Se poate sterge primul post pt ca nu pot sa dau edit sa corectez linkul.
Bazinul are 100 litri. Aproximativ. Folosesc :
. Filtru JBL e901 gl
. Ph controller dennerle evolution deluxe cu sonda Hanna
. Pompa valuri Hydor Koralia
. Reactor DYI dintr-un filtru apa
. 2 x 24w Osram 865 cu reflectoare Juwel
. substratul jbl manado + aquabasis
poti inlocui cu succes cochiliile de melci cu melci vii pomacea (nu sunt scumpi sau greu de intretinut)
substratul este cam umbros
uita-te putin si peste compatibilitatea speciilor de pesti
filtrul ar fi bine sa-i intorci sa bata spre mijlocul sticlei din fata si fara sa faca bule, scoate co2 ul din apa
'' ei au si capacitatea de a se reproduce cu pâna la zece luni dupa moartea lor'' DA, femela poate da nastere mai multor generatii de pui dupa intalnirea cu masculul
Ce este interesant este faptul ca femela poate cara lichidul seminal de la mai multi masculi in acelasi timp
Cultura de Artemia se va realiza intr-un recipient cu baza conica, in acest sens se poate folosi un recipient special ce se gaseste in comert sau un PET intors cu gura in jos si taiat. In vederea eclozarii este necesara o aerare foarte puternica a apei, aceasta asigurand un curent puternic si constant in recipient. Pentru aceasta se poate folosi o piatra poroasa conectata la o pompa de aer ce va fi amplasata in dopul sticlei pentru a impiedica formarea unor zone moarte ce ar face ca ouale sa se acumuleze in aceste zone si sa moara.
Calitatea apei si a celorlalti factori reprezinta alte conditii esentiale in buna eclozare a oualelor de Artemia, astfel apa trebuie sa aiba o salinitate de 5 ppt sau o densitate specifica de 1,003, aceasta conditie poate fi indeplinita prin dizolvarea a unei linguri de sare la un litru de apa. Valoarea pH-ului apei trebuie sa fie situata intre valorile de 8-9 iar lumina necesara trebuie sa fie de aproximativ 2000 luxi.
Intr-un astfel de recipient cu un volum util de 2 litri se poate pune o jumatate de lingurita de oua de Artemia, randamentul culturii depinde in special de calitatea apei si de circulatia acesteia in vas dar si de calitatea si vechimea oualelor de Artemia.
A doua zi, nalupii ar trebui sa fi eclozat, pentru a se recolta acestia se va scoate furtunul si piatra de aer din recipient si se va lasa apa la linistit. Dupa cateva minute se va observa ca ouale neeclozate si cojile de oua se vor depune pe fundul vasului iar deasupra acestora vor fi nalupii de Artemia. Acestia se pot sifona foarte usor cu ajutorul unui furtun subtire, similar celui folosit pentru aerare. Dupa sifonare acesta se strecoara printr-o sita foarte fina ce poate fi gasita in comert insa inainte ca acestea sa se comercializeze se folosea o sita realizata dintr-un ciorap de dama. Apa rezultata din strecurarea nalupilor se va turna inapoi in cultura si se va reintroduce linia de aerare pana la epuizarea culturii.
Daca se doreste o productie constanta de nalupi de Artemia sunt necesare mai multe culturi pornite la o zi distanta pentru a compenza timpul de eclozare a acestora.
La acvariul de reproducere de obicei se foloseste pompa de aer cu piatra de spart bule, intr-un burete pentru a nu deranja prea mult luciul apei si puii
Acvariu steril, aspirat fundul acvariului
In functie de ce reproduci, lucrurile mai pot varia