[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Beni
Forum Index » Profile for Beni » Messages posted by Beni

Am o intrebare legat de lumanare acvariului, as vrea cateva sfaturi, sau o propunere (program) de iluminat. // sau link, orice care ma ajuta sa fac un program de lumanare.
Dace se poate si un program de noapte in cazul daca intorc ziua/noaptea ...stiu, stiu deja bag mana....

Acvariul: ~85L 55cm (50cm efectiv) adanca, 50*32cm lung/lat.

Lumina: neon 15w Aqua-Glo T8 , Un bec eco 7w Osram care corespunde cam la 40w comparat cu becuri vechi.

Fertilizare: Promedivet picaturi

Deci lumina imi trebue sa cresc plantele: categoria easy, very easy cu crestere rapida / normala.

Va rog scutiti-ma cu lumeni si calcule, le-am citit odata si n-am inteles nimic
Mersi si numai bine, ape limpezi

Salut!

Are cineva vreo schita cum sa fac din pompa+peatra de aer o perdea de aer aratoasa

Ma intereseaza solutiile in fara de "search"

Mersi, numai bine
Mersi pentru raspunsuri si pentru link (faorte util) m-am linistit putin, se pare ca sunt inactivi in continuare, si se misca foarte putin (usita uneori o inchid), nut put, asa ca nu sunt morti

Numai bine
Mda, m-am uitat la ei, i-am mirosit, nu put, din fericire , ca de-i simteam poate dadeam ceva de mancare la pesti...

Nu sunt inchisi in totalitate, i-am scos am apasat de ei, dar s-au redeschis. Nu pare ca vor sa iasa din acvariu, 2 dintre ei plutesc la suprafata, unul sta pe fund.

Ph-ul apei nu poate sa fie mic, apa din Aiud este dura, nici prea mare, ca schimb cate 17% de 2x pe saptamana.

Cat tine inactivitatea ?
(intrebare off topic: cu ce se hranesc? )

Poate le este cald si lene ? am 28 grade in acvariu

Buna !

Cateva zile am cumparat si eu 3 Pomacea. In prima zi de introducere in acvariu au fost foarte activi, au "lins" acvariul de sus pana in jos...

Acum la 3 zile vad ca stau numai in chochilie, nu se misca deloc, poate ca sunt chiar morti

Mi-ati putea da cateva sfaturi, cum se tin melcii, si ce conditii le plac ? In acest fel as putea diagnostica problema la mine. Daca ma apuc sa scriu conditiile mele sunt sigur ca uit de ceva + nici valorile apei nu pot spune, ca n-am testere.

Asa ca daca cineva are timp + cunostinte sa scrie cate ceva as aprecia mult.

Numai bine
Cumpar filtru Aquael FAN 2, cu posibilitate sa dau pe al meu (FAN1) + diferenta in bani.

Numai bine.
Mersi pentru raspunsuri, eu cred ca mai au "teama de pui" in iei, pentru-ca si puii obusnuiesc sa stea la spurafata printre plante.

(apa e suficient de oxigenata: restul pestilor (xifo adulti) stau pe la mijloc,fund... nu casca pentru oxigen, coryurile rareori vin la suprafata pentru gure de aer, se vad bule minuscule care calatoresc pana la fundul acvariului) ))

Din icrele de cory nu cred ca iasa ceva, jumatate au disparut, s-au golit, dar pestisori n-am vazut nicaeri.

Fertilizant: promedivet (eu zic cai "noname" ) ceva ieftin, pun cu mult mai putin decat indicat in instructiuni. Nu intrebati totusi cat, ....cu mult mai putin...
Dar totusi am observat ca si apa de la robinet lasata la statut face ceva spume la suprafata asa ca evident vina apei...

Mersi, numai bine
Salut tuturor, am cateva intebari.

1. Cum se deosebesc femelele si masculii de guppy ?

2. Am luat 4 guppy, sunt inca pui (sau cel putin adolescenti ) este normal sa stea aproape de suprafata apei ? (apa este oxigenata suficien si e ciclata)

3. Icrele de Cory in cat timp eclozeaza ?

4. Ati patit ca fertilizantul lichid (sau alte) care se adauga apei...sa faca un pic de spuma la suprafata ?

Mersi, si o seara placuat
si daca amandoua sunt setate la 26 grade ... ? eu cred ca ar merge si este cea mai simpla varianta
Bison pentru lipit sticla, acvarii, si ce mai vrei tu (nu dauneaza pestilor) 16.5 Ron (in Aiud) cred ca cam atat e pretul si altundeva.
De exemplu eu am un fel de hrana (goldy color hrana sub forma de granule) din care iau o cantitate cat pentru 2 pesti (deocamdata atitia am // acvariu inca la ciclat) si le pun intrun capac cu apa luata din acvariu...cand mancarea se satura cu apa devine mai grea si il torn in acvariu si asta coboara pe substrat, iar coryurile cum tot cauta prin nisip, le gasesc si manca.

Nu pun mancarea direct in acvariu ca in procedura de saturare cu apa si coborare lenta spre substrat deseori ajung in grilajul filtrului.
Iti dai seama dupa 5 min de citit (apa trebuie sa stea intrun recipient neacoperit minim 24h pentru ca clorul sa se evapore din ea...dar vezi tu ca scrie tot pt. un start)

Bafta si bun venit printre noi
Daca mai ai pt. data viitoare ma inscriu si eu

Mersi, gl
Uaaau....!!! de cateva ore vad ca Cory-ul cel mare (am si nu pui) i-mi maltrataeaza o planta. M-a cam intristat, ca nu am prea multe, si poate imi incepe sa-mi manince plantele. Apoi m-am uitat mai atent si vad ca depune icre !!! Am pestele de vreo 5 zile, se pare ca asa l-am luat.

Acuma sunt un pic ingrijorat, acvariul inca nu este cilclat, am numa 2 cory. In cat timp iasa oare puii, si or sa supravietuiasca acvariul neciclat? Nu am un acvariu mai muc deocamndata, sa bad urgent cat mai multe ascunzisuri pt. pui ?

Dati-mi ceva sfaturi va-rog, ca nu stiu ce e de facut si intru in panica

Mersi si o zi buna
DA, foarte mica viteza de download, si uneori se si opreste de tot. Eu uploadez cu vreo 60, poate de la mine descarci beez
In fine....in cele din urma tot il scot....its only matter of days now (25% momentan)
Invata citind, si documentandute, primul lucru care iti sare in ochi cand intri pe acest site este "Ghidul incepatorilor" citestel si ai sa vezi ce nu e in regula la acvariul tau. Ti se pare e una...., realitatea e altceva. Acum totul pare ok, pesti frumosi, colorati, si dupa o luna deschizi un topic genul ajutor imi mor pestii, ajutor mi-ai mancat plantele, ajutor, lipsesc cozile la unii pesti, ajutor peste sfasiat (de planta din plastic) si asa mai departe....

Poti invata mult citind siteul, intentionat nu pun link cu cati pesti / litru de apa se recomanda, pentru-ca daca incepi sa citesti o sa dai peste ea.

Bafta cu hobbyul, ape limpezi si bun venit printre noi
Tot vad pe forum ca "fac o bomba de Co2" ce inseamna ? Am si eu cateva plante si as vrea sa le cresc bine...am citit ca un Co2 presurizat nu poate lipsi din un acvariu bine plantat. Dar "daca nai bani de presurizat fa o bomba" spuse bobiciupe intrun alt topic. Cum se face bomba si ce este ea??
Azi mi-am luat primii pesti este vorba de 2 sanitari: Peppered Cory daca nu ma insel, numai ca au mai putin "piper" pe ei

Acuma cad ca se misca mult, exploreaza, cea ce mis se para oarecum nefiresc, in alte acvarii sanitarii per care i-am vazut stateau aproape tot timpul nemiscat.

Am pus un pic de mancare care se scufunda in timp, sper ca-l gasesc.

Astept sfaturi, critici despre pestii nou achizitionati.
Hmmm si multe de mmmm.....deci am o vie batrana pe un deal plina cu radacini, vrau sa scot si pentru mine cateva, de imi spui cum sa-ti trimit acolo trimit cu placere cu un pret minim pentru transport. Problema este ca nu prea am timp, trebuie prelucrate.... deci dureaza...
Daca data viitoare mai ai ceva plante de donat, crezi ca poti trimite cateva si pe la Aiud ?

Forum Index » Profile for Beni » Messages posted by Beni
Go to: