[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Danila
Forum Index » Profile for Danila » Messages posted by Danila
Message
Cam genul asta de biotop m-a inspirat ,evident ca intotdeauna natura arata mai bine
Corect ,dar asta era si ideea ,e un biotop in care abunda transformarile ,biomasa in exces ,etc. nutrienti , alge ,nu inteleg de ce trebuie sa judecam totul in standard recif,iar acvariul ca pe marca inregistrata,care trebuie sa fie identic la toti.
Pentru a nu creea vreo confuzie ,lemnul din acvariu este creatie proprie fiert in sare ,in ideea de a crea iluzia tarmului cu mangrove.Desi prin mediu online esti sfatuit sa apelezi la structuri de rasina , am zis sa nu-mi refuz curiozitatea de a vedea cum este colonizat lemnul in mediu marin ,si mai exista si teoria microbionului specific structurilor organice ,mai pe scurt ce microorganisme cresc pe piatra nu cresc intotdeauna si pe lemn si viceversa .
si inca una si gata
Salut tuturor ,revin cu Ocean Free nanocube34 litri ,plus lampa dennerle reef light , skimmer cu pulverizator lemn,momentan fara pompa valuri, ciclare cu bacterii easylive ,sare dupla cu aminoacizi ,apa retea plus conditioner (tot de la easylive -pare un soi de suspensie de zeolit).Din pacate dorinta mea de a incerca un nou tip de biotop ,s-a cam dezumflat nereusind sa procur nici piatra vie ,nici vietuitoare prea multe ,ba am avut si ghinion , jumatate au murit pe drum.Dar cu rabdare ,sper ca putinul pe care il am sa faca bine si sa-si imparta spatiul vital in mod cat mai natural,si pentru cat mai mult timp.Incerc sa pun si o poza
Cumpar(prin curier cu ramburs)bucati mici(chiar si f.mici)de piatra populata cu spongieri si sau viermisori penati eventual macroalge dezirabile-in limita a 100 lei + transport.
Vad ca cineva tot rasuceste cutitul in plaga . Daca tot nu mi-a fost inchis topicul am sa scriu in concluzie ca nu consider ca fost un un esec total .Aproape 2 ani sistemul a functionat s-a dezvoltat si poate chiar ar mai fi mers daca interveneam in control.Acum ca sa explic cat de cat afirmatia am sa fac apel la istoria acvaristicii asa cum am trait-o eu.Se considera ca exista doua mari tipuri de acvarii(acvaristica) 1. decorativ(si comercial as zice eu) in care primeaza aspectul si in care orice este permis(ma refer la mentenanta) si acvariu biotop(un pic cam pretios denumit asa, deoarece practic este aproape imposibil) in care pe primul loc se afla selectia pieselor biologice -asocierea lor observatia etc lucruri plicticoase si si cu un rezultat pe care nu te inghesui sa-l arati musafirilor.Eu am fost atras de cea de a doua categorie (in cazul de fata si ceva mai accesibila financiar) evident ca nu o combat pe prima ,ba chiar e de admirat avantul comercial pe care l-a luat , dar cred eu ca totusi ar mai trebui revenit cand si cand(evident mai rar) si la ideea de biotop -biocenoza -microbiom(poate cei mai in varsta isi aduc aminte zicala- ai bacterii ai acvariu ,vetusta si amuzanta dar dar valabila si astazi la fel ca acum jumatate de secol si de fapt cam de cand e lumea).Ca sa inchei optimist , are cineva asa ceva , mi-as dori pentru noul setup
Cred ca nu mai este nimic de spus in acest topic asa ca se poate inchide , multumesc.
Multumesc de raspuns , eu oricum nu am cum sa cumpar asa ceva , dar vazand atata frumusete ma gandeam ca macar in imperiul in care soarele nu apune niciodata , poti incerca un bazin gen biotop -adica sa pui numai piatra si sa o lasi sa-si vada de viata ei( cu cat mai mult cu atat mai bine) .
Frumos si coplesitor(cel putin pentru mine) As avea o intrebare ,si anume daca in Anglia (eu asa am inteles locatia) se gasesc acele pietre vii de cultura zise si decorative sau clasa A parca ,care ma imbolnavesc pe mine cand le vad pe internet ,arata fantastic de bine au ceva natural si firesc si parca abia asteapta sa fie puse in acvariu.
Si eu le iubesc , si le-am iubit ,ca aveam vreo 14 ,dar cele marine au o anume fascinatie (cel putin pentru mine) careia nu am putut sa-i rezist.
