[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Acvarel
Forum Index » Profile for Acvarel » Messages posted by Acvarel
Merci mult! Nu am stiut ca si substratul trebuie sa-si creeze bacteriile proprii... Sa inteleg ca daca amestecam nisipul vechi din cel de 40 cu nisipul nou, ar fi ajutat cat de cat?
Salutare,

Recent am trecut de la un acvariu de ~40 care mergea excelent, la unul de 60. Nisip nou de 1-3 mm, dar fara substrat nutritiv. Nu l-am ciclat deoarece am folosit apa si filtrele din cel de 40, completand dupa cateva zile restul de apa. De ceva zile observ ca plantelor nu le merge bine. Deloc. Unele frunzulite s-au perforat, altele s-au ingalbenit, parca se descompun. Plus ca nu observ nici o crestere la niciuna, ceea ce in mod normal in 5-6 zile ar fi fost un lucru vizibil. Trebuie sa mentionez ca in prezent, 60-ul este echipat cu 2 filtre interne Eheim, Aquaball 60 + pick up 45, pompa aer Hailea cu difuzor lung de 10 cm, 2x15 w lumina calda/rece Phillips si incalzitor 50w. Temperatura este constanta la 26*C. Este populat cu 4 tetra glow, 3 xifo, 2 pleco si 2 cory. Nu am folosit co2 sau pastile. Folosesc frecvent Feropol in cantitatea recomandata. La umplere am pus si putin Aqua safe.

Intrebarea mea este de ce in acest acvariu de 60, cu toate ca folosesc cam aceleasi plante/accesorii/suflete (fara melci, conteaza?), nu am acelasi succes ca in cel de 40? Ce am gresit? ce nu le place oare? sa fie prea mult oxigen? Am redus momentan nivelul de aer. Oricum, la salariu ma duc sa cumpar substrat nutritiv si il refac de la zero, o sa incerc sa-l plantez cu mult mai multe plante. Am mesterit in seara asta o instalatie diy pentru bomba co2, maine cumpar ingredientele si ii dau drumul.

Incerc sa atasez ceva poze ca sa va faceti o idee. As aprecia orice sfat care m-ar ajuta sa duc acvariul la ceea ce era normal in cel mic.
Eu fericit!

Aseara hoinaream prin hornbaaa... si ce credeti ca au la raionul de profil? ventuze Eheim la set de cate 4 bucati, vreo 15 lei setul.
Cine stie de cate ori am trecut pe langa ele? dar asa se intampla nu deschizi larg ochii

Merci mult pentru ajutor, am rezolvat problema!
Salut,

am constatat ca mai toate ventuzele Eheim pe care le am prin casa sunt foarte intarite (au ceva ani probabil). In acest moment stau cu unul din filtrele interne suspendat pe o piatra, incalzitorul l-am rezolvat cumva infigandu-l putin in nisip...
As vrea sa va intreb daca a imperecheat cineva in vreun fel ventuze JBL cu accesorii Eheim sau invers, sau orice fel de alte ventuze pe accesorii Eheim. Am gasit si niste ventuze no-name la un chiosc la vreo 1 leu bucata, dar au prindere cu un inel de plastic imens, greu de adaptat. Sa bat drumul pana in Militari la un pet-shop unde gasesc ventuze parca nu-mi vine... Unde sa mai caut? ma refer la magazin, nu online.

M-ar ajuta orice fel de idei, linkuri catre idei de DIY sau orice sfat bun pentru a imperechea cumva pusca cu padurarul. Mentionez ca am doua maini drepte

Merci mult!
Salutare!

Sunt Oti, 34 ani din Bucuresti, sunt oarecum incepator (de aprox 1 an). Detin 2 acvarii, unul de 45L si unul de 60L. Cel de 45L momentan este gol, vreau sa-l plantez si eventual sa-l populez undeva mai tarziu, cu RCS.
Cel de 60L este populat cu putine suflete, o pereche de xifo plus o femela albinoasa, 4 glowlight tetra, un pleco de ~5 cm si doi cory de un an. Cea mai mare bucurie acvaristica am avut-o acum vreo o saptamana cand mi-a nascut femela albinoasa vreo 15 pui haiosi. I-am mutat ulterior intr-un acvariu-maternitate imprumutat de 25L (au scapat doar vreo 12 cu viata pana la mutare), iar aici isi fac zilnic de cap dupa placul lor, ciupind melcii de pe fundul apei si alergand de colo-colo
Ce pot sa va spun este ca am avut foarte mare noroc, nu am avut nici o boala in acvariu cu toate ca au fost luati din Hornbach (nu stiam o iota pe atunci despre acvarii, nu ca acum as sti cine-stie-ce ). Cu toate ca nu am bibilit prea mult bazinul, am avut mereu pestii vioi si plante sanatoase (mai putin egeria densa care chiar nu vrea...). Nu am folosit niciodata testere, pentru ca niciodata nu am considerat ca la acest nivel s-ar impune. Singurele solutii folosite sunt Feropol, Aquasafe si inca una pt fertilizare, nu mai stiu exact.

In actualul acvariu de 60 vreau sa incerc deasemenea in viitor o plantare in masa cu plante mai putin pretentioase, astfel incat sa nu necesite decat un substrat bun si curatenie regulata, poate si ceva fertilizant, dar pentru asta trebuie intai sa-l termin pe cel de 45, ca sa am unde muta mormolocii pana la finalizare.

O sa incerc sa urc si ceva poze cu bazinul in scurt timp.

Bafta tuturor si apa cristalina!

Forum Index » Profile for Acvarel » Messages posted by Acvarel
Go to: