Message |
|
Asta seara am plecat de acasa pentru vreo 3 zile, dar promit ca la intoarcere pun si poze. Uitandu-ma la acvariile voastre, parca mi-e si jena cu ce am eu.
Cirotariu, esti tare dom'le. Ti-ai aranjat un acvariu super. Cred ca o sa ma inspir si eu putin in ceea ce priveste decorarea lui.
Stiu ca sunt stupid, dar sotia mi-a pus o intrebare la care abia am inchegat un raspuns azi. In timp ce schimbam din apa, cam 20%, am fost intrebat daca atunci cand vom avea pesti, acestia trebuie scosi in timpul schimbului partial de apa.... Si ma credeti sau nu, nu am stiut ce sa spun... Ma ajutati? 
|
 |
|
Cu un acvariu la ciclat doar? Nu am pesti inca... Insa in curand voi pune! ;)
|
 |
|
Apa s-a limpezit cat de cat. Fac ciclarea si din ce-am citit pe aici, apa usor alba (laptoasa) e normala in perioada asta. In schimb am doua intrebari:
1. iluminarea, inafara de cele aprox. 13 ore pe zi, cand ar trebui intrerupta in timpul zilei, pe ce perioada si este asta un lucru absolut necesar?
2. apa se schimba partial in timpul ciclarii?
|
 |
|
 ) Pai, tocmai din cauza asta cred ca l-a cumparat, ca sa nu vin cu cine stie ce monstru acasa, mai ales ca am antecedente...
Nu stiu ce substrat este, cand ajung acasa, ma uit pe punga si va spun. Ar fi super sa aflu si parerea voastra. Deocamdata e cert ca apa tot tulbure este, dar tulbure ra,u culoare de pamant care si-a mai revenit fata de ieri, dar altfel nu vad bine nici nisipul de pe fund cu exceptia celui de langa geam...  Daca si maine va fi asa, fac eu singur setup-ul asa cum cred eu ca e mai bine si... gata. 
|
 |
|
Dap,... si m-am trezit cu un acvariu facut cadou mie de la sotie. Nu spun ca nu sunt bucuros, dar as fi preferat sa-l aleg eu (sper sa nu afle ce zic aici!)  ) Avand in vedere ca totusi suntem limitati de spatiu a ales unul de 60 de litri Hailea F60 (parca!) de 60/30/40 aproximativ. E dragut si cred ca e cam ce-mi doream eu initial, inainte de a intra pe forum. Si spun asta pentru ca cine intra aici invata multe lucruri, dar parca ii este si inoculata ideea unui acvariu mai mare.
Deocamdata l-am pus la ciclat. Am facut-o cu ajutorul unui amic mai "experimentat"... Am pus ghilimelele pentru pur si simplu m-a enervat cand am aranjat un substrat special pentru plante luat de prin Hornbach si care, dupa ce am adaugat apa s-a deranjat atat de tare (desi a fost pus cu o protectie de ciolofan si un furtun) ca pur si simplu aspectul e dezamagitor. O apa fooooaaarte tulbure. Si i-am spus sa-l spalam, dar cica nu "ca spalam" nush ce chestii organice care asa si pe dincolo".  Stiu ca nici eu nu am rabdare, dar....
Eh, probabil ca o sa tot revin pe topicul asta cu intrebari si desigur ca voi urmari cam orice topic nou precum si pe cele vechi sa vad ce ma ajuta pentru inceput.
|
 |
|
Nu cred ca vreu fara capac. Stiu cat de placut arata, dar nu de aceeasi parere e si sotia.  Eu sunt nascut in Delta, la Tulcea... si imi place natura in mai toate formele ei, dar mai ales ...apa si cam tot ce tine frumos de aceasta, deci ce spui e cum nu se poate mai placut, dar incerc sa tin cont si de doleanta sotiei. Nu prea as vrea ceva artizanal pentru ca am o fetita de 3 ani si parca cele gata facute prin magazine par a fi mai "safe".
Uf, ce belea imi iau eu pe cap cu acvariul; asta, nici nu pot sa dorm noaptea. Ma duc sa mai dau o tura prin magazinele virtuale! 
|
 |
|
Dolly wrote:M-am uitat si eu la acvariul acela. Vezi ca are latimea mica si iti va parea rau la un moment dat. O sa vrei sa bagi niste plante de fundal mai "voluminoase" si nu o sa ai unde  Cauta ceva care sa dea profunzime, sa poti baga un lemn, o buturuga, o piatra - altfel se vede.
Totusi - nu crezi ca iesi mai ieftin daca iei sticla si te ajuta cineva sa-l lipesti? Multi de aici asa au facut si au niste bazine...de-l intrec pe Amano, zau asa.
