Message |
|
Si..., am uitat sa-ti mai dau un sfat: scoate melcii din acvariu!!!. Transmit foarte multe boli, se vor inmulti la un moment dat, de nu vei stii ce sa mai faci ca sa scapi de ei - am patit-o pe propria piele - se vor da la plante de vei zice ca ai avut invazie de lacuste si cand vor fi multi va fi si inestetic in acelasi timp.
|
 |
|
Tinand cont ca stai la curte si cred ca ai o fantana prin preajma este si pacat sa nu schimbi din apa. Schimba totusi o treime din volumul de apa, filtrul OBLIGATORIU lasa-l sa mearga non-stop, ca si pietrele acelea doua si dupa cum spuneau si ceilalti oameni de pe forum trebuia sa lasi cel putin o saptamana acvariul sa mearga inainte de a introduce pestii. Dar ai facut-o si asta e, nu-ti ia nimeni capul, toti am facut o data asa. Daca ai nisip cu granulatie fina incearca sa-l inlocuiesti pe viitor cu ceva mai mare cum ar fii cel de marimea criblurii de o pun cei de la adp pe asfalt vara, iar niste plante mai multe ar fii indicat sa mai pui. De asemenea soarele nu trebuie sa bata direct in acvariu de aici rezultand incalzirea apei si in cel mult o saptamana te vei trezi cu apa verde de la algele care vor aparea datorita luminii prea puternice, iar de aici alta problema. Deci inca odata, schimba din apa, spala filtrul, iar daca nu merge pune gheata - adica cele 2 sticle cum ti-am mai zis. Bafta!!!.
|
 |
|
Poti sa pui nisip din mare daca ai in acvariu pesti care provin dintr-un mediu in care duritatea apei este mare (ex.moly), dar vei intampina probleme in sensul ca avand o granulatie mica nu permite o circulare buna a apei si in scurt timp spatiile dintre particulele de nisip se vor umple cu resturi de mancare,dejectii, etc. si va fii necesara o spalare a lui cam o data la 3-4 luni (in cazul unui acvariu de 100l) cu tot ce decurge de aici, adica scoaterea plantelor, a pestilor, a apei....... o munca care cere timp si nici nu este indicat deoarece vei strica echilibrul biologic din acvariu. Cel mai bine procedezi in urmatoarele doua moduri: daca ai o statie de betoane pe langa tine te duci frumos pana acolo dupa terminarea programului adica seara cu un sac, o roaba si ceva banuti, vorbesti cu baietii de acolo si ptr. cateva beri iti spun eu ca iti dau un sac cu nisip si aici iti recomand pietrisul acela gen criblura, este excelent (nu am umblat in acvariu de 1 an si este ok - si am discusi) iar a doua modalitate te dai bine pe langa un prieten sa te ajute bagati o fuga pana la cel mai apropiat rau din zona si cerneti cu o sita cat nisip vreti voi ca doar e moca (eu zic tot criblura sa fie). Atentie spala bine pietrisul pana ramane apa cu care il speli limpede, inainte de a-l introduce in acvariu unii zic ca trebuie fiert eu zic ca daca torni niste apa fiarta peste el la urma dupa ce l-ai spalat bine si il oparesti este o.k. Acum il poti pune in acvariu il plantezi bine, pui apa peste el si niste albastru de metil pentru dezinfectare, lasi sa mearga filtrul o saptamana dupa care poti sa pui si pestii. Bafta!!!.
|
 |
|
Vand 2 discusi - unul royal si celalalt pigeon blood, circumferinta 18-19cm, mananca atat inima de vita cat si hrana uscata, (posibil ca amandoi sa fie mascului, nu stiu sexul deoarece din 4 mi s-a format o pereche si doi au ramas pe langa, de asta si vreau sa-i vand, perechea formata depune la interval de 8 zile si nu pot sa cresc puii ptr. ca cei doi ramasi ii mananca). Varsta 14 luni. Pret 320 Ron amandoi. Astept oferte la adresa de e-mail florin_trs@yahoo.com! Va multumesc!.
|
 |
|
Ai plante in acvariu?, ce tip de sediment ai in el si cand ai schimbat din apa si ai facut ultima oara curatenie in el - nu-mi lua in nume de rau ce te intreb, incerc sa gasesc o explicatie si sa te ajut am si eu vechime de 15 ani in acvaristica si m-am lovit de multe pana acum.
Ce filtru ai in acvariu - capacitatea de filtrare, cati litri pe ora adica trec prin el?.
|
 |
|
Nu cred ca temperatura de 28 de grade este problema ta. Am si eu gurami, leri, scalari si neoni care stau impreuna cu discusii la o temperatura de 29-30 de grade si nu au absoluti nimic. O temperatura ridicata nu poate sa faca decat trei lucruri- asta daca nu depaseste 32 de grade -: scade cantitatea de oxigen din apa, scurteaza durata de viata a pestilor si plantele cresc si raman mai mici decat in mod obisnuit. Observa atent comportamentul pestilor, daca acestia stau mai mult pe fundul acvariului, sunt agitati si se ridica des la suprafata apei ptr. a lua aer, atunci este posibil sa ai doua probleme majore - o oxigenare insuficienta a apei sau un ph scazut. Ar mai fii o problema dar sper sa nu fie asta, e posibil sa ai cine stie ce boala in acvariu, asa ca uita-te bine la pesti si vezi sa nu aiba ceva pe ei sau aripioarele zdrentuite. Fa rost de un test de ph si masoara ph-ul, daca este ok mareste aerarea apei printr-un filtru suplimentar si schimba o treime din volumul apei din acvariu (este valabil si in cazul unui ph scazut, adica sub 5 sau crescut adica peste 7,5) - apa o poti pune direct in acvariu cu conditia sa fie apa de izvor adica de la fantana. Temperatura o poti scadea in felul urmator: pui doua sticle de 2l cu apa in congelatorul de la frigider si le lasi pana se fac bocna dupa care le introduci in acvariu - temperatura o sa scada cu 3-4 grade dupa care o sa creasca la loc -, asta ca sa fii tu multumit pentru ca dupa cum ti-am spus temperatura de 28 de grade nu este o problema. Sper sa nu ai cine stie ce boala in acvariu, fa ce ti-am zis, bafta si ne mai auzim - cu vesti bune...cred,!!!.
|
 |
|
Am avut si eu aceeasi problema ca si tine, ca sa scap de algele acelea nenorocite am bagat la algumin in acvariu de dadusem peste cap de tot plantele din acvariu si am ajuns la o singura concluzie - alguminul nu face altceva decat sa scada ph-ul apei si spun aceasta ca dupa masurari repetate intre tratamentele cu algumin ajunsese ph-ul in acvariul meu de 4,5 chiar daca schimbam la 2 saptamani cca. 60l de apa din acvariu, plantele se duceau naiba, radacinile putrezeau, pe alge le durea in cot chiar le mergea mai bine, cat despre pesti iti dai seama cum se simteau. Singurele plante care mergeau din plin erau cele din specia echinodorus amazonicus in schimb celelalte s-au cam dus pe copca iar din 10 ancistrusi = o. La ora actuala este bine dar dupa ce am indepartat tot ce insemna frunze cu alge incat daca vedeam ceva ce semana cu o alga si rupeam frunza - devenisem obsedat ce mai - am schimbat substratul si am pus altul nou dar tot ca cel dinainte adica pietris (criblura), apa am aruncat-o pe toata si am pus numai de la izvor - am avut ceva de munca 360l - si la ora actuala adica dupa vreo 3 luni este din nou asa cum imi place mie, adica ,,jungla". Ca iluminare folosesc doua neoane de 36w unul osram ,special ptr. plante si unul obisnuit un philips daylight. Atentie temperatura ridicata scurteaza viata si marimea plantelor. Nu folosi pastilele acelea ptr. alge, acestea nu vor mai aparea o perioada dar plantele vor creste cu incetinitorul. BAFTA!
|
 |
|
Numele meu este Florin, am 31 de ani, sunt din Rm. Valcea, pasiunea pentru acvaristica o am inca de mic, momentan am un acvariu de 360l spun momentan, pntru ca orice acvarist se multumeste pe moment cu acvariul sau, in timp acesta devine parca din ce in ce mai mic si cred ca pe moment unul de 500l m-ar multumi. Salutare la toata lumea care navigheaza pe acest forum si sper ca o sa aflam lucruri utile unii de la altii!.
|
 |
|
|
|