[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: babbyjessus
Forum Index » Profile for babbyjessus » Messages posted by babbyjessus
Alte sugestii? Inca mai am 2 saptamani pana termin procesul de ciclare.
WoW interesant. 40 de bucati spui la acvariu de doar 126 de litri? Merg cumva mai putini si sai mai combin cu macar 2 -4 pesti de alta rasa? Arata foarte interesant meseriasii...
Fiind incepator intentia mea nu este sa reproduc inca. Am luat mai multe in considerare si cred ca o sa scot scalarii si o sa cresc numarul altora. Acum sa vad cui.
Sau ce spuneti daca as scoate scalarii din combinatie si as mai adauga neoni SAE si cory, eventual gurami sau poate chiar alta clasa ce poate inlocui scalarii?
Bun deci pana la urma ma risc la combinatia aceasta cred. Sa vad daca schimb SAE cu Otto. Scalarii vad ce o face cu guramii iar cu neonii nu cred ca pun mai multi avand in vedere acvariul de 126 de litri.
Voi ati mai sugera si alte combinatii? Nu trebuie sa contina neaparat nici un peste ci sunt doar curios cam la ce va ganditi voi ca e frumos pentru inceput.

Astept replyurile voastre.

Va multumesc
Corydorasi am deja si exact 6 dar nu mi se pare a sta unul langa celalalt.
Pana la urma imi suna ok combinatia plus ca sunt pesti frumosi, arata bine la ochi sa zic asa combinatia aceasta.
Salutare tuturor.
Dupa cum spune si titlul topicului am de donat mai multi pestisori:
2 carasi aurii, 2 xifo, 2 molly, 2 macropodus opercularis, 2 conconius.
Stare de sanatate a pestisorilor este foarte buna. Nu au avut absolut nici o problema(decat conflicte intre macropodusi- restul nefiind implicati in conflicte). Cei mai noi au 2 luni de cand sunt la mine si sunt ok.

Ii donez deoarece:
1. imi schimb acvariul iar pe perioada ciclarii nu as avea unde sa ii tin
2. am facut greseala incepatorului de a face ciorba de peste si nu acvariu
3. As vrea alta combinatie care sa nu contina oricum carasi acestia facand mizerie mare.
4. Vreau pe cineva, mai ales pentru carasi, care sa poata avea grija mare de ei si un acvariu unde sa o duca mai bine(nu sa-i chinui in "ciorba" mea).

Va multumesc pentru ajutor si astept raspunsurile voastre pe PM sau reply la topic.
Ce parere aveti de urmatoarea combinatie?

- 4 angelfish (raman doar cu 2 dupa ce se alege perechea. Ii iau de pui)
- 4 coridoras
- 2 gurami (pereche pentru a evita conflictele)
- 8-9 Neoni (dat fiind faptul ca scalari sunt pui o sa se inteleaga si mai tarziu)
- 2 SAE

Astept parerile voastre sau alte sugestii
Salutare,
As vrea sa aflu si parerile voastre ... am un acvariu eheim aquapro80 (126litri 2x18W filtru si incalzitorul din pachet, pompa de aer etc...)
Ce combinatie(sau rasa singura) ati recomanda pentru popularea acestui acvariu? Momentan e la ciclare acvariul asa ca astept sugestiile voastre.
M-ar interesa niste pesti "usori" sa zic asa de intretinut pentru incepatori dar sa fie si frumoase.
Ushor de intretinut ma refer sa nu fie pesti pentru care trebuie conditii mai speciale si care sa se simta bine in acvariul pe care il am eu acum+ sa fie compatibili.
O sa tin si 2-3 plante dar nu foarte multe un anubias si o valisneria gigantea cred ca asa ii spune .
Deci ca sa nu ma invart in jurul cozii intrebare este: cu ce recomandati sa-mi populez acvariul ca si incepator.

PS am citit articolul despre inceputul unui acvariu si combinatia xifo molly guppy
Va multumesc foarte mult de sfaturi. A mers sa pun filtrul mai adanc si orientat cu gaurelele de eliminare in sus. Acum este liniste si pace in acvariul meu. Astazi am mai cumparat 4 corry. deci am 2 carasi si 6 corry care nu par a avea vreun conflict. Foarte frumos...

Va multumesc din nou. Topicul poate fi inchis.
Carasii se vede clar ca au probleme. Pentru ei imi fac griji... pentru ei am facut acvariul. Au valoare sentimentala sa zicem asa. Si zici sa mai iau niste corry? Ciudat ca nici acestia 2 nu stau unul langa celalalt ci stau cam separati.
Acvariul este plantat dar subtirel sa zic asa: 1 anubyas destul de mic cateva fire de egeria si 2-3 fire de valisneria micute.
Acvariul are 2 caresi si 2 corrydoras mici.
Filtrul are un debit de 700 l/h. Este cam la limita superioara pt capacitatea acvariului. Sugerezi sa-l desfac poate sa vad ce e pe interior?
Adica jetul de apa sa formeze unghi de 45 de grade cu apa? Dar sa stii ca acele jeturi iesite din gaurele sunt destul de puternice. O sa incerc si aceasta metoda sa vad... Multumesc mult pentru raspuns
Ma scuzati pentru post dublu dar nu am reusit sa gasesc butonul de edit .
Vreau doar sa repar o greseala si anume: Filtrul nu are nimic de reglare a debitului si nu acvariul.

Va multumesc.
Salutare tuturor.
M-am apucat de aproximativ o luna de acvaristica si in fiecare zi ma intalnesc cu diferite probleme.
Am un acvariu custom made 100 de litri care are urmatoarele dimensiuni L=90cm h=40 l=30. Incalzitor Aquael 200+2neoane osram 830 momentan. Pentru inceput totul pare a decurge bine. Problema intervine la filtru. Filtrul este un Hailea bt-700. I-am scos dopul din varf insa apa are o presiune foarte mare la iesire si creeaza nishte curenti puternici in acvariu, chiar mult prea puternici pentru ca pestii sa poata innota in voie.
Acest acvariu nu are nici un robinet sau ceva de genul acesta pentru a seta debitul de apa. Am aflat de o solutie de genul: pun inapoi dopul iar apa va iesi prin gaurelele de pe teava de iesire. Daca le-as pune sa bata in sus ar fi ok numai ca arunca apa mult prea sus iar mai adanc nu stiu daca as putea sa filtrul datorita inaltimii acvariului.
Imi puteti da un sfat va rog frumos in cazul in care cunoasteti tipul de filtru.
Eu m-am mai gandit la urmatoarea solutie(tot din auzite): sa-mi cumpar un filtru extern deoarece acestia nu creeaza asemenea curenti in acvariu sau sa-l schim pe acesta cu unul cu debit reglabil sau unul mai mic?
Si inca o intrebare daca mi se permite: Pompa de aer este neaparat necesara? Momentan nu am.

Va multumesc si astept cu incredere sfaturile voastre.

Forum Index » Profile for babbyjessus » Messages posted by babbyjessus
Go to: