[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: viulian
Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Caut de vreo 30 de minute, una din ele o am si eu - dar se pare ca nu i-am pastrat eticheta si n-o mai gasesc, e vorba de numarul 3 - subtirica din primplan. Presupun ca e la fel cu ce am am eu aici in dreapta sus.
2 este Bacopa Caroliniana
Arata super fain acvariul felicitari!

Cateva mici pareri:
a) albul, chiar daca arata foarte bine, e foarte dificil in acvariu. Apar tot soiul de mici alge (green spot, samd) care ii schimba culoarea.. De asemenea mare atentie la curatat cand te plimbi cu clopotul respectiv, sa nu duci nisip particule de substrat.
b) cabomba, sper sa ramana asa cum e plantata, eu nu am fost in stare sa cresc cabombe frumos, mereu se lungesc mult si se raresc la baza - au nevoie de foarte multa lumina ca sa creasca dense. Dar daca au toate cele, cresc si 10cm pe saptamana si trebuie tunse des.

Sa pui poze saptamanal, sunt curios cum evolueaza
Le-ai pus, le-ai pus... dar zic oricum, ce-mi amintesc.
Acum vreo 3 ani pe forum se discuta despre o solutie de clor (Domestos) diluata in apa - dar nu mai tin minte proportiile.

Plantele trebuiau tinute un minut doua acolo, si apoi spalate temeinic sub un jet puternic de apa (dupa ce le clateam asa, le mai inmuiam in niste apa cu solutie de declorinat).
Unele plante rezista mai multe minute (gen Anubias) altele erau mai sensibile si pierdeau ceva frunze - dar mai bine fara cateva frunze decat plin de alge.
Pozele de la BiOrb sunt un pic trucate cred eu. Cele cateva leduri nu pot face atata lumina cat arata in poza.. Acvariul meu de 8L (fara colturi - link jos in signature) la fel arata pe internet - mai mai sa zici ca orbesc pestii de cata lumina dadeau ledurile. Abia cu un Dennerle de 9W am reusit sa ajung la cata lumina voiam - ledurile acelea sunt jucarie.

Uite aici cat de intunecate sunt in realitate: http://www.reef-one.com/galleries/gallery-detail/grand-designs-2011-gallery - design placut, dar nu cred ca vor creste acele plante care apar in fotografiile de prezentare.

Dar mie nu-mi plac asa rotunjite colturile. Pentru ca:
a) deformeaza urat (sa vezi cat de gras pare un peste care trece pe acolo)
b) materialul de plastic din care sunt facute se intretine mai greu (trebuie sa folosesti produse nonabrazive cand cureti).
c) camera digitala are mari probleme in a scoate o poza clara - nu merge decat sa tin camera perpendicular fata acvariului caci daca o inclin - nu pot sa fac focus nici eu vizual uitandu-ma cu Live View.

Apoi, chiar daca reclama spune ca vine cu de toate, o sa vezi ca de fapt acele de toate sunt doar 30% din ce ai nevoie sa tii un acvariu plantat frumos. Si nu prea ai loc de manevra daca nu iei ceva clasic. De ce concursurile sunt castigate doar de acvarii rectangulare ?
Pe unde pui dioxid, pe unde instalezi lumina suplimentara, samd ...
Arata super ok acvariul, cred ca te uiti tu prea mult la biofilm si nu face bine la nerv.

Si eu am gasit biofilm dupa 2 sapt de vacanta, persoana care a avut grija a dat foarte mult de mancare la pesti + filtre colmatate cu melcuti - asa ca 0 agitatie la suprafata apei.
Acuma si-a revenit - i-am trecut la regim.
Chiar, Stefan, cum (mai) fertilizezi ca am uitat

Schema cu circulatul arata foarte bine am inteles. Ce faci cu gazonul, pare ca nu se acopera asa de repede ?
Arata mai bine inainte de tunsoare asa haotic si salbatic, bataie de supravietuire
Acuma parca stau cuminti in banca lor

Auzi, pe laterale ajunge lumina suficienta ? Am sentimentul ca toate plantele au convers catre centru (ceea ce mi se intampla si mie in acvariul de 30L).
Eu zic ca arata foarte bine
Mereu am sentimentul ca lucrurile (plantele de camera cat si acvariile) merg mai bine cand nu sunt acasa.

Cand ti-a promis mosul o camera foto noua ?
Ai sters albumul sau nu l-ai facut inca public ?

Bine ai ajuns man

Din doua rele, mai bun e raul tau - la mine tanti a intarziat si dupa vreo saptamana mi-a pus 2 cupe de mancare de mi-a dat peste cap tot acvariul. Am curatat deja de 2 ori acvariile, tuns, si sper sa isi revina incet incet.

Poze cat mai repede, INAINTE si dupa curatenie. Sunt curios la tine cum a fost
Eu am folosit 1kg din fiecare cred (poate un pic mai mult substratul nefertil). Cred ca maxim 2kg iti sunt suficiente din fiecare (depinde si de forma acvariului) al meu are 8L de apa dar vreo 2 sunt compartimentul buretelui si pompei de apa - doar vreo 5-6 sunt in acvariu efectiv.

Poate gasesti pe cineva cu care sa imparti sau sa comanzi de pe net cantitati mai mici daca gasesti.
Un bine ai venit mai tardiv si de la mine

Da arata MULT mai bine acum.

