[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: CatalinBarbu
Forum Index » Profile for CatalinBarbu » Messages posted by CatalinBarbu
bulan77 wrote:metoda folosita de mine , care a dat rezultate , a fost sa fierb apa de osmoza , sa o pun intr-o siringa cu ac si sa tintesc aiptasia cu ea.
Aiptasia se topeste toata si poti sa o inlaturi cu acul foarte usor sau poti sa o tragi in siringa

a functionat de fiecare data

O sa incerc chiar azi treaba asta. Sa vad cum e.
Ai intepat aiptasia si ai injectat-o sau doar ai dat drumul la apa fiarta in fata ei?
Eu as baga si tomentosus ca imi place cum arata dar l-as baga doar daca as avea certitudinea ca mananca aiptasii. Am inteles ca si ei sunt mofturosi si conteaza cum ii nimeresti
La mine dupa hranire nu s-au desprins. Se retrag doar si raman asa pentru o vreme dupa care se trezesc din nou. Plus ca mai apar altele mai mici ...
Asa cum scrie si in titlu cumpar Berghia verrucicornis. Cu Aiptasia X nu am reusit sa omor aiptasiile decat pe o perioada de timp limitata...
Mai lasa-le un pic de timp. Intr-o saptamana...doua ar trebui sa se mai acomodeze. Alergaturile intre ei nu o sa dispara definitiv niciodata dar eu sunt convins ca se vor mai atenua. Important este sa fie cam de aceiasi marime. Daca nu, ala mic o sa o incaseze sistematic.
Pentru al treilea peste iti recomand un Zebrasoma gematum, e un peste superb in realitate, arata intr-un mare fel.

E extraordinar pestele asta, eu nu l-am vazut in realitate si tot imi place, insa are un defect major : costa undeva in jur de 2.000 EURO
BBogdan wrote:Inca o intrebare , ce parere aveti despre Polyp Lab - Reef Roids ? ...pe net am vazut ca cei din afara sunt tare "excitati" cand vine vorba de acest produs, ce bine le merge coralilor de cand folosesc acest produs ca hrana.
Merita sa-l incerc ?
Multumesc.

Da merita. Si eu il folosesc de ceva timp. Trebuie doar sa ai grija sa nu supradozezi. "Murdareste" un pic apa.
Cum mai merge mega-proiectul?
Nu am mai primit vesti in ultima vreme...
Nu creeeeed !!! Si sa nu zici ca omu' mai si activeaza ai i pe forum... smilie
Foarte fain bazinul !!! Exceptional !!!
Pana ieri nu a avut nici o problema...
Ieri l-au apucat damblalele
Acum serios...a mancat de toate in fiecare zi ( congelata, fulgi de spirulina, si peleti), intr-adevar parca a slabit un pic si a mai avut cateva comportamente ciudate dar am crezut ca a trecut peste.
Nu mai conteaza acum. A fost un peste frumos, elegant, a avut toate conditiile fara stres, mancare variata, usturoi, vitamine, chiar si o piatra plina cu bureti din care mai ciugulea...a avut si doi braini frumosi si scumpi care i-au placut mult...dar degeaba. Ceva s-a intamplat si a cedat.

Dar azi a ajuns in bazin o mai veche cunostinta de-a mea: Dory. E mica, jucausa si mancacioasa si sper sa se acomodeze usor si sa ia repede locul pestelui cel mare din bazin.
Bun asa.
Ai dat targetat sau la gramada?
Am inteles ca Reef Roids-ul creste un pic PO4. In schimb se vede ca isi face treaba bine. Eu le-am dat la ai mei de doua ori pe saptamana dar am redus la o singura masa la 7 zile.
Azi, dupa aproximativ 10 luni, dupa calculele mele grosolane, Zanclusul s-a hotarat sa moara...brusc si subit...
Cum era......firu' vietii...
Totul e bine cand se termina cu bine !!!
Si doua noutati prospat sosite. Sper sa se acomodeze repede.

image

image
Stie cineva cum pot face clownii sa plece din Goniopora?!?! Are zile cand nu se deschide deloc
Am o Catalaphillie mai in spate...i-as muta acolo dar nu stiu cum.
Daca imi mai freaca mult Goniopora mi-o omoara

image

image

image
Da. Am eu aspirator Eheim pe baterii. Nu are ce stii ce putere dar in mare isi face treaba. Dezavantajul lui major este ca el practic filtreaza apa, nu scoate nimic din sump iar detritiusul fin ramane acolo tulburand apa.
Eu folosesc in prima faza aspiratorul cu care adun ce e mare si dupa mai stau un pic sa se aseze din nou detritiusul dupa care aspir cu un furtun mai ingust si mai scurt. Din cateva incercari reusesc sa scot douau galeti de 10l suficient pentru a curata toate camerele sumpului.
E destul de greu si enervant dar...
Foarte frumos bazinul !

Sarea de la Aquaforest e in general buna dar trebuie sa ai grija la aditii sa maresti dozele deoarece fata de red sea are valorile tuturor parametrilor mult mai jos .
Posibil sa ai PO4 si NO3 nedetectabil si sa ai o valoare mare la macroelemente. Si atunci se "ard" coralii
Din pacate am trecut si eu prin problema asta ....s-a stricat/ars pur si simplu controllerul.
Trebuie schimbat.
Daca lampa merge totusi conform programului pe care l-ai stabilit anterior sa nu o scoti din priza sau daca o scoti sa fie pentru perioade scurte de maxim 5 minute. In felul asta controllerul "tine minte" programul. Daca tii lampa un timp mai indelungat fara curent atunci programul se pierde...Nu sunt electronist dar banuiesc ca exista un condensator iar cand acesta se descarca complet se restarteaza controllerul

Forum Index » Profile for CatalinBarbu » Messages posted by CatalinBarbu
Go to: