Message |
|
Lampa cu 4 neoane de 18W legate cate 2,
3 Osral fluora(roz)
1 Osram Daylight
tik_tak_94@yahoo.com
|
 |
|
Vand lampa cu 4 neoane legate cate 2,
3 Osram L 18W/77 Fluora
si 1 Osram L 18W/865 Daylight
Lampa a fost folosita doar 2 saptamani deoarece dupa achizitionare doar 2 saptamani a mai tinut acvariul.
Contact la tik_tak_94@yahoo.com
sau la 0746298475 dupa ora 16:00
|
 |
|
1x Ancistrus Cirrhosus -5lei
1x Barbus Tetrazona(M) -2lei
1x Hoplosternum thoracatum -3lei
6x Neoni -6lei toti
|
 |
|
La fiecare planta cumparata se mai pun cativa pui si mai am de vanzare un pot de muschi cam cat palma cu 3 lei Sau toata plantele +pui la 30 lei
|
 |
|
faci cu otetu si daca trece e bine, si de radacina,orice radacina ar fi,dar nu de brad oricum, trebuie neapara fiarta 2 ore in apa si cu multa sare,dupa ce se ingalbeneste apa foarte bine,dupa alea 2 ore,o scoti si schimbi apa pana nu mai scoate chestie galbena numita tanin
|
 |
|
e buna alegerea ta.
Daca cumva ai un rau prin apropiere,sigur gasesti acolo,si de radacini,o campie,un copac pe undeva,o padurice,nimica? Sigur ai sa gasesti acolo
|
 |
|
Ok,pai, in primul rand, poti pune si o radacina si o piatra,incepe sa scoti radacini ( dece radacini? pentru ca alea sunt foarte ondulate,si cu multe ramificatii ,deci ceea ce cauti, dar nu uita sa le fierbi cu sare mai ales cea de vita de vie,o sa ai ceva probleme cu ea,trebuie tinuta cam 1 sapt 2...)de vita de vie sau de alti pomisori/copacei,sa vezi ce bine arata,si,poi pune si o piatra langa,depinde, trebuie sa ai doar imaginatie.
Acum,betta,e putin puturos,adica nu o sa prea ai activitate,dar ,daca esti iubitor de betta,ca si mine,ai putea pune unu ca e de o frumusete rara pt mine.
Mai bine ar arata nisipul alb
In rest,ce sa mai zic, Sa ai multa imaginatie  si Bafta,astept poze sa vad ce iasa
|
 |
|
Salut,inaltimea este ok, pai, ma gandesc ca vrei sa il faci tu nu? mergi la un geamgiu,cumperi sticla de 8, un tub de silicon,poate chiar 2,speciale pt acvariu,scrie pe ele ca sunt speciale de acvariu,si,o sa ajungi undeva la 150 lei.Cand vrei sa il lipesti,pune pe gineva care stie sa lipeasca bine,poate chiar geamgiul.
Bafta pt noul acvariu
|
 |
|
E groasa de 8 mm pt ce ai zis tu acolo,acvariul cu cat este mai inalt cu atat trebuie sticla mai groasa,incearca un 65/40/40 cu sticla de 6mm,al meu e asa si e cu sticla de 5 mm,dar nu te risca,si am dat 60 de lei pe sticla ,20 pe silicon,si lipitul a fost facut de un prieten,nu stiu,cum crezi,dar sticla de 8 mm e foarte groasa pt ce vrei tu.La ce am zis eu ajungi la 110 l brut,si ai si spatiu destul.
Apropo de poza,incearca sa feresti acvariul de razele solare, pentru ca se fac alge de la lumina aia.incearca sa il muti mai in stanga
|
 |
|
Eventual ati putea lua vreo 10-15 neoni
Sau ce va place,mie mai mult mi-ar placea pesti care umbla in card dar gusturile nu se discuta
Doar sa nu faceti o ciorba cu 10 feluri de pesti ca nu arata prea bine
Si sa studiezi compatibilitatea pestilor
|
 |
|
Eu cu betta zic ca e in regula,si eu am un betta cu o gramada de pesti si nu am nici o problema,se inteleg chiar bine nu i-am vazut niciodata certanduse sau asa,dar,ai citit despre ciclarea apei?Trebuie sa lasi acvariul 2-3 saptamani cu tot ce e in el inafara de pesti pt a se cicla,nu mai cumpara pesti decat peste 2-3 saptamani,oricum in acvariul ala poti pune cam 20 de vivipari
|
 |
|
baga o piatra doua si o ramura ,o sa arate mai bine
|
 |
|
e bn atunci,il mai tin putin pana mai creste ca e deabea pui,oricum am de gand sa mai dau din ei dupa ce il fac mai bun acvariu
|
 |
|
dc sa renunt la el  a inceput sa imi placa cum sta cu susu in jos pe pietre  )
|
 |
|
Multumesc mult DonPisote
Mai am totusi o intrebare,cam cat de mare ar trebui sa fie nisipul de quart?
|
 |
|
buna,am un acvariu homemade de 65x40x40 (100 l brut) din sticla de 5mm :-" ,
am asa:
Hygrophila guianensis x 3
Vallisneria americana x1
guppy x 3(1m 2f)
xipho x 3 (1m 2f)
Barbus tetrazona x2 (1m 1f)
Hoplosternum thoracatum x1
Ancistrus chirrohosus x1
neoni x6
betta x1
ceva pietre de la rau si o radacina tot de la rau,
am un Resun 700l/h
un neon slab de 13w t5 DL
si un incalzitor naspa si vechi care vreau sa il schimb
ca si substrat am doar niste pietris de peste 5mm amestecat cu nisip
oricum o sa pun peste substratul fertil pe care o sa il recomandati niste nisip de quartz si o sa mai cumpar plante.sau o sa fac rost
Problemele urmatoare sunt:
1. Ce fel de neon/neoane sa cumpar
2. Ce fel de substrat recomandati
3. Ce altceva as mai putea schimba
Multumesc anticipat
|
 |
|
scuzati ca ma bag unpic pe topicul acesta,dar ca sa nu mai deschid altul doar pt o intrebare o pun aici,
Ce e mai preferabil pt voi, autocolant negru sau imitatie de piatra,facut din ciment?
|
 |
|
imi pare rau,nu am bani de aruncat,si nici nu imi place sa imi bat joc de fiinte,dar,nu stiu cum,dar invat despre numa dupa ce cumpar
Macar acuma am o lectie invatata,si stiu sigur ca nu o sa mai cumpar inainte sa intreb
|
 |
|
nu am asa multe ascunzisuri,vad tot ce e in acvariu,dar,nu stiu ,sa il manance pe tot, noaptea?
pai,acu, nu stiu care e femela care mascul,ca sunt pui
dar unu e mai cocosat si celalalt e normal
nu am stiut ca nu e voie,am uitat sa pun "?"
|
 |
|
am cautat si pe langa
pai,2 betta,nu e voie
adica, nu au nici o treaba unu cu celalalt,doar ca unul e mai pitit,pe dupa pietre sau plante,da nu s-au certat niciodata
|
 |
|