Daca vrei sa schimbi acvariul cu unul mai mare nu se merita sa investesti prea mult in asta, insa acel galben ahhhh e asa dureros la ochi.
Femelele sunt mai mari decat masculii, masculii sunt alungiti asa, iar femelele au stomacul mai maricel mai rotund.
Aici gasesti si niste poze: http://www.zfic.org/Tutorials/Gender%20identification%20guide.pdf
Merci de sfat pestoaica a fost donata acum 3 ani unui coleg forumist cand am desfiintat acvariul. Am doi Corydoras Habrosus in acvariul de 30L - nu stiu daca am nimerit pereche.
Raresshh wrote:multumesc tare mult.eram curios pt ca si eu vreau sa-mi fac un nano asemenator cu al tau dar din un acvariu de zece litri pe care sa il populez cu creveti si poate un betta.

Bafta Iti mai trebuie si o siringa din aceea de diabetici (0.3ml) ca sa poti doza fertilizanti. Asteptam poze. E de bibilit la el (de exemplu eu tai mereu frunzulitele galbene, varfuri samd).

eugen.popp wrote:Foarte, foarte frumos nano-ul Iuliane, doamne cat de migaloasa munca ai depus si eu nu sunt instare sa plantez o tulpina sub manado )

Multumesc de aprecieri, dar ma indoiesc de neputinta ta dupa ce ai prins background-ul la acvariu, cred ca poti face orice. Oricum, am gasit ca e foarte util acea penseta lunga, fara penseta si foarfece (parca am postat undeva de ele) nici nu ma asez langa acvarii.
Va vad evolutiile "crescatoare" si ma amuz am inceput prin 2007 cu un 60L si dupa vreo 2 acvarii la vreo 30L, am ajuns in final la 8L! Hehehe.

Si eu vreau nano-reef - am ochit un cub Dennerle care vine cu filtru cu de toate - http://www.dennerle.eu/global/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=182&Itemid=271&lang=en

Doar ca iluminatul este cam slabut si nu poti tine decat chestii nepretentioase ..
1. Am facut bine ca am pus pestii asa devreme inapoi in acvariu sau mai trebuia sa astept?

Da si nu, vezi 2.

2. O sa le afecteze sanatatea (sper sa nu moara )?

Depinde daca s-a deciclat sau nu filtrul.

3. Mizeria era doar din substrat, contine ceva toxine?

Nu.

4. 5 kg de pietris (granulatie 2-3mm)ajung sa acopere 2,5kg de substrat?

Vizual, trebuie sa ai vreo 2cm de substrat si vreo 2cm de pietris.

5. Pot face ceva ca perechea de sanitari (hoplo) sa nu depuna? (nu am nevoie de noi pesti)

Nu stiu.

6. 23 C e o temperatura buna pentru pesti?

E perfecta pentru hoplo.

7. Le-am pus subst. contra algelor, dauneaza cu ceva?

Da. Nu face bine la plante.

8. Ceva sfaturi in plus pentru pesti sau plante? (inafara de datul pestilor sau schimbatul acvariului, pt ca imi iubesc pestii, dar nu am bani sa le iau alt acvariu de firma, nu am incredere in acvariile facute de geamgiu, acvariul meu actual m-a costat 350 lei, fiind model Aquael Pearl60)

Citeste topicuri despre plante si nu te panica
Nu e tampita intrebarea - si eu am fost incurcat la inceput, dar am riscat macar sa vad cum e:

1) Folosesc un aspirator nano de la Dennerle. E gros cat degetul (dar are forta sa traga). Avantajul este ca nu goleste imediat apa si am timp sa ajung cam peste tot.
2) Acvariul are deja instalat un filtru si felul in care invarte apa face ca majoritatea mizeriei sa se adune in coltul cu curentul este foarte mic (cum te uiti la acvariu, este coltul din dreapta spate). Asa ca daca insist acolo, adun foarte multa mizerie, iar in restul locurilor nu prea adun mai nimic. Am invatat acum si acolo curat prima data.
Probabil ca asa e din cauza ca acvariul este mic, altfel mizeria ar ramane imprastiata peste tot.

Cea mai mare problema pe care o am este cu substratul Dennerle pentru creveti (deci nu cel fertil de jos, celalalt de deasupra). Bilutele acelea gri sunt foarte usoare, si cateodata uit asta si miscandu-ma cu aspiratorul pe acolo le mai imprastii pe buturuga.

Buturuga si ea e o problema, are multe locasuri (vizual sunt placute) dar se aduna mizerie si in ele. Asa ca am o pensula de desenat cu care matur buturuga, iar in anumite locuri mai inguste folosesc o lita de cupru ca sa antrenez ce e pe acolo.

Cu toate ca functioneaza ce spun colegii, nu m-as aventura la asa o operatie de anvergura, cu toate ca da, ar rezolva problema.

Orice mizerie se va depozita SAU va fi absorbita de filtru si maine apa va fi curata fara sa faci nimic. Doar ca mizeria va ramane si mereu cand o sa umbli risti sa o antrenezi prin apa, asa ca in functie de cum considerati, trebuie facut ceva mai des curatenie o mica perioada:
a) cu o pompa de substrat curatati fundul acvariului la 2-3 zile.
b) in aceiasi apa se spala buretele de la filtru caci va fi plin de particule fine impiedicand o circulatie adecvata.

Totul va merge.

Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Go to: