Message |
|
Schimb 1 mascul Labidochromis caerelus electric yelow 6cm+ cu femela preferabil normala cu aripa de pe spate neagra (sunt preferatii mei)
cumpar 2 femele elongatus mpanga
schimb 4 aulonocare galbene cred ca sunt strutgardi nu prea cunosc speciile de auloncare 3-4cm pe elongatus mpanga sau flavus
1 auloncara cred ca e OB ca a inceput sa se coloreze si zici ca s-a tavalit in tava de culori schimb cu femela labidochromis
1L/30 de bile bactobals + pachetel de plante schimb cu socluri t8 hidroizolante
|
 |
|
am avut o pereche de marimea aia si mi-au depus...deci probabil da
|
 |
|
ce ai tu acolo sunt 2 femele, is micute inca deci nu o sa-ti faca probleme, da nu o sa dureze mult, ei se tin minim 4, recomandat 6+...ori mai procuri o un mascul sau inca 2 femele si 2 masculi, dar acvariu fiind cam mititel nu as recomanda ca sunt cam mizerabili si cresc repede, ei au nevoie de spatiu larg de inot...pentru tertazoe recomand una cvariu de la 50l in sus sau daca tii mai putini sa-i tii cu pesti mai mari decat ei
|
 |
|
Schimb melanochromis Auratus 2x 2cm+ , 2x 5cm+ cu flavus, Elongatus, Labidochromis Mbamba,, estherae, preferabil pui 2-3cm+, daca aveti si alte oferte astept PM
|
 |
|
pestii s-au dat, se poate inchide! Multumesc
|
 |
|
momentan rezervat
|
 |
|
Donez aprox 30 pui xifo (parintii nu au fost frati) crescuti cu artemia salina, galbenus de ou, si grana premuim de la JBL, momentan au aprox 1cm dar cresc repede, apreciez si schimb, cu sanitari, gurami, scalari, ramirezi sau apistograme asta daca vine de buna voie, nu oblig..astept pm
|
 |
|
da aici ai dreptate cand e vorba de suprapopularee si subfiltrare, si da nu e bine sa te lasi sa-ti fie un obicei intarzierile, si in leg cu pestii, la inceput spalam filtrul odata la 2-3 sapt chiar si luna, si aveam aprox 8 pesti, tetrazoni guppy si xifi, acum il spal saptamanal si am peste 20 de pesti
|
 |
|
da e sfant atunci cand ai inceput serios cu acvaristica, dar sincer chiar se poate murdarii asa tare cand ai in sa zicem doar 4-5 tetrazoni si catziva guppy, o intarziere de cateva zile sau max o saptamana nu cred ca dauneaza cu ceva parerea mea, daca gresesc nu ma oftic, nu pot sa zic ca sunt maestru in acvaristica
|
 |
|
da e bine sa schimbi mai mult de 20% din apa, dar acum depinde si de volumul acvariului, filtratea si cel mai important numarul sau marimea pestilor, adica nu-i obligatori sa schimbi saptamanal apa daca ai doar 5-6 pestisori in 150-200l
|
 |
|
pai doar nu schimbi toata apa ca sa le faci soc, chiar daca le faci soc trebuie sa schimbi mai mult de 50% din apa si nu mor, pur si simplu se poarta aiurea cateva ore zici ca isi dau duhu dar isi revin, daca ai infintat acvariul recent presupun ca nu l-ai lasat sa se cicleze , albastru il pui doar cand pesti au o infectie sau is bolnavi...intereseazate care ii treaba cu el, apa din recipient nu are nimic daca nu i-ai modificat propietatile fata de apa din acvariu
|
 |
|
se schimba 20 % din apa tocmai ca sa nu omori bacteriile si nu se scot niciodata pestii din acvariu decat cand schimbi toata apa sau schimbi substratul, filtrele se spala saptamanal cu apa din acvariu obligatoriu
|
 |
|
femela nu pateste nimic infara de a fii foarte stresata, de la stres nu se moare, dar de la bolile provocate de stres, da, in general, am vazut ca e o regula ce se aplica la toti pestii aprox, 1. sa fie mai multe femele decat masculi, 2. unii pesti isi aleg perechea dintr-o duzina de femele pe viata, 3. alti pesti is curvari si le iau pe toate la cotaiala, 4. iar alti pesti daca nu au masculi sau nu se inteleg cu masculii din femele devin masculi...deci se cam aplica aceiasi regula ca in cazul nostru... la tinerete aplicam regula 1 si 3, cand ajungem putin ami aproape de maturitate aplicam intr-un final si regula 2, iar 4 se aplica si la femei si la barbati  ))
