Da,asa e poti sa testezi de cate ori vrei. Dar vorbeam zilele trecute cu cineva de aici din Romania si am simulat cam cat ar costa pentru un bazin de 400l aceasta metoda. Sa nu uitam ca pe langa substantele care lipsesc trebuiesc dozate zilnic altele Core 7 (1), (2), (3a) si (3b)...
Una peste alta a rezultat din simulare un cost de aproximativ 100€ cu o testare pe luna.
Nu stiu cine e dispus sa plateasca atata doar pentru micro si macroelemente....fara sa pui la socoteala antifosfatul, carbunele samd.
Parametrii apei sunt foarte buni.
La ce as avea eu grija ar fi la dozarea microelementelor. Dozate in exces ar putea sa iti arda coralii. Ar trebui puse in cantitati mai mici decat recomanda producatorul pentru ca ei au calculat un consum mediu care normal ca difera de la bazin la bazin. E destul de greu de masurat toate aceste elemente la noi. Afara exita metoda Triton, in care tu trimiti o mostra de apa, ei iti fac o analiza si pe urma in urma rezultatelor iti prepari tu o solutie cu elementele care lipsesc si o dozezi. Tot ei iti pun la dispozitie si aceste solutii. Testarea apei se face o data pe luna, iar ca si conditie de folosire a acestei metode este sa tii un Kh peste 8...
petre florentin wrote:Posibil, nu te contrazic,daca ai drum prin bucuresti iti donez 500ml,nu am timp de curier sau autocar.
Merci de intentie, dar nu cred ca mai ajung curand. Eu vroiam mai mult sa inteleg ce face si cum face intr-un bazin de apa sarata... Tu la ce cantitate de apa ai folosit cei 500ml de Purigen?
petre florentin wrote:Sal,am avut eu,nu am sesizat nici un efect benefic.
Asa este se curata cu clor.
Citeam ReefCentral ca oamenii care l-au folosit nu mai foloseau carbunele. Si ca practic purigenul nu reduce direct nitritul si nitratul ci absoarbe carbonul organic dizolvat înainte de a intra în ciclul azotului...
A incercat cineva in acvariile marine Purigen de la Seachem?
Sunt tentat sa iau si nu stiu cum se comporta si ce treaba face...ma incanta in primul rand ca e regenerabil ( adica se curata in clor si e ca nou ...
Totul se schimba in functie de uzura. Atat membrana cat si filtru de sedimente si filtrul de carbune.
Atata timp cat TDS-ul este mic nu trebuie sa iti faci probleme.
Nu trrbuie sa te uiti neaparat dupa cantitatea de apa pe care ai scos-o...conteaza foarte mult si de parametrii pe care ii are apa inainte de a intra i osmozor, si de cat de mult este acesta la munca...