Message |
|
Poti pune o poza ? Sigur nu e maro chestia de pe pietre(in loc de galbena) ? Anubiasul creste greu,de multe ori se acopera cu alge din aceasta cauza.
|
 |
|
Ideal ar fi sa o iei de la capat si sa pui un substrat fertilizant (JBL Florapol),pietris natural de 1-3 mm,sa cumperi sau sa confectionezi un reactor calumea pentru CO2 si sa continui fertilizarea in coloana cu JBL Ferropol si Ferropol 24.Pestii nu-i mai infometa degeaba,nu te vor scapa in nici un caz de alge chiar daca mai mananca din ele.Tu trebuie sa combati cauza aparitiei algelor.Poti pune multe plante cu crestere rapida,mai ales la inceput ajuta mult (valisneria,cabomba,elodea,etc.).NO3 se testeaza foarte usor,cumpara un test de apa daca vrei sa stii exact cat ai in bazin.
|
 |
|
Ideal ar fi sa poti pune un bec philips de 9w - un 865.Sau macar un osram de 9 w - 827.Insa daca nu stii sa montezi becul,si nici n-ai capac in care sa poti monta becul...ramane ideea cu veioza.
|
 |
|
NU pui deloc nisip de rau.Doar pietris 1-3 mm.
|
 |
|
Neonii sunt pesti sensibili,nu-i baga in acvariu pana nu este complet ciclat.Iar ciclarea dureaza macar 3 saptamani.Teste de amoniac si nitriti ai ,ca sa afli cand s-a ciclat acvariul ?
|
 |
|
Poti cumpara 10 neoni si 10 zebre daca te-ai hotarat la ei,dar vezi ca neonii prefera un ph mai mic decat zebrele.Pietris cauta de culoare naturala si de dimensiunile 1-3 mm.Plante poti lua egeria,cabomba,valisneria,etc.
|
 |
|
Feropolul este mai bun decat Plantaminul.Nu e destul sa fertilizezi in coloana...spune-ne te rog ce iluminare ai la acvariu,daca bagi CO2,daca ai substrat fertilizant,etc.
|
 |
|
Cam mare temperatura.Ajuta la ciclare insa plantelor nu cred ca place.Si probabil nici melcilor  Eu am 4 pomaceea + foarte multi pui de la ei si sunt activi aproape mereu la 25 grade.
|
 |
|
Foarte binevenita lista,avand in vedere ca majoritatea dintre noi au cumparat sau si-au dorit o planta pe care au gasit-o de vanzare,insa apoi au aflat ca nu este planta de acvariu  Saptamana asta eu era cat pe ce sa cumpar Acorus 
|
 |
|
Ce temperatura ai in bazin ? E normal ca uneori sa mai ia si ei pauze,mai scurte sau mai lungi.Conteaza si varsta pe langa temperatura,probabil si alti factori.
|
 |
|
Se vede clar ca nu ai deloc experienta in lipit acvarii si nici macar nu stii teoretic cum se face.Daca vrei sa faci un acvariu mic pentru un betta mai merge sa te risti,insa pentru acvarii mai mari roaga pe cineva priceput sa ti-l lipeasca.Nu de alta dar costa mult zugravitul la vecinii de dedesubt,adunatul apei de prin casa se soldeaza cu certuri daca mai locuiesti cu cineva,etc.
PS Eu recomand siliconul Bison Glass,special pentru acvarii (scrie asta pe tub).
|
 |
|
10 % pe saptamana schimb de apa? Asta functioneaza doar in acvarii foarte bine plantate si cu pesti de genul neoni , rasbore , etc.
|
 |
|
Bine ai venit pe forum si din partea mea ! 
|
 |
|
cibserg wrote:Plantele nu sunt fixate pe o piatra. Este o tehnica diferita.
Un bulgare facut din substrat fertilizant +Florapol+compost imbracat in Riccia si Java Moss si legate bine. E ca o bila.
Nu ne-am fi gandit nici picurati cu ceara la o asemenea tehnica  Foarte interesant,multumim pentru dezvaluirea secretului 
|
 |
|
adriancalotescu wrote: oare un prea marit Faraon? 
Cine stie cunoaste ! 
|
 |
|
Bine ai venit pe forum ! Cu ceva poze ne incanti si pe noi ? Vrem sa vedem acvariile 
|
 |
|
Uau,tu esti plin de surprize vad ! Frumoasa minunatie ai acolo  O micuta corectura,planta care seamana cu iarba se numeste Acorus pusillus (cu 2 de l  ).Marti am vrut sa o cumpar eu dintr-un pet shop,ca planta de acvariu.Ce bine ca am ezitat,m-as fi pricopsit cu o planta numai buna de pus in ghiveci  Bineinteles ca atunci nu admiram minunatia ta...hmm,cred ca incepe sa-mi para rau acum ca n-am luat-o 
|
 |
|
Bine ai venit !
Gasesti cam tot ce iti doresti daca ai rabdare sa citesti articolele de pe forum,plus restul topicurilor.Asteptam si intrebari la Coltul incepatorului
PS Vad ca incepe invazia si din Baia Mare...cineva se bucura sigur 
|
 |
|
Pe site-ul Hornbach http://www.hornbach.ro/home/ro/html/index.phtml scrie absolut tot ce trebuie sa stiti : harti cu locatiile magazinelor,mijloacele de transport care duc acolo,orarul magazinelor,etc.
|
 |
|
Anubiasul se pune pe buturuga si nu e foarte scump cel pe care l-ai vazut tu.NU este pretentios,insa se hraneste din coloana apei,nu din substrat.Poti fertiliza in coloana,insa extrem de putin ...cate o picatura de ferropol din cand in cand 
|
 |
|