[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: petrutz2003
Forum Index » Profile for petrutz2003 » Messages posted by petrutz2003
1. Reactor CO2 JBL ProFlora Taifun Reactor + extensie (total 16 module), 2x sistem prindere cu ventuze........................ 110 lei

2. Bio Balls 60 buc . .......................... 25 lei

3. Buble counter ............................ 40 lei

transport Posta Romana 8 lei
rel pm
Co2 ul cum il dizolvi ?
E perfect functionabila instalatia de co2?
Easycarbo nu e cam mult
De aici si posibile osscilatii de co2?
Sugestiva poza nenea Lucian
Dar eu tot cred ca numarul mare de pesti este o problema si nu trebuie compensat prin o filtrare "buna" si schimburi de apa
Nu te superi pe mine ca tot o tin pe a mea, nu ?

cat timp o sa ai pesti multi in acvariu, problema o sa persiste
prima data am vazut in poze o densitate de pesti mare in acvariu si eram tentat sa spun ca ai mult no3 in acvariu (posibil sa fie asa), drept pentru care ti-asi fi recomandat sa aspiri substratul si sa faci un schimb de apa 40% din volumul acvariului

apoi mi-am amintit ca am si eu Ceratopteris Cornuta intr-un acvariu, unde intamplator am facut un test de no3 saptamana asta iar valoarea no3 ului era 40 ppm (adica mare), dar Ceratopteris Cornuta se dezvolta in conditii foarte bune, chiar trebuie sa o mai raresc ca umbreste plantele de gazon

da-ne mai multe informatii despre acvariu, daca poti face si niste teste ar fi si mai bine
Am o butlie JBL de 2 l cu manomatru ca acesta
http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/jbl-co2-druckflasche-mit-druckminderer-und-manometer-ohne-tuev-/159123382-138-3328
E aproape descarcata
Acul de pe cadranul din stanga indica la mijlocul gradatiei cu rosu (pe la 20)
Stiu ca o sa spuneti ca depinde de la caz la caz, in functie de consumul meu, de plante, temperatura camerei, etc, dar totusi indraznesc sa intreb, ma mai duce cateva zile pana dupa sarbatori ?
15-20 zile ...
strict pt guppy se mai foloseste sarea
pt creveti nu cunosc niciun caz cand se foloseste sarea
cand tineam guppy cu rcs, guppy atacau rcs,,,
Nu prea vezi alge in acvariul meu, alga de pe planta care se vede in poza este tocmai indicatorul meu de alge din acvariu.
Ideea e ca mai am 3-4 puncte de alge dar nu ma deranjeaza, alga parca e muribunda, e "uscata". Pot fi indepartate cu usurinta, dar eu le tin spre observare.
Cert este ca am un dezechilibru, daca e din vina fosfatilor, treaba este ca si rezolvata.

Am inteles cum sta treaba
Foarte util calculatorul. Multumesc !
Trebuie sa dozez unul din elementele :
KH2PO4
K2HPO4
K3PO4
NA3PO4

Este una din substantele de mai sus mai raspandita sau se gaseste mai usor ?
Mi-am luat concediu si am timp sa ma ocup de acvariu.
In primul rand voi schimba lumina, insuficienta actual.
Testele care le-am facut arata o carenta de potasiu sau nu sunt relevante, nu stiu daca sa folosesc Easy Life Kalium sau nu
Imi voi face timp sa repet si testele la apa. In afara de testele facute de mine la apa, mai sunt relevante si alte teste?
image
image
fertilizez cu ferropol, pps pro si easy co2 2ml/zi, toate odata, dimineata
1. Reactor CO2 JBL ProFlora Taifun Reactor + extensie (total 16 module), 2x sistem prindere cu ventuze........................ 110 lei
image
2. Bio Balls 60 buc . .......................... 25 lei
3. Pompa valuri Hydor Koralia 3200, garantie, .............................. 230 lei
image
4. Buble counter ............................ 40 lei
image

transport Posta Romana 8 lei
rel pm

@ simpfzoli .... Nu am problema cu cory, daca ai loc poti pune mai multi
@ stefanp ..... Unele frunze din partea de jos a plantei sunt lipsite de culoare si au niste dungi maro iar la echinodorus varful plantei ''se mananca''. Ma gandesc la o carenta de fier si iluminare slaba, din ceea ce am mai citit pe forum. Oricum ar fi, nu stiu sa interpretez rezultatele testelor

Am facut niste teste la apa pt ca ceva parca nu merge bine
Acestea sunt rezultatele

KH = 13-14
PH = 7,1
PO4 = 0,5
NO3 = 20
S-a tot discutat si o sa se mai discute si in continuare. Dar ne place sa ne informam, actualizam si sa aplicam. In 2013 - 2014 programul de iluminare pe care il folositi mai contine acea pauza la iluminare ?
Eu luminez acvariul 9 ore pe zi cu pauza de 3 ore.
Bio Balls 60 buc . .......................... 25 lei

image

transport 8 lei Posta Romana
Sa inteleg ca desi ai schimbat garnitura curge ca atunci cand aveai garnitura veche?
Parca ii lipsesc solzi, iar partea ''fosforescenta'' e un solz
Pachet plante format din:

- Ludwigia repens .........3 fire
- Rotala Rotundifolia......................... 8 fire
- Cryptocoryne pontederiifolia ............... 2 plante
- Bacopa monnieri ............................. 10 fire
- Hygrophila polysperma ................... 8 fire
- Vallisneria................................ 5 fire
- Micranthemum umbrosum ........10 fire
Bonus: 1 pot Riccia fluitans (gazon)
Plantele provin de aici :

Pret pachet 45 lei
Costul transportului 8 lei posta romana
Comenzi si relatii PM

image
2. Electrovalva JBL .......................... 190 lei
image
3. Pompa valuri Hydor Koralia 3200, garantie, .............................. 230 lei
image
4. Buble counter ............................ 40 lei
image

Forum Index » Profile for petrutz2003 » Messages posted by petrutz2003
Go to: