[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Imi e si frica sa fac conversia in litrii, sa nu ma demoralizez total, omul asta tinde spre 227124 litrii de apa iar eu abia spre cateva sute maxim .
Ce am constatat eu: sar prin partea dreapta fata , pe la colt, unde au crescut cateva fire de bacopa afara din apa si se srijina pe sticla, unul l-am auzit eu si l-am bagat repede inapoi. I-am vazut ca le si place sa urce si sa coboare tot in coltul acela, dar de plimbat se plimba prin tot bazinul.Atasez si ceva poze de azi
Va salut.Sa mai fac un mic update.
De vreo 2 saptamani am cumparat un grup de 11 rhodostomus hemigrammus. Unul nu a supravietuit din start, cu toate ca le-am facut acomodarea. Grupil a fost izolat si tratat ulterior, dupa vreo 2 zile de columnaris,(preventiv, deoarece la o vizita ulterioara la magazinul de unde i-am cumparat am observat semne la ceilalti). La momentul actual nici un peste nu prezinta vreun semn de boala.
As avea nevoie totusi de un sfat, le place sa sara. am fost plecat de joi pana duminica, iar in aceasta perioada 3 au sarit. Acasa nu a fost nimeni, bazinul este stabil.... Nu m-as intoarce la capac, insa nici la ei nu as renunta, poate aveti vreo idee sa-i mai temperez.
Salut. Cauze pot fi mai multe, o sa-ti enumar cateva; acomodarea pestilor incorecta, diferenta de ph si temperatura putand fi o cauza; prea multi pesti iar filtrul tau nu face fata; prea multa mancare neconsumata si strica apa; deciclarea in timpul mutarii(asta in cazul in care era ciclat) .
Ce poti face: fa schimburi mici de apa cu apa curata zilnic, aproximativ10%, iar la o saptamana mai mari, cam 30%; scapa de carasi, nu joaca in filmul asta, sunt pesti de apa mai rece, le trebuie apa mai multa, fac multa mizarie, le trebuie o filtrare mai buna; nu mai achizitiona nici un peste, deja ai mult prea multi in probabil vreo 50 litrii de apa; incepe sa te documentezi, pe forum sunt multe informatii pentru incepatori,http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori, http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page
Nu mai folosi diacritice, treci si pe la rubrica de prezentare sa ne dam si noi bunaziua.
Ppr este teava de polipropilena.
Daca are 3,4 cm iar ai o problema, ai bolovani nu pietris . Lasand gluma la o parte, banuiesc ca ai vrut sa zici 3-4mm, din graba in primul post ai spus "7 kg JBL Sansibar (0.1 - 0.4 mm)", de aceea am zis ca este prea mic. Nu te mai lua dupa aia de la pet shop, habar nu au de acvaristica (marea majotitate, exceptiile facand reguala). Manado se pune de obicei deasupra peste substratul fertil. Nu comentez specificatiile producatorului, insa nu te baza pe ideea ca acesta absoarbe fertilizantii si previne dezvoltarea algelor, e o chestie de marketing (parerea mea).
Carenta de k nu se rezolva cu feropol, se face aditie separata. Dupa cum ti-am mai zis, echinodorusul isi trage necesarul in mare parte prin radacini,dar si o fertilizare in masa apei este apreciata, poti incerca cu bile fertilizante(care se consuma repede) , fertilizare cu feropol si feropol24. Carentele de fier apar cel mai des laechinodorus, de aceea ti-am recomandat si competarea cu feropol24, pe langa feropol.
Raportul recomandat no3-po4 ar trebui sa fie 10-1.
De ce vrei sa scazi ph'ul? Lasa-l sa se stabilizeze la o valoare si tine-l acolo.
Mi se pare ca este cam mic acel substrat jbl, iar manado nu inteleg de ce ai la baza, nu este substrat fertil. Echinodorus este in general o planta care se hraneste prin radacini, iar din manado nu prea are ce sa ia. Frunzele acelea transparente pot arata o carenta de k, restul de alge ca nu stai prea bine cu raportul dintre no3-po4. No2 ar trebui sa fie 0, iar no3 mai mic.
Programul de iluminat nu e ok, lasa 5 ore seara cand esti acasa si gata, poti mari usor intre timp daca simti ca trebuie.
De filtrare nu ai zis nimic.
Nu te iau peste picior, a fost o constatare. Dupa toata tevatura, dupa ce noi te-am sfatuit sa faci schimburi de apa sa scazi no2 si no3, valori care erau mari la momentul respectv, pe data de 15.05 ai zis ca s-a stabilizat singur, fara sa faci nici un schimb de apa. De atunci si pana azi nu aia mai zis nimic de schimburile de apa, deci nu eram mafalda sa stiu ca tu ai cotit-o la schimburi de 10%.
