| Message |
|
|
|
Mersi de rapuns, vezi ca ai pm.
|
 |
|
|
|
Salut. Eu zic sa te razgandesti, ai destui pesti in bazin, plus ca minimul necesar pentru ramirezi este 50 litrii. Ramirezii au nevoie si de o apa mai curata, cu un ph mai scazut. Intradevar sunt niste pesti care merita crescuti, au niste culori superbe, dar trebuie sa le si oferi conditii. Unde i-ai gasit, eu am o pereche si as mai lua o femela sau doua.
|
 |
|
|
|
Cu filtrul intern nu vei reusi sa faci o valuire de la un cap la altul in conditiile in care ai material fltrant in ele. La bazinul tau un filtru intern te va ajuta la filtrarea mecanica si se va vedea rezultatul. singurul inconvenient este ca mai pui "ceva" in bazin; dar daca nu te deranjeaza este ok.
|
 |
|
|
|
Buna. De cand aveai tuburile osram, ce vechime aproximativa aveau? In alta ordine, nu crezi ca este cam mult sa schimbi 2 tuburi deodata, sa maresti perioada de iluminare cu 1 ora, mai ales ca vrei sa montezi relativ repede si reflectoarele? Ai crescut si fertilizarea odata cu schimbarile acestea, as fi curios daca nu ai modificari de aditie la fertilizare care mai sunt valorile dupa o saptamana.
|
 |
|
|
Salut si bine ai venit. Asteptam poze cu bazinele tale  .
|
 |
|
|
Salut. Daca am inteles eu bine, vrei sa cresti ramirezi in 54 litrii. Nu prea este indicat, au nevoie de mai mult spatiu; oricum asteptam poze si detalii despre ei  , dar si despre bazin.
|
 |
|
|
|
Salut. Intradevar iti mai trebuiesc ceva plante, multe, iluminatul cu 24w deocamdata e ok, insa cu fertilizarea nu te sfatuiesc sa te grabesti, poti incepe cu micro dar nu macro. Mai citeste, studiaza, invata, ca in momentul in care vrei sa faci achizitii sa stii ce vrei.
|
 |
|
|
|
Vand un pot mare de christmas moss, pret 10 lei, valabil doar in Pitesti sau cu ridicare din Pitesti. Detalii pm sau la tel 0729964418
|
 |
|
|
Ca sa o scoti, tai cu un cutter radacinile din jurul plantei, o ridici usor si poti taia si sub ea daca o mai tine ceva, eventual radacinile care o mai tin le tai cu foarfeca. Spor la taiat  .
|
 |
|
|
Salut. Se vede o schimbare in bine, tine-o tot asa, mie personal imi place cum arata. Insa as renunta la planta aia cu frunze mari, va face umbra si nu isi are loc acolo, iar daca nu ma insel in stanga ai niste moss care ar trebui tuns. Criptocorinele si ele mutate mai in spate, se vor face mari. Felicitari inca o data pentru evolutie  .
|
 |
|
|
|
Teoretic este asa cum ai punctat Dragos, eu m-am gandit ca nu vor scadea asa mult la un schimb de apa datorita acumularii din substrat, care o data rascolit va creste si mai mult acesti parametrii si nu-i va lasa sa scada asa repede. Dar cum paza buna trece primejdia rea, recomandat sa inceapa cu pasi mici, testele ii vor arata daca va fi nevoie de mai mult.
|
 |
|
|
|
Nu trebuie sa imbraci nimic, doar se pune in o bucata de perlon sau burete din acela albastru cu porozitate mai mare, sa nu se colmateze repede, in ultimul tronson al sorbului care este ca un fel de sita inainte de a intra apa in canistra, pentru a nu intra mizerie in canistra, resturi de vegetatie moarta sau altceva. Si perlonul cat si buretele, indiferent ce vei alege este bine sa nu-l indesi, il lasi cat mai lejer ca sa nu tai debitul. O sa-ti dai repede seama la montaj, mi se pare ca s-a mai discutat, eventual poti sa cauti pe net la eheim au ei un sistem asemanator.
|
 |
|
|
|
Nu pentru a scadea gh si kh i-am recomandat schimburile de apa, i le-am recomandat deoarece in momentul in care se va apuca sa aspire, cu siguranta nu va putea scoate din prima tot, poate va si decicla aspirand consistent. Schimburile de apa ii vor permite sa tina sub oarecare control valorile mari ale unor cresteri mai mari ale nitartilor si poate al posibilei deciclari partiale.
|
 |
|
|
|
Salut. Poti opta pentru inlocuirea furtunelor cu unele de la eheim. Eu folosesc un jbl cristalprofi e 900 de vreo 2 ani, este impecabila zic eu. Cat despre filtarea bio, poti opta sa folosesti alte materiale filtrante, schimbi bilele si buretele cu siporax, matrix, substrat pro sau orice vrei si nu vei avea probleme. Oricum, canistra o vei folosi exclusiv pentru filtarea bio, asa ca poti sa pui pe sorb un burete sau ceva vata de perlon pe care o schimbi sau o speli saptamanal la schimbul de apa.
|
 |
|
|
|
Salut. Ca sa nu dai restart, fa o curatenie ca la spital, aspira foarte bine substratul, pietirsul ala cuartos care il ai. In timp s-au acumulat multe acolo, mai ales ca nu ai schimbat apa atata timp. Eu personal as incepe cu curatenia, schimburi de apa dese dar nu foarte mari, pana in 60%primul, restul mai mici de 15-20% iar la saptamanal schimb 50%. Nu in ultimul rand dupa primul schimb de apa as baga si niste carbune activ in filtru pentru 24h ca sa scot chimicalele introduse.
|
 |
|
|
|
In bureti nu am incredere, decat daca-i folosesti ca filtre mecanice. Incarcatura biologica este mare, ai multi pesti. Filtrarea daca o supradimensionezi, este cu atat mai bine. Eu as lua in calcul un filtru extern pe viitor. O zi buna, Narcis.
|
 |
|
|
|
La populatia de pesti care am vazut eu ca o ai, dupa parerea mea, filtrarea interna care o ai este insuficienta. In general filtrele interne se folosesc pentru filtrarea mecanica, iar canistrele le folosim pentru filtarea biologica. In general la bazinele cumparate de-a gata, filtarea si partea de iluminat sunt insuficiente.
Referitor la intrebarea ta cu echilibrul, se pare ca la momentul acesta nu il ai, posibil nici mai tarziu. Daca esti dispus sa experimentezi, ramane la latitudinea ta. De curiozitate, ce materiale filtrante ai in acel filtru si ce cantitati?
|
 |
|
|
|
Posibil sa gasesti la OBI in pitesti neoane osram fluora, eu personal de acolo am cumparat si este undeva la 20 lei.
|
 |
|
|
|
Salut. Cu siguranta iti trebuie un filtru extern, dupa cum a spus si lucian nu ai loc in acel filtru intern sa pui materale filtrante care sa faca fata mizeriei produse de pesti. La 180 de litrii nici nu m-as fi gandit sa dau drumul fara o canistra. Dupa cum cred ca stii, eu de exemplu am o canistra jbl 900 la un bazin cu aproximativ 65-70 litri de apa. Filtrul intern Biobox2 nu facea fata singur, as ca am ales sa-l elimin.
|
 |
|
|
|
Cu placere. M-am lovit si eu de asta cand eram la inceput si avem filtrul biobox2 in acvariu si asa am procedat. La schimbul de apa, am frecat temeinic cu un burete de bucatarie. Nu cred ca la vremea respectiva puneam easycarbo pe partea afectata, puneam direct in apa si tot a avut efect. Pe viitor cand totul se va stabiliza nu vei mai avea probleme.Totusi mi se pare ca ai cam multi pesti si daca ai doar filtrul intern s-ar putea sa nu faca fata. Eu as mai baga ceva plante cu crestere rapida, macar o perioada.
|
 |
|
|