[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: CatalinBarbu
Forum Index » Profile for CatalinBarbu » Messages posted by CatalinBarbu
Erau doi braini. Spun erau pentru ca acum nu mai sunt. Au devenit o masa foarte gustoasa pentru Zanclus...
Si eu sunt de parere sa pui pentru inceput NOPO4X. E mai comod...La biopeleti trebuie sa ai grija se se"mestece" cu o anumita viteza, trebuie sa ai iesirea de la reactor direct in skimmer....e mai complicat zic eu...
Salut,

La inceput si eu am fost tentat sa izolez fonic dar sa stii ca nu e nevoie. In 2-3 saptamani dupa ce se "rodeaza" toate pompele, si daca reglezi corect Bean Animalul, nu se va mai auzi mai nimic.

PS: Doar o pompa de valuri SW 4...? E bine in primul rand sa ai doua. Iar in al doilea rand e bine sa fie un pic mai mari decat necesarul.
Salutare,

Eu as incepe cu rasina. Dupa care masori si vezi ce se intampla....
Hmmm...nasol. Ai ceva luni de cand l-ai dat la apa...
Dar inainte sa pui piatra in bazin nu ai tinut-o in cloramina, otet si alte alea?
Eu am tinut-o o saptamana in clor si pe urma vreo 2 zile in apa de osmoza si nu am avut probleme.
Cristi wrote:Daca ai un meserias bun,si ala custom iese elegant.

Si eu as merge pe varianta custom...
Acolo te poti juca cu fiecare centimetru disponibil. Si crede-ma ....va conta fiecare cm in plus
Perfect ! O sa iti placa...

Cat despre bloc...tine si mai mult. Indicat e sa nu ai bazinul in mijlocul camerei. Sa fie pozitionat mai spre coltul camerei sau si mai bine pe o grinda de sustinere...
Salut si bine ai venit!
Nu vreau sa incep intr-un mod foarte pesimist dar un cub cu latura de 30 inseamna 27 litri apa brut. Pana mai pui 2 cm de nisip pana mai pui piatra pana mai lasi 2 cm minim in partea de sus a bazinului o sa ramai in display cu o cantitate neta de apa de maxim 15 litri...
In volumul asta nu cred ca vei putea tine corali pentru ca va fii greu de tinut parametrii apei stabili.
Ce cred eu ca ar merge ar fii maxim 1 clown si o anemona...
Eu zic daca inca nu e prea tarziu sa te gandesti la un cub cu latura de 50 cm si atunci datele problemei se schimba ....
Dar sa vedem ce mai zic si alti colegi.
Maine se implineste un an de cand liliaco-reef a primit prima apa ;)

Multi inainte !!! Ce trece timpul...
Nu nu ajung.
Iti trebuie 2 x hydra 26. Nu neaparat pentru puterea in sine cat pentru a putea acoperii intreaga suprafata...sau cat mai mult din ea.
adrianyva wrote:Este cineva aici pe forum care poate sa imi faca un capac cu leduri cree?

Nu prea recomand capac...am avut asa ceva si tin sa precizez ca, cu toata ventilatia se creaza un condens sub el destul de mare care in timp cam strica tot ce e in capac. In cazul meu au ruginit reflectoarele, suruburile de la ventilatoare si datorita distantei ft mici fata de luciul apei neoanele trebuiau sterse de sare la maxim 3 zile...
wavemaker dual cu controller (ma gandesc la wireless - fara cabluri prin display)

Nu exista inca vreo pompa de valuri care sa functioneze fara curent...asa ca, cabluri o sa ai ori in display ( in cazul tuturor pompelor) sau in afara disply-ului ( in cazul vortech-urilor) dar la fel de inestetice din punctul asta de vedere...
Off topic...in cat timp a crescut GSP -ul ala pe peretele din spate si cam ce dimensiune e?
dan.pavelescu wrote:Frumoase culori!

Scoica aia necesita ingrijiri speciale?

Merci !

Tin sa precizez ca e a treia scoica. Prima a trait 3 zile, a doua vreo 3 luni...acum sa o vad pe asta...

In principiu daca scoica e mare ( peste 5 cm minim) ii ajunge o apa curata, fara nutrienti plus lumina.
Daca e mai mica de 5 cm pe langa cele doua mai trebuie si hranita
...
Si doua poze proaspete ...de azi

Intre 6 si 7 e cel mai corect...mai aproape de 7
Sebastian Costin wrote:
orio wrote:
cazanradudaniel wrote:Multumesc! O sa incerc KH-ul de la AquaForest.

Este necesar sa se creasc? ph înainte de a ridica kh ul? Spre exemplu o cre?tere de a 6 la 8 la KH...

Nu prea cred ca este necesar.
De obicei un KH mare faciliteaza un PH mai ridicat, totusi, trebuie sa ai in vedere ca un KH peste 8 cu NO3 si PO4 mic ( UNLS) poate sa duca la arderea coralilor

Da, asa este...
Dupa o neatentie in urma careia am ajuns cu KH-ul la 4.8, l-am crescut pana la 9 si datorita nutrientilor mici o Seriatopora e pe cale de duca
S-a dat. Se poate inchide. Multumesc!
Il dau si la schimb pe matrix.

Forum Index » Profile for CatalinBarbu » Messages posted by CatalinBarbu
Go to: