[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kissurell
Forum Index » Profile for kissurell » Messages posted by kissurell

edited by koala : ... am editat eu linkul acela ...
PS: am vazut ca nu se pot edita mesajele.
Ca substrat am doar nisip "normal" cumparat in sac de 25 kg fara sa adaug alte produse. voi mai posta o data poza de la acvariu si am sa caut si numele stiintific al plantelor, pentru ca cele germane cred ca nu te intereseaza .
Sandu wrote:
kissurell wrote:
gresit, cine se ocupa de acvaristica in germania (nu ma refer la cei care merg in magazin si cumpara o ciorba de peste intr-un vas de sticla) nu dau multi bani pe produse scumpe "de firma".
tot citesc aici de substraturi, si ma intreb de ce le bagati. De 3 ani am doar nisip si Ferrdrakon (10 ml /160 l/saptamana, fata de produsele de firma, ieftin) si n-am avut probleme niciodata cu plantele.

Man da stiu ca ti-ai facut o intrare pa™ forum

Acuma pune-te in locul nostru. Vii si lansezi verdicte de la primul tau post fara sa stim cu cine discutam peste o discutie care dureaza de ceva vreme si care probabil ca mai toate controversele din ultima perioada va sfarsii fix in recycle bin...

Hai sa o luam pe rand acum, nu ne lasa asa in suspans...caci atunci cand am cautat in profile in afara de o locatie declarata in Augsburg, Germania care ar putea sa justifice un anume link-uri cu cele postate, background-ul afirmatiilor tale declarat acolo nu ma conduice catre ceva studii, pregatire sau experienta in domeniul acvaristicii care sa ma faca sa ti le iau in serios.
Am cautat la interese si am dedus ca main ar fi Poli Timisoara ...eu credeam dupa cele declarate ca studiile statistice legate de utilizarea unui fertilizant sau altul .

Asadar:

1. Pe ce statistica te bazezi cand declari ca mai multi cumparatori nu dau multi bani pe produse scumpe "de firma" si cumpara mai degraba produse gen Ferrdrakon ?

Nu pot sa zic ca as fi un locuitor...din pacate nici macar un vizitator frecvent al Germaniei, dar pe parcursul anilor oriunde am vazut magazine acolo, oriunde am citit, orice mare acvarist cu recunoastere internationala nu a suflat doua cuvinte despre acest produs...ci numai alea de "firma".
Or fi toti tampiti...poate implicit am devenit si eu mimetic prin asimilare cunostintelor de la ei dar oameni buni invatati-va cand lansati verdicte macar sa aveti o spoiala de dovada in favoarea voastra

2.Ne spui ca de 3 ani folosesti acest produs si la tine totul e ok!
Buuun, lamureste-ne ce plante ai, arata-ne eventual niste poze, loveste-ne cu niste articole pertinente ...de asa natura incat sa copiem modelul tau sau al altora care de principiu declara ceva.
Ai incredere, daca ne vei prezenta ceva real care sa ne impresioneze ne vom apleca cu mai multa atentie asupra produsului tau...asa ca hai uimeste-ne

3.Nu sunt un cunoscator al limbii germane dar din cate inteleg produsul de care vorbesti tu este mai degraba un fertilizant de aditie periodica in masa apei si nicidecum ceva ce se amesteca cu substratul.
Chair as apela la cineva cunoscator de pe forum sa nu cumva sa fac eu o confuzie dar mie asa mi s-a parut ca asa ar fi Ferrdrakon.
Ori daca-i asa ne aflam in situatia ca fie te-ai bagat in discutie precum celebra musca in...:fie am dat in premiera pe forum peste un sustinator al principiului cum ca nu are importanta substratul (poa` sa fie si nisip) atata timp cat aditionezi fertilizant lichid
Acum repet aici s-ar putea sa fie gresala mea eu necunoscand limba nu am putut sa ma lamuresc exact. Rasfoind insa pe linkul indicat de tine am constatat ca legat de subiectul topicului nostru SUBSTRAT baietii de acolo recomanda un alt produs Terrdrakon completat de depeacum arhidiscutatele Bile, Stick-uri , Conuri, etc
Deci altfel spus avem de aface cu o firma, probabil de mana a doua si care nu revolutioneaza cu nimic ceea ce tot indemnam noi aici pe forum, stabilind ca fertilizarea unei plante in mare se face :
a. prin substrat preparat
b. prin concentrat solid la radacina
c. prin solutie adaugata la diverse intervale de timp

Ei bine, daca recunoastem asta ...pai de aici incolo nu e vorba decat de un calcul economic.
Exista oameni dispusi sa dea Grundpreis: 17,30 EUR/l Lösung pentru un produs preparat de unii si exista oameni care sunt dispusi sa dea 25 EUR pentru produsul similar dar cu nume si cu recunoastere universala...dar nu asta era subiectul topicului nostru.

Acuma daca te consoleaza cu ceva ce o sa-ti spun ca exista oameni care aici in Romania sunt dispusi sa dea doar o suta de mii si chiar cred ca acel produs face macar cat ala al tau de 17,30...asa ca s-ar putea sa intrii in conflict cu ei: in fond pamantu` de cartita e moka :-) iar zama da™ Pipistrellus a facut si mai face inca furori pa™ forum

E adevarat ca n-am scris prea mult aici, dar nu e intrarea mea pe forum.
Acum am vazut ca au disparút si pozele care le-am postat mai de mult
. tot ce stiu despre acvaristica nu am studiat. citesc des diverse forumuri germane de acvaristica.
Intra si intreaba de acest fertilizant pe forumuri germane sau pe newsgroup de.rec.tiere.aquaristik . si intreaba ce fertilizant iti recomanda.
Daca frecventezi asa des Germania, ma gandesc ca nu ti-e greu sa gasesti pe cineva sa intrebe.
Au diversi fertilizanti, si iti recomanda diverse produse.
Si intreaba ce-ti recomanda si la tehnica pentru acvariu. Iti garantez ca majoritatea iti recomanda ceva ieftin si nu produse scumpe.

Am raspuns celui dinainte care a sustinut ca nemtii folosesc produse scumpe. Nu vreau sa dau teoriile voastre peste cap. V-am spus doar ca merge si ieftin. Si multi nemti folosesc produse ieftine dar la fel sau mai bune decat cele scumpe de marca
lazarginel wrote:
Si de ce nu ne intrebam cu totii Stiind ca neamtul prin natura lui este un tip cam chibzuit ca sa nu spun zgarcit , ei de ce nu folosesc soluri miraculoase , si folosesc produse de firma mai scumpe dar cu rezultate mult mai bune , cei ei nu au cartite ? ,

gresit, cine se ocupa de acvaristica in germania (nu ma refer la cei care merg in magazin si cumpara o ciorba de peste intr-un vas de sticla) nu dau multi bani pe produse scumpe "de firma".
tot citesc aici de substraturi, si ma intreb de ce le bagati. De 3 ani am doar nisip si Ferrdrakon (10 ml /160 l/saptamana, fata de produsele de firma, ieftin) si n-am avut probleme niciodata cu plantele.

Forum Index » Profile for kissurell » Messages posted by kissurell
Go to: