[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Intrebarea a fost daca mai are nevoie de substrat fertil. Raspunsul nostru a fost"da". La intrebarea a doua, cea referitoare la cantitatea necesara,i-a aratat colegul severus in poza respectiva cum se procedeaza, calculele de volum le face singur dupa formula Lxlxh.

La tine este cu totul altceva, din cauza filtratii prin substrat, asiguri plantelor necesarul de fertilizant prin aceasta metoda. Insa ar trebui sa tii cont de faptul ca altii nu folosesc aceasta metoda de filtrare ca a ta, deci plantele care se hranesc prin radacini vor avea de suferit.
Salut. Atata timp cat vei folosi o singura bomba, poti sta linistit in priinta testului de co2, parerea mea este ca nu ar fi necesar in aceasta etapa, cantitatea de co2 dizolvata nu va fi periculoasa pentru pesti, iar reductie la bomba nu vei putea sa faci. Desigur daca te vei hotari la o instalatie cu butelie+reductor cel putin, atunci testul co2 va fi necesar.
Daca vrei sa scoti co2 din acvariu noaptea, poti folosi un t cu robinet, sa inchizi partea care baga in acvariu si sa-l eliberezi in partea cealalta(in aer).
Salut. Lasa temperatura normal, nu ai de ce sa cresti temperatura apei. Nu baga sare in acvariu, daca vrei ia un borcan si fa-i tratament separat gupitei. Nu amesteca tratamentele, lasa pauza de o zi macar intre ele, nu fa tratamente in bazinul comunitar, fa separat. Cauta dupa boala finrot, vezi daca este cea care o are pestele tau. Daca aia este, poti incerca mai multe tratamente, depinde de stadiul la care se afla. Poti face bai de scurta durata cu verde de malachit, cu bactopur, jbl ektol fluid, cu sare...etc.Daca ai bagat costapur in acvariul comunitar ar fi bine sa pui niste carbune sa scoti chimicalele din apa. Mai citeste, daca ai nelamuriri nu te sfii sa intrebi.
Ce teste folosesti si cum le folosesti?
Apa o pastrezi pentru ph, nu entru deciclare. In momentul in care schimbi nisipul, vei decicla acvariul. Pastreaza apa din acvariu ca sa nu schimbi ph'ul, nu pe toata. Tine filtrul in functiune pana faci modificarile care ti le doresti. Ca pestii sa nu aiba de suferit trebuie sa ai teste, iar la modificari mai mari ale nh3/nh4, no2 sau no3 sa iei masurile care se impun.
Treba sta cam in felul urmator: Co2 din butelie trece prin reductor, din reductor in numaratorul de bule, din numaratorul de bule la acel robinet de metal care se monteaza pe capacul filtrului de apa. In acel filtru pe o parte intra apa din canistra(de la filtrul extern) iar din cealalta parte a filtrului de apa pleaca un alt furtun care merge in acvariu. Nu se mai monteaza nici un fel de difuzor de co2, acel filtru de apa invarte bulele de co2 si il dizolva. Valvele acelea de sens unic se monteaza una intre reactor si numarator, una intre numarator si robinet.
Cum faci tu curatenia zilnica? Detaliaza putin daca poti.
Se foloseste pentru apa verde in acvariile plantate. Sunt destule topicuri despre asa ceva, foloseste functia search cu incredere si vei afla.
Nu folosesc asa ceva dar iti pot spune ca nu se foloseste permanent in acvariile plantate si nu elimina gsa. In concluzie, dai banii degeaba.
Cozi franjurate si aparitia unui fungus ma duce cu gandul la boala finrot. Cam micut acvariul tau pentru atatia pesti, iti trebuie o filtrare foarte buna si o curatenie la fel. Mergi si la rubrica "despre noi" sa te prezinti.

Este bine ca ai pus sare, poate sa-l ajute, insa s-ar putea sa nu fie suficient. Poti incerca cu un medicament, depinde ce gasesti la petshop pentru aceasta boala. Fa tratamentul ca la carte, nu combina mai multe tratamente. Posibil sa le apara si la ceilalti pesti, urmareste-i cu atentie.
Salut. Foarte bine ca ai incercat, macar esti impacat ca este pe gustul tau ceea ce ai si nu trebuie sa-l schimbi. Sincer nici mie nu mi-a placut cine stie ce cand l-am pus, dar acum nu l-as da jos sub nici o forma. Sunt curios cat vei mai tine valisneria, in loc de breton ai putea incerca altceva
Cele de saratura nu pot fi folosite la plantat.
Sub manado mai ai ceva?
Nu am nimic impotriva,este parerea ta si gata, doar nu mai invata si pe altii, s-ar putea sa ia de bun ce zici tu acolo. Stiu ca se pot tine pesti si in conditii improprii, nu trebuie sa ne detaliezi cum. Nu inteleg daca omul are 20 litrii de apa si tu zici ca zebrele merg la 1buc/litru, de ce sa nu puna 20 de zebre, sa stie omul ca are pesti. Dar de curiozitate, unde inoata bietele zebre? Zici ca populatia lui este ok, unde o sa bage apa cand or sa creasca xipo, chiar daca nu se vor dezvolta cum trebuie, plus ceilalti 6 gupi, sanitarii si daca mai scapa din moly cei bolnavi, toate astea in 20 de litrii amarati.

Stiu ca prin petshopuri si prin alte locuri se cresc pestii la inghesuiala, dar acesta nu este un motiv sa-l luam de bun. Stiu de asemenea ca pestii rezista si in conditii mai grele, se adapteaa si ei cat pot, dar daca rezista nu inseamna ca asa este bine.

Despre schimburile de apa poti cauta cu incredere, vei fi lamurit zic eu, nu e cine stie ce, insa cu suprapopularea ...
Schimburile mari de apa NU duc la deciclarea acvariului, spalarea filtrului poate duce la deciclare. Acvariul colegului este SUPRAPOPULAT, are pesti care nu au ce cauta in 20 litrii nici macar singuri, daramite mai multi. Posibil sa-i deranjeze si curentii puternici sau alte cele, insa cauza principala a imbolnavirii este legata de spatiul insuficient si calitatea proasta a apei.
Salut. Acvariul foarte mic, pesti foarte multi. Chiar daca vei reusi sa tratezi pestii, daca nu le oferi conditii optime, nu au nici o sansa. Sfatul meu este sa citesti despre pestii pe care ii ai, despre ciclare , despre ce necesitati au. Primul lucru asigura-le o apa cat mai buna, fara a destabiliza ph'ul, asta inseamna schimburi de apa cam pana pe la 50-60% primul schimb, apoi zilnic schimb 10-15%. Nici unul din pestii care ii ai tu nu cred ca vor supravietui mult timp in 20 litrii, spatiul foarte mic, stres mare. Mai sunt detalii legate de spalarea filtrului, curatenie.etc. Nu sacrifica sanitarii, nu au gresit cu nimic.

In concluzie, cumpara un acvariu mai mare, cicleaza-l, pune cati pesti este normal, nu-l suprapopula sau pastreaza-l pe cel actual dar renunta la vivipari, pune un beta sau alti pesti care se preteaza la un astfel de bazin.
Salut si bine ai venit.
Salut. Ce substrat folosesti, ce cantitate ai pus initial si de cand este startat bazinul? Dupa culoare celorlalte se pare ca nu ar fi o carenta asa mare de fier, plantele consuma ce le dai tu. Eu as incerca niste stikuri la baza tufelor sau ceva bile fertilizatoare.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: