[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rally
Forum Index » Profile for rally » Messages posted by rally
Ma numesc Marius, sunt din Galati si cochetez cu acvaristica din copilarie...pe vremea cand imi construiam singur " vibratoare" dintr-un electromagnet si-o pompa de aer facuta de-un meserias la strung. Desi sunt membru pe acest forum de 7....8 ani cred, nu mi-am facut inca prezentarea. Iata, corectez acum aceasta omisiune. Jobul de acum nu-mi mai permite ingrijirea unui acvariu plantat. Se lafaie intr-un bazin de 250l un koi si trei carasi aurii...bucuria nepotilor mei.
Vand acest sistem, cumparat acum 2 ani de la un user din galati si folosit de mine cam un an, dupa care, din cauza jobului am fost obligat sa-mi demontez acvariul. Functioneaza ca nou, butelie de 1,5 kg care mai are cred cam 0,5kg de co2. TUV 2020. Mai are 2m de furtun si supapa antiretur. Deasemeni un reactor din plactic de tip spirala, putin modificat de mine, pe care-l includ in pachet. Pretul:450 lei
Salut.
Datorita plecarii mele din tara pentru o perioada mai lunga de timp, am fost obligat sa-mi demontez acvariu. Astfel, imi vand sistem de fertilizare cu CO2 Dupla, cu regulator de presiune si valva antiretur. Butelia are 1,5 kg si TUV-ul pana in 2020 ( asa apare pe un timbru autocolant) Pretul este 500 de lei, in termen de o saptamana, alminteri se retrage de la vanzare. Trimit in tara doar dupa ca-mi sunt virati banii in cont, cumparatorul platind taxele de transport, cu oricare serviciu postal doreste acesta. Reactorul intra si el in pret, dar am uitat sa-i fac poze. Incerc sa le atasez pe cele cu butelia. Tel 0741635752 Galati.
Lampa a ajuns la mine promt, si in conditia prezentata de vanzator. Ii si multumesc pe aceasta cale. Sarbatori cu bine!
coloana de apa de 60 cm este cam mult, chiar daca ar fi fost din geam de 10. in acest din urma caz, nu pt ca n-ar rezista, ci doar nu se potriveste cu regulile de estetica in acvaristica. nu trebuie sa fie inalt ci lat, ca sa ai spatiu unde sa poti face niste aranjamente de plante, roci, cioate...
sfatul meu este, ca daca tot il desfaci, aseaza-l invers, adica l-60 h-40
astfel scapi si de problema presiunii prea mari.
spor la treaba
hahahaha
esti tare...
cati ani ai?
m-am referit la sectiunea de pe forum
uita-te cu atentie, si vei gasi topicul
ok
urmareste sectiunea de intalniri saptamanale (proaspat initiata) de la "carciuma" , si daca ne intalnim in weekend, rezolvam. ieftin, mult si bun....
echinodorus
am 10 pui de ozelot de vanzare. 150.000 bucata
daca am timp maine pun si ceva poze.
pana atunci, pe cine intereseaza, pm.
cand eu am patit asa, doar hipermanganatul de K m-a salvat.
in doua-trei zile s-a limpezit.
problema este ca nu-l mai primesti usor la farmacie...ca cica nus-ce legatura are cu nus-ce DROG!!!

aceasta a fost solutia care la mine a mers.
destul de simplu...
google

http://www.hydor.it/inglese/prof.htm
starterul este de vina
si eu am folosit phillips, la gandul ca sunt de marca, si trebuie sa fie f.bune.
nu prea e asa.incearca mai multe startere,si vezi sa corespunda cu puterea tubului.
sigur este de la starter
eu am inteles-o ca pe o nevoie de apa demineralizata, (duritate 0, ph neutru ) si in acest spirit am raspuns. In sensul acesta, nu e buna cea indicata de tine (razvan)
eram grabit, dar acum iti pot spune in doua trei vorbe ce-i cu aceasta apa...
instalatia cu ajutorul careia se obtine este de fapt un filtru complex, in mai multe tagii de filtrare, dintre care cel mai important este cel care ,la nivel molecular lasa sa treaca doar molecula de h20, retinand in proportie de 95-99%(in functie de calitatea instalatiei) celelalte minerale. astfel se obtine apa plata demineralizata, 90 si ceva % pura.
tot search-lu si google te vor lamuri mai mult.
ceea ce se vinde la mag. alimentare sub acest nume, este doar "necarbonatata", adica lipseste co2-ul specific apei minerala.daca vei citi eticheta vei vedea ca sarurile sunt la locul lor, deci apa este minerala, doar fara co2.
cealalta de uz industrial,care se gaseste mai ales pt auto, este distilata in instalatii metalice, poate avea saruri ori oxizi de metale, deci iar improprie pt acvarii.
cea mai buna pt folosul nostru este cea distilata ( pt uz medical, f f scumpa) si apa de osmoza, despre care cred ca s-a scris mult pe acest forum.
deci search.
succes
mai nou, banalul per sau hipermanganatul de K, se cheama "precursor de droguri" , si se vinde numai cu reteta de la medic.
am aflat si eu deunazi.
am fost privit suspicios de catre farmacista care anul trecut imi vanduse acelasi produs fara ezitari. ori nu stia ea pe vremea aceea, ori am devenit eu intre timp dependent.
in doua trei cuvinte, n-o sa-ti iasa nimic in conditiile astea, si probabil ca si-au mincat deja icrele.
apa este prea dura si ph-ul prea mare
la 3-4 dgh si 6ph eu am obtinut 90% eclozare, apa fiind de ploaie (inainte de a-mi cumpara osmoza).
iti vor depune tot la 10-15 zile de acum incolo, asa ca incearca si strange niste apa de ploaie, curata, si trateazo cu tetramin extract de turba.
poti sa pui mult peste cat recomandarea fabricantului. cu cat mai mult tanin, cu atat mai bine, si mai putine icre vor muri.

au fost mai mult de doua vorbe, dar atat de putin fata de cat s-a scris de mult despre scalari...
dintre toate metodele de demineralizare a apei, instalatia de osmoza inversa (RO unit ) este cea mai ieftina solutie, si a fost adoptata in lume pt toate aplicatiile care necesita apa aproape pura. eu am o astfel de instalatie, care desi a costat cam mult (200 $), si-a meritat banii cu prisosinta. ca sa nu mai lungim vorba, cauta pe net cu ajutorul lui google "RO unit" si vei afla tot ce trebuie sa stii despre ea. in romania sunt cativa importatori care ti-ar putea-o aduce, dar iti vor lua si pielea...
cauta pe cineva sa ti-o cumpere din europa sau din state.
succes
a mai trecut o sapt...
nu trebuia sa avem vesti?
nici o veste de doua zile...
mauss... sa inteleg ca renuntam?

Forum Index » Profile for rally » Messages posted by rally
Go to: