Salutare!
Sunt Oti, 34 ani din Bucuresti, sunt oarecum incepator (de aprox 1 an). Detin 2 acvarii, unul de 45L si unul de 60L. Cel de 45L momentan este gol, vreau sa-l plantez si eventual sa-l populez undeva mai tarziu, cu RCS.
Cel de 60L este populat cu putine suflete, o pereche de xifo plus o femela albinoasa, 4 glowlight tetra, un pleco de ~5 cm si doi cory de un an. Cea mai mare bucurie acvaristica am avut-o acum vreo o saptamana cand mi-a nascut femela albinoasa vreo 15 pui haiosi. I-am mutat ulterior intr-un acvariu-maternitate imprumutat de 25L (au scapat doar vreo 12 cu viata pana la mutare), iar aici isi fac zilnic de cap dupa placul lor, ciupind melcii de pe fundul apei si alergand de colo-colo
Ce pot sa va spun este ca am avut foarte mare noroc, nu am avut nici o boala in acvariu cu toate ca au fost luati din Hornbach (nu stiam o iota pe atunci despre acvarii, nu ca acum as sti cine-stie-ce

). Cu toate ca nu am bibilit prea mult bazinul, am avut mereu pestii vioi si plante sanatoase (mai putin egeria densa care chiar nu vrea...). Nu am folosit niciodata testere, pentru ca niciodata nu am considerat ca la acest nivel s-ar impune. Singurele solutii folosite sunt Feropol, Aquasafe si inca una pt fertilizare, nu mai stiu exact.
In actualul acvariu de 60 vreau sa incerc deasemenea in viitor o plantare in masa cu plante mai putin pretentioase, astfel incat sa nu necesite decat un substrat bun si curatenie regulata, poate si ceva fertilizant, dar pentru asta trebuie intai sa-l termin pe cel de 45, ca sa am unde muta mormolocii pana la finalizare.
O sa incerc sa urc si ceva poze cu bazinul in scurt timp.
Bafta tuturor si apa cristalina!