Cam asa ma gandeam si eu mai putin acvariu ca de draci l-am crapat cam tare , deja am reusit sa gasesc ceva tot la 35 litri si ii dau drumu.Initial am zis ca renunt dar nu stiu de ce naiba nu pot ,cred ca e un fel de boala ,care tine cam de 50 de ani de cand am primit primul bazin (era un bazin de acumulator electric, ii zicea bac pe atunci) .Multumesc pentru sfat si solidaritate.
Ce a fost a fost , din pacate cel mai tare ma streseaza faptul ca in orasul meu de resedinta nu exista nimic in materie de marine si trebuie sa apelezi la tot felul de servicii.Cu acvariul voi continua tot cu unul mic pentru a putea folosi ce mai am prin casa (nu sunt un om cu bani).Stiu ca aceste compromisuri duc de regula la esec ,dar macar stau in priza cu o lume care m-a fascinat dintotdeauna.
Greu de spus , as zice (fara certitudine) ca pur si simplu era suprapopulat cu corali moi, aveam un lobophytum care ajunsese sa ocupe jumatate din bazinul si asa f.mic plus palythoa etc.specii care am inteles ca pot deveni agresive prin eliberarea de toxine ,o alta cauza gen temperatura , calitatea apei nu vad sa fii fost posibila , in asa timp scurt. Ca si observatie personala ar fi aceea ca un bazin mic nu induce o dezvoltare mai redusa a coralilor(un fel de adaptare la spatiu),si nu voi mai repeta greseala asta cu suprapopularea desi e tentant sa vezi cum prospera si capata aspectul acela luxuriant ce ne incanta in mediul natural.
Din pacate de ce m-am temut s-a petrecut.Crah total ,suprapopulat(nu m-am indurat sa arunc din vietuitoare), intr-o dimineata am gasit bazinul verde-albastru -violet de consistenta laptelui batut-vietuitoarele moarte ,coralii partial descompusi.Totul s-a petrecut in 5-6 ore- seara era ok , dimineata dezastru.Acum ca mi-a mai trecut supararea ,incerc sa o iau de la inceput,tot cu un bazin mic(cel vechi am reusit sa-l pleznesc la un colt) Daca nu-i nici o problema voi posta tot pe acest topic.
Salut ,cred ca este un trend pentru acvariile mici -adica cu AIO (multe firme vad ca au venit cu sistemul asta) Personal eu asa mi-am facut micul bazin.Avantajele sunt ca poti pune o gramada de minuni in el fara sa se vada , e mai silentios -practic nu ai nevoie de nu stiu ce pompa de recirculare , asta vara cand a fost excesiv de cald am folosit AIO pe post de frapiera -cu doua recipiente de plastic de 0,5 litri de gheata pe zi am rezolvat si canicula.Stiu ca parerile sunt diverse si impartite (cred ca asa si este normal pentru un hoby) eu raman la parerea,ca indiferent de ce tip de acvariu faci ,sa rezervi o proportie buna pentru filtrarea biologica respectiv un substrat generos si mediu de filtrare asemenea.De aceea cred ca acvariu sistem AIO iti ofera aceasta posibilitate.Succes!
Asa este, e facut si intretinut de o firma de profil - vin o data pe luna si probabil mai verifica cate ceva ,dar nu am reusit sa discut cu ei si oricum mi-a zis un nene care mai curata sticla de alge ca doar daca fac comanda de acvariu e.t.c. se obosesc sa stea de vorba. Evident ca nu e cazul meu , fiind mai mult pasionat decat finantat .
multumesc .
Salut,si felicitari pentru realizare, daca este permis as avea o intrebare , exista la Suceava vreun petshop cu vietuitoare marine ? ,aici la Botosani innebunesc ,astia nici n-au auzit de acvariu marin.
Multumesc.Xenia intradevar are ceva ciudat ,initial era o tufa compacta viguroasa.apoi singura si nesilita de nimeni a inceput sa migreze prin tot bazinul( 30 de litri )in grupuri mici si mai rahitice marea majoritate este in spatele pietrelor fiing putin vizibila.Cred ca bazinul devine prea mic mai ales ca desi nu ma preocupa in mod special toti locuitorii habitatului cresc parca mai repede decat mi-as dori. ma tem ca se vor sufoca reciproc in curand.
 
Forum Index » Profile for Danila » Messages posted by Danila
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com