Oricum, nu te grabi. Oferte vor aparea.
Nu ma grabesc si sa stii ca m-ai pus pe ganduri in ceea ce priveste latimea! Ai foarte mare dreptate.
Nu stiu, o sa mai rasfoiesc netul putin sa vad poate fac ceva la comanda sau cu ajutorul cuiva, desi eu nu stiu ce as putea face mai mult decat sa tin de sticla sau dau siliconul de jos sau poate chiar sa incurc.  ) M-am mai gandit la asta, dar m-a dezamagit pretul capacelor (nu ca cel al accesoriilor m-ar fi incantat). Rcunosc ca m-am uitat numai la cle care imi placeu cu adevarat.
Orice sfat de genul asta sau alte idei sunt binevenite!
|
 |
|
Got it. Ai si raspuns deja. ;)
|
 |
|
M-am uitat deja la ala pentru ca avea treaba aia in poza de iti sarea in ochi.  Daca cumva il ai, imi poti da cateva detalii despre capac? Multumesc!
edit: bag eu link-ul ca sa fie mai usor daca se mai uita si altcineva: http://www.animaniashop.ro/produs.php?id=1656&produs=Acvariu-Juwel-Korall-60
edit2: mi-am reparat si link-ul de mai sus.
|
 |
|
Sigur ca mi-e de ajutor orice reply si orice sfat/parere!
Ar fi fost misto daca vedeam acvariile respective tocmai pt ca vreau sa vad capacele (ma intereseaza unul rabatabil, adica sa nu fie nevoie sa-l scot complet pentru aproape orice treaba as avea la interior). Plus ca, iti dai seama ca accesoriile incluse as vrea sa fie cat de cat in raport cu volumul acvariului acceptabile.
Ma indoiesc ca prea curand voi dori trecerea la unul mai mare si tocmai din motivul adta vreau sa cumpar ceva care sa ma satisfaca cel putin pe termen mediu.
Ma gandeam ca sunt unii care au modele asemenea celor expuse la vanzare si ar putea sa-mi dea un sfat.
Legat de masa/stand, te refereai la acea persoana care face asa ceva la comanda? Nu de alta, dar singur e sigur ca nu ma descurc. Nu am scule si sunt atehnic!
Sunt activ mai degraba la cumparari.  as lua fara probleme unul second hand atat timp cat arata ok si e la un pret rezonabil.
Edit: scriu de pe tel. Si mi-e greu sa corectez greselile de tastare. Pe unele le-am corectat, dar e greu sa-mi vad mesajul intreg, asa ca... intelegeti voi!
|
 |
|
Nu stiu daca nu cumva cer foarte mult, dar "rasfoind" forumul am gasit o referire la un magazin online: http://www.animaniashop.ro/9/7/Acvarii-echipate.html . Ar putea cineva care are suficient timp, cunostinte minime si putina buna vointa  sa arunce o privire si sa-mi recomande un acvariu in jur de 60 de litri si pana in 400 Lei (evident, dacae mai ieftin, e mai bine caci poate imi iau si un stand/masuta). Thank's!
|
 |
|
Mai este de actualitate anuntul? Poti pune niste poze? Sunt interesat, dar discutam doar dupa ce vad macar doua poze!
|
 |
|
Asa e...! Le-am gasit...
Anyway, guys, daca stiti/auziti de un acvariu.. da-ti si voi un semn pe aici. Sunt inca in cautare!
|
 |
|
Si inca ceva.... Cu ce pesti ma sfatuiti sa incep alaturi de niste Gupy? Care ar fi capacitatea unui acvariu de 50-60 de litri ca numar de pesti, daca sa spunem ar fi vorba numai de Gupy? Sau sunt ceva tabele in genul celor cu compatibiltati?
|
 |
|
Am citit deja topicurile tale, chiar inainte de face topicul asta.  Ai un acvariu foarte frumos decorat! ;)
Am gasit si eu cate ceva pe la anunturi, dar ramane sa vad la ce ma decid. Cred ca dau o fuga si pe la Reef sa vad ce si cum.
|
 |
|
In Bacau sau... ? Ai si ceva poze?
|
 |
|
Dap, am si raspuns! ;)
|
 |
|
Banuiesc ca e in Iasi acvariul si nu in Bucuresti precum mi-as fi dorit eu, corect?
|
 |
|
Stai ca n-am inteles, de cati litri e acvariul. As fi interesat intr-un fel...
|
 |
|
As fi interesat. Sunt paralel cu anumiti termeni...  Cum adica droser electronic? Anyway, daca mai e valabil, da-mi un PM si vedem...
|
 |
|