Message |
|
Se poate cicla foarte bine cu amoniac (diverse concentratii), insa nu e o metoda pentru incepatori. Poti adauga bacterii Nitrivec daca vrei, vor mai grabi putin ciclarea...insa nu te astepta la minuni, tot va dura macar 3 saptamani 
|
 |
|
Cred ca ar fi trebuit sa functioneze si la 25 de grade.Altceva nu este in ordine la bomba ta  Spune-ne exact cum ai facut bomba,ce reteta ai folosit,de care drojdie,cata ai pus,etc.
|
 |
|
Perioada la care ar trebui sa-l cureti depinde de foarte multi factori.De exemplu ai un burete pus pe sorbul filtrului ? Ce pesti tii in bazin? Cata hrana primesc ? Mediile filtrante sunt cele cu care vine filtrul,fara alte modificari ? Si lista ar putea continua.In general mediile care se ocupa de filtrarea mecanica se curata des (saptamanal de exemplu),iar cele care se ocupa de filtrarea biologica doar se clatesc ocazional (la cateva luni sau chiar mai rar).
|
 |
|
Pune restul de 4 cory in cazul asta  Daca cresti progresiv numar de pesti va creste tot asa si numarurul bacteriilor nitrificatoare.Nu se adauga toti pestii odata.
|
 |
|
Pune sticla intr-o galeata cu apa si adauga un incalzitor cu care maresti temperatura apei.Vezi daca merge asa.
|
 |
|
Atunci pune 3 cory intai,in loc de cei 3 neoni.Sunt mult mai rezistenti la ciclare.
|
 |
|
De ce este apa murdara ? Faci cum vrei...poti astepta sa vezi daca ies pui din icrele depuse deja,sau reamenajezi acvariul,pui toti pestii inapoi in el si lasi perechea de cory sa mai depuna in acvariul de 40l.
|
 |
|
Si mie mi se par scumpe testele pentru apa,insa oare nu ajungi tot acolo daca cumperi acei pesti,ii bagi in acvariu si mor pentru ca nu este ciclat inca ?
Microrasbora si corydorasii sunt pesti de banc => minim 6.Betta nu l-as baga la comun cu restul.
|
 |
|
Eu as scapa de hoplo si ancistrusi pentru ca se fac mari si iti vor scoate plantele.As mai lua 1 neon macar,4 cory si 2 barbus (sunt pesti de card toti 3,trebuie sa ai minim 6).Xifo poti pastra 2-3 femele si 1 mascul.Apoi vezi cum te incadrezi conform articolului de mai sus.Pune o poza si cu pestii necunoscuti,poate ii identificam 
|
 |
|
Calculeaza numarul pestilor care poti sa-i ai in 160l conform acestui articol : http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=220.
|
 |
|
Cauta si la Hornbach,au teste si acolo.La pret cred ca te ajung cam 70-80 lei ambele teste.
|
 |
|
Exista si specii de cory care raman pitice : Corydoras hastatus,Corydoras pygmaeus,etc.Poate gasesti sa cumperi 6...si ii apoi ii dai pe actualii 2.
|
 |
|
Eu as mai pune in acel acvariu 4 cory (sunt pesti de banc , minim 6).29 neoni nu sunt foarte multi,avand in vedere ca sunt mici si nu fac mizerie aproape deloc.Insa nu mai lua alti pesti in afara de 4 cory.
|
 |
|
Pe testul de amoniac scrie NH3 / NH4 (sau macar NH4) si pe testul de nitriti scrie NO2 .
|
 |
|
la cabomba ii place lumina mai multa ce-i drept.Poti folosi in locul ei Limnophila sessiliflora,nu are pretentii mari la lumina.Probabil va fi ok si cu acel neon pe care il ai momentan(pana mai adaugi unul).Cand vei reface setup-ul si vei pune din nou substrat,incearca JBL Florapol.  Probabil vei fi si mai multumit de cresterea plantelor atunci.Cat despre aspirat pietrisul,e destula aspirarea la suprafata lui,nu e necesara una in profunzime.Pietrisul ce dimensiuni are ?
|
 |
|
Daca poti aseza filtrul in asa fel incat sa faca valuri mici la suprafata,se oxigeneaza apa si fara pompa.
|
 |
|
Bine ai venit pe forum Adi!
Ne bucuram sa vedem din ce in ce mai multi acvaristi care vor sa invete si sa ajunga la un nivel superior in acest hobby.Multa bafta si rezultate de exceptie iti doresc !
|
 |
|
Bine ai venit !
Cum se comporta substratul Tetra ? Esti multumit de el ?
|
 |
|
Nu te-am inteles gresit deloc si nici nu cred ca acvariul tau este un dezastru.Eu am sugerat s-o iei de la capat pentru ca iti va fi mult mai usor sa scapi de alge daca vei face ce ti-am recomandat eu.Insisti ca ai carente de NO3 si fosfati vad.De unde stii ? Ai facut teste ? Ce rezultate ai obtinut la acele teste daca le-ai facut ? Mancarea nu strica deloc calitatea apei daca dai cata trebuie zilnic(si de care trebuie).Pana sa incepi sa fertilizezi cu macro elemente va trebui sa (re)citesti articolele de pe forum.Asfel vei realiza singur unde gresesti.
Numai bine.
|
 |
|
Lampa aceea este intr-adevar cea mai simpla solutie pentru tine.Sa ne spui mai tarziu cum vor creste plantutele sub ea :-P
Neonu la ce te referi cand zici ca bolborositorul este ineficient ?
|
 |
|