Message |
|
stiu, stiu ca padure. dar padurea nu crrste in 10-12 zile cat mai are fata asta..
Chiar e tigainie urata cu spume.
Dar luna asta fac un sacrificiu..
|
 |
|
|
 |
|
nu am de gand sa o acopar, o sa fie mai sus decat nivelul apei cu ceva.
o sa fac in asa fel incat sa fie un mic curent de apa, atata cat sa se schimbe apa din maternitatea asta cu cea din acvariu. o sa directionez o parte din iesirea filtrului spre maternitatea aia.
o sa decorez putin cu moss si chiar ceva dragonstone in care am facut ceva pesteri cu Dremel-ul, am creveti stiu cam ce le place si ce nu.
la inceput o sa le dau doar Bacter AE care oricum il pun zilnic in acvariu de ceva timp.
Cel mai probabil cam 1.5luni trebuie sa-i tin dupa ce se "nasc".
Nu pot sa-i las in legea lui Darwin. vreau sa incerc.. Daca nu-mi iasa asta e.
O sa cumpar cand e nevoie si aia e.
Oricum curand mai fac un nano de 30L doar pentru ei dar mai dureaza un pic..
actual, in acvariu la mine am creveti si de 3mm si nimeni nu-i ataca, nici gusta nici alearga nimic.
cel mai mare peste e un guppy femela de 45mm care ar putea sa-si faca happy-meal din creveti, dar..e chiar ciudat cum se poarta cu ei. dar asta e un alt subiect, stiu ca depinde de individ de situatie, nu as vrea sa dezbat asta. stiu ce am "acasa" eu si atat. Nu pot generaliza ce am eu aici.
Cel mai mare rau care le fac pestii crevetilor ca daca un crevete are vreo bucata de mancare(fulg) in "maini", pestii tot stau pe langa el ca milogii (nesatui). Dar atat. Crevetele ramane cu mancarea, dar cert este deranjat. O taraie pe acolo ..amuzant. (Scuze, m-a luat valu`. Dar voi intelegeti..  )
as vrea sa stiu daca aveti vreo idee legat de plasa, sau cum sa securizez iesirea puilor din maternitate.
dar cel mai probabil, o sa fie nevoie de bucata din filtru hota...
|
 |
|
Vreau sa modific un breeder box pentru a tine un crevete cu oua in ideea sa ramana puii acolo fara sa poata iesi in acvariu. Unde.. e bau-bau.
Are sens sa ma gandesc la ceva site/filtru cafea plasa/bla bla sau sa pun material filtru hota?
Adica ar arata mai bine sa pun o sita sau plasa peste gaurile cu care vine.. dar nu stiu cat de deasa sa fie. Am vazut cum arata pui de blody mary, si.. e mic dar nu stiu cat. ca abia il vedeam cu lupa de 5X.
Ar trece prin gaura de 0.8mm ?
|
 |
|
paradoxx wrote:Intrebarea cu algele: alea verzi s.au hranit cu cele moarte si au devenit verzi intens(cel mai probabil, nu stiu ce alge ai )
Pestii se corcesc, dar nici chiar zoofilie de.asta cu guppy si cory  sunt prieteni, dar nu sa se corceasca. Am un botia si un hoplo ce stau numai impreuna so se "pupa" toata ziua
Multumesc de raspuns. Mie pur si simplu mi s-a parut foarte ciudat transformarea, brusca, in doar 2 zile dupa atata timp.. 40+ zile.
|
 |
|
Am cam "saracit" acvariul. Acum am doar ceva petice de moss si intr-un colt cateva fire de egeria. iar in mijloc...niste pietre mici..asezate intr-un fel.
Per total am facut asta ca sa pot aspira mai usor.
Am insa 2 intrebari ce s-au ivit intre timp.
Transformare alge ?
Toate zonele in care aveam alge maro: geam, pietris, decor pe care eu le consideram ca fiind dezgustatoare ..au devenit brusc in 2 zile verzi intense. Pentru mine e un lucru bun, pentru ca nu ma deranjeaza deloc verdele ala chiar imi place insa as vrea sa stiu ce s-a schimbat asa dintr-odata, de-au devenit verde intens. Ori au devenit, ori s-au inlocuit dar ar fi ciudat sa fie in exact aceleasi locuri. Pare ca s-au transformat cumva...sau vorbesc prostii ?
Pestii se corcesc ?
Mirarea mea este ca am un corydoras, care vad ca toata ziua se freaca de o femela de guppy si ea de el. E posibil sa ma trezesc cu vreun gupcoryd ceva ?
|
 |
|
Ma tot intreb cum au rezistat furtunele 12 ani, in contextul in care la o luna de zile deja debitul e afectat de alge..
sau doar la mine se fac pe furtune depuneri?
|
 |
|
referitor la maternitate, nu mi se pare deloc ok sa stea cuva aia in acvariu o luna sau mai mult.
Am mutat-o pe ea in acvariu de 10L si acum au ramas ei aici.
|
 |
|
Da stiu, nu e de plante dar pun doar cateva fire de egeria, si pe niste pietre subtiri din ciment pun moss-uri.
Planta asta ara creste si in WC.
M-am speriat de viteza de credtere a plantei asteia. pana manci un sandwich, s-a umplut umplut acvariu. am pus acum 8 zile 4 fire amarate de 6cm si acum am padure de 60cm intortocheate de abia pot pesti sa mai mance.
De data asta pun cate un fir la distanta sa le pot tot taia la nivel.
|
 |
|
Intrebarea numaru' lu peste.
Vreau sa adaug 1cm de pietris in partea din spate a acvariului, fara sa scot locatarii, dupa acest plan:
1. Scot decorul, aspir substratul, un pic mai insistent in zona de adaugare.
2. Cu un tub de 8cm adaug incet noul pietris. Tubul va avea doua roluri. Unul ca topogan pentru pietris si altul ca protectie locatari sa nu-i strivesc/stresez. Mai ales ca locatarii mei sunt prea prietenosi, in general stau toti pe mana si daca ar putea ar muta si ei pe acolo..
3. Plantez si redecorez, apoi adaug o fiola de Biodigest.
Acum.. ce griji imi fac este cu privire la ciclare sau semi-ciclarea pe care o am deja. Ce ziceti, se da peste cap ceva? Chiar trebuie sa adaug un pic de pietris ca sa stea plantele alea bne..
Eu acum le am in ghivece dar mi s-a spus ca arata aiurea si de atunci le vad si eu urate..
|
 |
|
Am o frenezie de pui intr-un acvariu.. ce rol ar fi sa mai cumpar..
Nici nu stiu ce o sa fac cu ei..
Credeam ca o sa fie 10-15..dar sunt.. multi.
|
 |
|
Am si eu o umila intrebare, nu e cu rautate, e chiar curiozitate sincera.
Pentru ce mai tinem un acvariu daca nu e diferit de perete. Adica opac. Ce rol... mai are..
Adica inteleg ca pentru vietati nu conteaza, dar de ce rol are un geam daca e betonat?
Va rog sa-mi iertati sinceritatea.
|
 |
|
am imprimanta si eu dar.. vor pluti, chiar si cu 100% infill. eventual doar pentru partea unde se prinde si in interior sa ramana gol pentru un spaclu de adeziv
|
 |
|
Asa cum am zis. Asa l-am cumparat, cu burtica aia. Nu stiam..
L-am trimis... deja in alta lume..
Cu ulei de cuisoare, nu s-a zbatut, doar s-a agitat un pic la prima picatura. Probabil mirosul..
In caz ca mai e nevoie cuiva sa omoare pesti si sunt ca mine cu mila'n pod.. uleiul de cuisoare chiar merge. 0.4ml/litru diluat in apa calda, turnat lent.
|
 |
|
hai ma... chiar asa.. 
|
 |
|
Nu am facut inca nici o schimbare in acvariu, pentru ca nu mi-au ajuns coletele, dar azi am gasit un peste guppy, baiat, care statea pe fundul acvariului.
Initial am crezut ca e doar ceva de moment insa dupa ce l-am "fugarit" putin, am observat ca e ceva mai serios. Mai ales ca un crevete a sarit pe spatele lui si el a dat doar putin din aripi. Doar el se simte asa, nici un locuitor nu l-am observat sa fie abatut sau ceva. Tot restul sunt vioi, si normali.
Un scurt video pentru a va da o parere. In video se afla intr-un vas mic de carantina, pentru ca acvariul de 10L e plin cu guppy fry..nu am avut unde sa-l pun in seara asta. Vasul are apa doar 1.2L si am adaugat 2gr de sare.
Ideea e ca el a fost mai grasut/umflat cam de cand il am (2-3luni) poate ca acum e mai accentuat sau nu, nu-mi dau seama; insa dintre baieti el e chiar "obez". Nu stiu daca e totusi paraziti intestinali, nu vad pe el pete..sau altceva. In video pare totusi ca ar avea ceva albeala dar in realitate solzii sunt in regula. Ce am observat eu si nu se vede in video, a fost ca dupa el atarna ca un fel de caca subtire super transparent continuu..
Testele la apa au iesit bine toate. (benzi si reactivi)
Nota: da, stiu e doar un guppy. dar totusi ..
|
 |
|
Vreau sa renunt la ghivece, si sa pun ceva plante direct in pietris in partea din spate a acvariului.
As vrea sa-mi spuneti ca o lista ce plante pot pune doar in pietris (2-4) fara injectie de codoi.Eu stiu doar de densa si moss-uri. Cabomba mi-au trimis-o fara gram de radacini si e cam pe moarte. Egeria e aproape ofilita ce mi-a ajuns, dar in continuare creste verde cu viteza luminii. Probabil sa o mai tai odata de unde e sanatoasa?.. Lumina au destula. Am fertilizat odata la 2 zile cu 0.5ml de micro si macro. (plant serum)
Sa nu uitam de lista.
|
 |
|
Pompa la acelasi nivel nu merge mai fortat, dimpotriva, forta de impinhere tinde spre zero.(lungime furtun)
Problema insa apare cu aerul, care daca canistra nu e super etansa si plasticul robust (dedormarile scad puterea de vacumare, implicit aditia de apa), va duce la golirea de apa a camerei palelor, deci.. big problem.
Dar ca si consum/uzura 100% e mai mic la nivel.
|
 |
|
Cel mai fidel ar fi cu debimetru dar si cea mai mare pierdere de putere acolo...
EverSad, programul postat intr-adevar n-are nici o treaba cu discutia, dar am inteles ideea postarii.
Parere: 7428728 e flotor cu rol de valva unisens si probabil ajuta si la programul de aerisire al pompei.
Orice caz, e smecherie filtrul asta tau.
|
 |
|
E motan dom'le, British Silver Tabby si il chema ATMEL™.
Eu nu prea le am cu Facebook dar o sa incerc sa dau de el... de Dani.
|
 |
|