Si ca o curiozitate personala, de unde ai tras tu concluzia ca testele de la jbl sunt praf? din vasta ta experienta? Ti s-a mai spus ca aceste teste xin1 pot avea o marja mai mare de eroare, nu conteaza ca sunt de la tetra sau jbl sau alta firma.
Oricum nu cred ca no2 este 0, la fluctuatiile de no3 pe care le ai si nici ca scazi no3 la valoarea de 25 cu un schimb de apa de 10%.
No3=50 nu este in regula. De o saptamana zici ca ai no3=100, apoi no3=25, acum a sarit la 50. In tot acest timp, valoarea no2=0, la inceput parca aveai ceva peste aceasta valoare. La aceste valori nu ai un bazin stabil ci o sursa de stres pentru pesti.
De curiozitate, ai facut vreun schimb de apa?
Cam putin la volumul acela de apa, dar depinde si de populatia de pesti si de mentenanta. Poti sa schimbi si sa bagi in filtru ceva minisiporax sau substrate pro, pentru filtarea biologica, dar daca vei avea mai multi pesti cu siguranta nu face fata.
Nu fluxul mare te intereseaza, ci capacitatea filtrului, volumul de material filtrant, sa fi cat mai mare, debitul il poti regla.
Sa ai drum bun si sa te bucuri de noua experienta. Fratele tau este mare, poate sa se ocupe, macar de schimburile permanente de apa, tunsoare, co2, fertilizare, curatenie si ce mai e nevoie pe acolo . La intoarcere vezi tu la ce te hotarasti, noi suntem tot pe aici si te vom sustine.
Daca devine prea inchisa la culoare poti sa incerci cu carbune activ pentru 24 h, insa va rezolva doar partial, nu va intrerupe sau elimina eliberarea taninului din lemne.
Eu nu sunt de acord cu parerea tynei, continua cu schimburi mici de apa pana la ciclare, altfel pestii tai vor avea doar de suferit. Daca nu aveai pesti in bazin alta era povestea. Baga linistit bacteriile in filtru dupa schimbul de apa, nu vei pierde nimic(aproape nimic) la schimburile mici de apa, bacteriile tale din filtru au ce sa manance iar valorile no2 si no3 arata ca exista si ai un ciclu.
Din pacate testele 6in1 nu indica si nh3/nh4 si nici nu sunt prea precise.
Pestii tai pot suferii din mai multe cauze: lipsa filtrarii, mancare descompusa, si dejectii de la pesti deci intoxicatie cu amoniac; soc ph, datotita schimbului total de apa; soc termic din acelasi motiv; stres cauzat din motivele enumerate mai sus; spatiu insuficient; mediu cere nu este propice pestilor de apa dulce(corali si cine stie ce plante de plastic, se pot taia, zgaria si lovi de ele) s.a.m.d.
Despre tratament este greu sa ma pronunt, deoarece pestii stau de ceva vreme in aceste conditii. Poti intra pe jbl hospital sa incerci sa identifici boala si sa urmezi tratamentul respectiv, insa daca vei continua sa nu le modifici conditiile in bine, pierzi timp si bani degeaba.
Ca sa fac un mic update, de vreo saptamana am mai introdus 2 litrii de matrix in canistra. Si o poza cu floricele
image
image
Salut. Nu vreau sa te dau inapoi, dar cel mai bine ar fi sa renunti pentru o perioada la pesti pana incepi sa citesti si sa te documentezi. Inca nu imi dau seama daca nu cumva faci misto de noi, insa totusi am sa iti dau cateva sfaturi. La orice bazin cu pesti iti trebuie un filtru, care sa asigure filtarea apei. Nu mai schimba toata apa, fa schimburi mai mici de apa saptamanal la aceeasi temperatura cu cea din acvariu. Scoate din bazin coralul, plantele de plastic si ce ai mai bagat pe acolo in afara de substrat. Curatenie saptamanala si mancare mai putina, nu stiu cum ai reusit tu sa termini o punga de mancare in cateva luni la 3 pesti.
Intre timp incepe sa citesti, forumul este plin de informatie, doar sa vrei.
Salut si bine ai venit Marian.
Bineinteles , filmuletele sunt scurte. Sunt superbi crevetii Bogdan. Asteptam sa umplii acvariile cu ei si sa incepi sa dai si la altii . Ceva observatii de cand i-ai adus, au inceput sa depuna sau altceva, esti multumit de filrare sau ai mai imbunatatit ceva?
Salut si bine ai venit.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: