Message |
|
Impamantare din cate stiu exista.
Vezi ca e posibil sa ai firul de impamantare in prize ( instalatia electrica) dar sa nu fie legat/conectat...
Eu asa am patit, mai ales la blocurile noi construite.
|
 |
|
Ok, te rog sa ma ai in vedere cu 3 buc. Le vreau imediat ce devin disponibile
Merci !
|
 |
|
Sa zicem ca am trecut peste pierdere...
Acum trebuie sa acopar gaurile si sa merg mai departe.
Cum zicea si Koala, pana la sfarsitul anului mai trag un loz...poate e castigator
|
 |
|
Pentru aiptasia incearca niste berghii. Personal nu le-am incercat dar am auzit ca au cele mai bune rezultate.
Eu din cauza aiptasiilor am scos si inlocuit o piatra in bazin. Acum mai am 2 bucati mai mici. Sper sa fac rost de berghii pana nu cresc prea mari
|
 |
|
In sfarsit o veste buna !!! Cu ulceratia aia cum sta ?
|
 |
|
Salutare. M-ar interesa si pe mine 3 berghii. Mai ai de vanzare?
Merci!
|
 |
|
Ia uite la gras ce baga..
|
 |
|
Da asa e si mie mi-ar place sa vad pestele crescand la mine in bazin, ba mai mult ar creste atat cat i-ar permite dimensiunile bazinului.
In schimb cred ca cu cat sunt mai mici cu atat acomodarea la mancarea pe care le-o dam noi este mai grea.
|
 |
|
Mai, stiu ca este un peste sensibil care nu sta pe toate gardurile, am citit si vizualizat filmulete cu si despre el si totusi in sinea mea am zis ca se descurca in bazin la mine. Curenti i-am facut, ascunzisuri avea cate vroia, nu a fost stresat/batut/ pus la colt de nimeni....Aclimatizare a fost facuta timp de 1 ora, a venit intr-o apa cu salinitate ok de 1027...Nu trebuia decat sa manance.
Sunt absolut de acord cu tot ce ati zis voi mai sus legat de cerintele acestui peste dar eu tot cred ca daca manca, si am o vaga impresie ca nu manca nici inainte sa ajunga la mine nu avea nici o problema.
Asa ca, ca si concluzie, nu acum, dar nu va fii singurul Achilles cumparat de mine. O sa mai incerc dar o sa vreau sa il vad cum mananca intr-un bazin si bineinteles intr-un bazin cu salinitate normala nu tinuta jos.
PS: Si legat de intrebarea pe care am primit-o acasa: "Cat a mai costat si pestele asta?!?!?!" Raspunsul meu a venit promt: 80 lei...Asa ca nu stiu unde gasiti voi pesti cu 200 ron dar sa stiti ca sunt cam scumpi...
|
 |
|
N-are cum altfel
|
 |
|
Ieri a trecut Achillesul in nefiinta...cam repede dupa 3 zile...
Asta e, mergem mai departe
|
 |
|
Imi pare rau de Naso. ...
Navarchusul in ce stadiu e?
Azi incep sa pun si eu Herbtana, nu ca trebuie dar sa fie..., o sa pun si o piatra de aer, fac schimb de apa si cam atat...
Deocamdata nici o schimbare la mine.
|
 |
|
adrianyva wrote:Probabil daca nu o hranesti! La mine nu a facut niciodata asa ceva, dar le hranesc saptamanal!
Probabil, ce am scris aici am scris din ce am citit si din alte povesti auzite. Asa cum am scris si mai sus, mi-ar fi placut o anemona dar nu am curaj sa iau tocmai din acest motiv...
|
 |
|
adrianyva wrote:Eu mi-am luat o anemona si acuma de bucurie s-au facut doua
Ideea este sa pui anemona pe o piatra, iar piatra aia o pui pe nisip! Anemona nu poate merge pe nisip si in felul asta o tii in ce loc vrei tu!
Ale mele au o piatra mare cu xenia si se plimba pe ea ca pe maidan! Nu poate pleca de pe ea tocmai din cauza nisipului care inconjoara piatra!
Nu vreau sa iti dau o veste proasta dar anemona poate pleca si de acolo...
Se hidrateaza foarte tare se desprinde de pe piatra si curentii pompelor de valuri o duc prin bazin pana gaseste o piatra sau ceva de care sa se prinda.
|
 |
|
um02122 wrote:Parerea mea e ca ai facut o greseala cumparand acest peste.
Nu stiu daca ti-ai facut temele dinainte si ti-ai asumat un eventual esec, dar acest peste este un peste dificil, are nevoie de min 700L si curenti puternici. Nu imi amintesc sa-l fi tinut cu succes vreun coleg de forum. Nu degeaba este categorisit expert only impreuna cu Moorish Idol.
Atasez fisa de pe LiveAquaria:
Achilles Tang
(Acanthurus achilles)
Quick Stats
Minimum Tank Size: 180 gallons (adica vreo 680L)
Care Level: Expert Only
Temperament: Semi-aggressive
Reef Compatible: Yes
Water Conditions: 72-78° F, dKH 8-12, pH 8.1-8.4, sg 1.020-1.025
Max. Size: 8½"
Color Form: Purple, Tan
Diet: Herbivore
Compatibility: View Chart
Origin: Hawaii
Family: Acanthuridae
Overview
The Achilles Tang, also known as the Red-tailed Surgeon, or Achilles Surgeonfish, is very dark brown to purple. It has bright highlights of white and orange around the dorsal, caudal, and anal fins. A white marking is also present on the gill covers and a striking orange teardrop is found near the caudal fin. The juveniles of this species have an orange marking by the tail in the shape of a streak instead of being teardrop in shape.
A 180 gallon aquarium or larger is necessary to provide plenty of swimming room,and these fishes require strong water flow as they are normally found in surge zones. It is aggressive towards other Tangs and Surgeonfish, but peaceful with other fish.
Although Tangs will eat meaty foods along with the other fish in the aquarium, it is important that they are offered plenty of marine based seaweed and algae. This will strengthen their immune system, reduce aggression and improve their overall health. Offer dried seaweed tied to a rock or use a veggie clip, at least 3 times per week along with their regular feeding schedule. Sea Veggies, Seaweed Salad and Ocean Nutrition are all ideal products and are very easy to use.
Inteleg dorinta de a incerca, dar macar la un peste etichetat expert only ar trebui sa incerci sa-i oferi macar minimul necesar pentru a-i oferi o sansa de supravietuire. In plus, costa o mana si-un picior.
Acum nu-ti ramane decat sa rascolesti ReefCentral si WetWebMedia pentru povesti similare la care s-a gasit o rezolvare.
As incerca sa pun mancarea la inmuiat in usturoi.
De asemenea, as lasa luminile dimmate si as doza Herbtana.
Sper sa reusesti sa-l scoti din apatie.
LE. stiu ca tangii sunt sensibili la hipoxie, poate ar ajuta sa pui o piatra de aer in display?
Da...stiu ce zici...am citit si eu inainte despre el...dar na...am suflet de copil si eu...
L am luat si mi-am asumat oarecum esecul in ideea ca e singurul peste de talie mare si nu o sa il streseze nimeni. Am dat vortechurile aproape de jumatate de imi zboara nisipul pe fundul bazinului.
Pestele e curat nu cred ca e stresat, se plimba studiaza, nu sta ascuns. Eu zic ca si daca era in alt bazin mai mare tot asa era. Daca incepe sa mance e salvat daca nu...nu.
Oricum nu ma dau batut, un peste mai deosebit pe langa fatzele pe care le am trebuie sa fie in bazin. Ca o fii asta ca o fii altul voi vedea.
|
 |
|
Daca poti, te rog. Vreau sa incerc toate posibilitatile.
|
 |
|
Stiu....nu am din pacate nici o alga in refugiu si nu stiu de unde as putea lua urgent...
Artemie vie de unde pot lua?
|
 |
|
Nu stiu ce sa zic nu e nici gras nici slab la dimensiunea lui. Are cam 7-8cm .
Alge in refugiu nu am. Am lasat clipsul cu alge Nori in bazin. Sa vad...
Si o poza cu el plutind intr-o baie de mancare...
|
 |
|
Si o poza ca sa ma credeti pe cuvant
|
 |
|
A venit Achillesul, multumesc lui rares728 pentru tot ce a facut ( ridicat peste, aclimatizat si toate cele).
Foarte frumos pestele, da foarte bine in bazin, doar ca am o singura problema cu el: NU MANANCA NIMIC si nici nu pare interesat de nimic: artemia, mysys, krill, alge congelate si alge Nori.
Daca aveti alte sugestii le astept, daca nu, din pacate pentru el viitorul nu arata prea roz...
|
 |
|