Saltu tuturor!
1.Ei am fost la Arad si mi-am facut cumparaturile: Filtru: Aquael Fan1 // Termostat/heater: Resun 50 W // Neon Aqua Glo 15W // ceava plante categoria very easy (le identific mai tarziu). Acum am cateva "probleme" / nelamuriri. Acvariul inca nu este gata mai trebuie lipit o terasa, armat la colturi, si inca un strat de sigilant la colturi. Intrebarea este plantele i-mi resisa pana apuc sa le pun in acvariu ? Ieri (01) am pus o galeata de apa la declorificat, daca pun plantele in el, cam cat timp castig pana mor ?
Apa cat sa mai stea la declor inainte sa pun plantele in el ?
2.Mai departe: am observat si am citit ca fertilizantul pentru plante contine: Fieruri, magneziu, natriu, calciu, co2 si altele... ei si am observat ca apa minerala obisnuita contine foarte multe substante dintre cele enumarate mai sus. Poate fi o alternativa fertilizantului comercial ? (o alternativa mai slaba binenteles). Daca nu, la plante totusi poate fi indicat sa adaug pana apuc sa pun acvariul in functiune?
3.(la pet-shop au spus ca plantele pot resista si o luna in apa fara nutrienti speciali....adevarat? )
4.(iar se poate gasi un balans intre cate plante si pesti ai....adica daca ai suficienti pesti care sa faca residuri pentru plante nu trebuie adaugat fertilizant....adevarat? )
5.M-am decis ca substratul sa fie home-made, pentru-ca cei de la pet-shop au spus ca nici pietricele (substratul) lor nu contin deloc nutrienti, deci le vand in fel si fel de culori doar pentru scopuri estetice.
Prea multe intrebari...va rog sa ma scuzati