai acces la in. Sa poti sa il scoti sau sa bagi mana la el, daca cumva ii pui prefiltru.
Variante sunt multe.
Poti face marin, dar vad ca ai scris plante si nu cred ca te referi la Caulerpa.
Apoi, poti face o minunatie de nature cu pesti mici, dar e mult de munca si de investit ca sa iasa ceva spectaculos.
In al treilea rand, o colonie de 60 de africani maturi.
In ultimul rand, sud-americani. Asa cum zice si VesniculTrist de mai sus, incap ceva ciortani de + 30 cm, chiar si o Arowana.
Daca nu tinem cont de buget, eu as face nature.
Daca l-as face eu, as baga sud-americani, au ceva mai multa personalitate.
Pai si nu e pacat de frumusete de background sa pui tropheusi in el?
Hai, am inteles ca nu mai vrei scalari, ca sunt pretentiosi si vor apa super buna, dar puneai un card de 12-15 discusi si scapai de griji, astia nu cer decat mancare.
Inainte sa pui un acvariu pe un suport si iti e frica sa nu fie suficient de rezistent, daca stii ca trebuie sa tina 54 litri, adica +70kg (sticla, substrat, decor, cacaturi), suie-te pe suport.
Daca te tine, e OK.
In alta ordine de idei, de fel nu comentez referitor la alegerea pestilor din acvariul nimanui, ca e treaba lui daca ii plac sau nu, dar legat de hoplo aia nu pot sa nu iti zic nimic.
Si eu am chinuit pesti in apa putina, dar hoplo sunt si urati, cresc si mari si se caca si mult, chiar nu le vad locul acolo la tine. Repet, parerea mea, poti sa nu ma bagi in seama.
Nu se descompune, se desface cand se hidrateaza.
La 2-3 luni o inlocuiesc.
Am pus-o pe post de AirWick, sa le miroasa si lor frumos acolo (de fapt, e un bun antiseptic).
Elibereaza tanin, face un oarece biofilm pe care crevetii mici il mananca, dar mai mult le plac conurile de arin, cred ca se descompun mai repede si fac biofilm mai repede.
Un mic update.
Melcii Sulawesi sunt bine-mersi, s-au adaptat si la viata fara incalzitor, oricum, in apa nu au sub 26 grade, decat in situatia cand uit geamul deschis si suntem plecati toata ziua de acasa.
Crevetele Amano e si el sanatos, galben de gras, mananca linistit in fiecare zi, fie ca e ziua in care le dau sa manance, fie se descurca.
Daca ma intrebi pe mine, cu toate ca nu ma intrebi, eu tot iti zic.
Acea Cryptocoryne Balansae creste a dracului de mare, mie in bazin de 2 ori mai mare decat al tau imi este frunza prea mare. Daca tunzi frunzele cat sunt mici, posibil sa o tii in frau, dar cand frunza ajunge la maturitate, ca sa zic asa, are petiolul lung de 40-45 cm, apoi, abia dupa incepe sa cresca si frunza propriu-zisa.
Asa de mari sunt Oscarii tai (aia mari) ca pare bazinul mic, si nu prea ar avea de ce, la ce dimensiuni are.
Plus ca eu ma asteptam sa vad lemnul in bazin
EverSad wrote:Ce inseamna/presupune "cutia din spate" ?
Este o cutie facuta in acvariu care are un filtru de substrat in ea. Poate fi pe toata latimea acvariului si are un separator care creeaza o treapta, ca un ghiveci. acolo pus material substrat si deasupra substrat pentru creveti.