|
 |
|
mm...da alearga dupa ea ca fraierul... in schimb la depunere se da aproape de ea si vibreaza...oricum..cand fezi ca o fugareste inseamna ca in seara aia depune, te uiti atent la ei...ii tii minte si incerci sa-i prinzi...vazi k daca pui alt mascul cu femela in maternitate nu mai depune
|
 |
|
pai asa fac ei..ori pe langa plante ori pe langa filtru sau incalzitor...nu's foarte destepti, de mancare se gasesc in comert pet-uri sau site-uri cu profil specific, oua de artemia salina, sa pun intr-un borcan sau un pet cu varf umpli 3/4 cu apa si sare neiodata, pui o piatra de aer si lasi la debit mic, dupa 24, 30 de ore eclozeaza si le dai naupli, sau incerci cu galbenus tare de ou, sau mancare de pesti pisata bine dar nu orice mancare, ceva bun de la tetra sau jbl, daca nu se mai gaseste si mancare speciala pt pui, maternitatea ii facuta de mine un 40x20x25
|
 |
|
pai am 8 maturi, ii am de 2 luni am reusit sa-i mut intr-o maternitate au depus fara probleme, dar am facut greseala de a nu pune substrat si mancarea care le-am dat-o cat au stat in maternitate, nu s-a mancat toata si o parte a mucegait, icrele fiind multe si sticla le-au facut si mai greu de vazut nu am putut sa bag furtunul sa scot resturile, dupa ce mi-au eclozat puii la cateva zile au murit, am 170l dar am si xifo, guppy, ancistrusi, sclari, neoni, cory, molly
|
 |
|
in general primesc, dar nu te astepta sa iei prea mult pe ei, in schimb punei la donatii pe forum, si eventual ii pui pe microbuz daca este ruta directa, eu am primit pesti de la iasi, au stat aproape 4 ore pe drum intr-o punga, tot tetrazoni, si nu au patit nimic, mai ales ca tampitul ala de sofer i-a tinut pe bord
|
 |
|
dar presupun ca stii care sunt diferentele, nu? incearca sa-i donezi pe forum sau la un prieten, femela in general nu are botu rosu si e mai putin viu colorata
|
 |
|
salut, si eu sunt incepator, dar am vreo 2 sfaturi care pot sa le impart, pt acvariul ala , ii recomandat ori cilcide dwarf, americane sau africane de tanganyika, din cele amricane dwar nu prea cunosc speciile, stiu ceva de ramirezi si apistograme, in schimb de tanganiika uite aici cateva linkuri.. http://acvaristica.org/familia-cichlidae/lacul-tanganyika/110-ciclide-africane-lake-tanganyika ... http://www.acvaristica.info/articole-pesti/apa-dulce/familia-ciclide/ciclide-africane/lacul-tanganyka.html , aquascaping-ul se poate face dar e mult mai recomandat sa-l faci fara pesti in acvariu din motve de igiena si accidente in trecere cu bolovanii pe langa pesti, in schimb la tanaganyika nu sunt necesare plantele la ceilalti da, acum in functie de marime poti ajunge maxim la 10-15 pestisori cam la limita dar pe masura ce se maresc trebuie sa reduci din ei
|
 |
|
pai in general cam odata pe luna depun, dar mai sunt si intarzieri, problema e ca ai foarte multi masculi, tu daca ai fii femela si ar vrea atatia masculi sa te faca posta presupun ca ai fii foarte stresat  ), ma scuzi sunt un tip mai glumet, incerca sa mai dai din masculi sau sa-i schimbi cu femele, in general au un comportament asemanator cu ciclidelele, sau mai mult cu scalarii, is cam aleg partenerul pe viata, dar au obiceiul prost sa-si insele nevasta
|
 |
|