| Message |
|
|
|
In mod normal, daca acvariul este bine plantat si au pe unde sa se ascunda, nu ii mananca. Altfel, poti astepta inca 1 saptamana.
|
 |
|
|
ionut_dt wrote:Sa mai cumpar un filtru dasta (costa doar 650 lei) si sa-l leg in serie cu asta.
La cat de mult material intra in el, se mai simte nevoia unui prefiltru?
|
 |
|
|
|
Pai de ce vrei sa pui ceva peste el? Ala e substratul, daca vrei plantat, pe care clar nu prea poti sa il aspiri.
|
 |
|
|
|
Daca aspiri cum trebuie, nu, adica sa gatui gurtunul dupa ce suge, altfel, se duce tot in cada.
Mai poti face ceva, si aspiri fara grija.
Pui furtunul din care iese apa intr-o caldare si apa va iesi peste buza galetii, nisipul ramanand pe fund, astfel il recuperezi.
|
 |
|
|
|
Mai nasol sa te loveasca cu Umukelani.
|
 |
|
|
CristiCiju wrote:Urmeaza sa-l curat (l-am borat tot cu silicon)
Spor la treaba, eu unul am mazgalit la prima tentativa de lipire si mai mult am stat sa curat decat sa lipesc. Clar, trebuie expwerienta sa iasa fara mazgalituri, sau pregatire in prealabil, cu banda de mascare.
|
 |
|
|
|
Sa stii ca poti folosi filtrul acela, trebuie doar sa ai mai putini pesti decat ai acum.
|
 |
|
|
|
E cam mic acvariul pentru Hoplo.
Plus ca face multa mizerie.
Pe de alta parte, mie nici nu mi se pare vreo frumusete.
Mai bine iei un Ancistrus, e mai frumos, plus ca iti curata si geamul.
|
 |
|
|
|
Nu imi dau seama ce catfish (peste-pisica) ai, ca mustaciosi sunt multi.
Poate fi Hoplo, Ancistrus (asta nu se face mare chiar asa de repede), Synodontis. Sa stii ca si sanitarii tai de nisip (Corydoras) tot catfish sunt, in romana le zice somni.
Daca vor rezista, depinde de cat de mult te vei ocupa de ei si de filtrarea pe care o ai.
Nu te descuraja daca se intampla sa mai pierzi din ei, in timp vei gasi un echilibru in acvariu. Poti pastra doar Guppy (sunt foarte rezistenti si sunt mai mici decat Molly sau Xifo, 5 Guppy au aceeasi incarcatura biologica ca 1 Xifo adult) sau doar zebrele plus Corydoras si, eventual, mustaciosul daca nu e Hoplosternum sau Plecostomus.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
TDS metru are cineva in Constanta? As fi vrut sa masor 2 mostre de apa.
|
 |
|
|
|
Am avut si eu un betta care a avut o pata care s-a innegrit.
Nu a durat o luna si s-a dus.
|
 |
|
|
|
Incearca si artemia. Nu am auzit de cazuri care sa o refuze.
|
 |
|
|
|
Depinde ce tip de congelate ai luat. Eu nu am reusit sa hranesc cyclops sau mysis niciodata.
|
 |
|
|
|
A patit-o, si inca cum... ani de zile s-a chiuit sa aleaga o pereche.
|
 |
|
|
ugarit5 wrote:Prea frumosi...
Care-i faza cu lotul cu defecte?
Mersi.
Lotul cu defecte e ala in care masculii au ganduri spurcate cu alti masculi.
|
 |
|
|
De prin mai sunt in situatia urmatoare dpdv al stocului:
* 1 pereche Pelvicachromis Taeniatus Nigeria Red, la care masculul nu vrea nici in ruptul capului sa participe la depunere, ei stau impreuna, ea danseaza in fata lui, dar el se duce la culcare, cred ca e din lotul cu defecte (din care a mai avut si stim-noi-cine);
* 1 Aphiosemion Australe femela iesit din ou, in acvariu;
* 3 perechi de Fundulopanchax Gardneri, care, la fel, nu se inmultesc. Cel de la care i-am luat i-a inmultit in comunitar, fara efort, adica s-au inmultit singuri.
* 3 Cory Aeneus, astia vor merge la sfarsitul lunii in plasament definitiv la altcineva.
|
 |
|
|
|
Mie al doilea imi lasa impresia ca o sa faca burta, mai ales ca marginile acvariului nu vor cadea exact pe peretii verticali.
|
 |
|
|
Fadds wrote:Am vazut multe exemple frumoase pe youtube, nu stiu de unde si-au facut rost. Imi plac nuantele mai inchise, negru, gri sau rosu inchis ca sa fie in contrast cu nisipul, sa nu fie prea aspre/taioase, dar nici rotunde precum cartofii.
Acum, depinde de ce tip de roci vrei. Poti incerca si cu un fundal 3d sau poti pune pietre naturale, idee e ca la africani, de obicei ei mai ciugulesc alge de pe pietre, asa ca nu stiu daca e ok sa fie Tip Dragon Stone. Pana la urma, din ce ai vazut pe net, alegi ce iti place tie.
Incearca sa afli tipul rocilor, ca un distribuitor se gaseste sigur.
Asa, idei sunt o gramada:
Era un baiat pe forum care face decoruri 3d, chiar foarte reusite, Alex parca il chema. L-am gasit, e aici, vezi cum poti lua legatura cu el.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/31185.page#p258377
|
 |
|
|
|
Daca nu vrei plante, nici vreun aranjament special (lemne, pietre), foloseste cu incredere un pietris din Hornbach sau din vreun pet-shop, cel mai ieftin, culoare neutra, nu verde brotacel, galben Lamborghini sau, cum ai sugerat tu, bleu Mamaia.
Nu este vreo investitie mare, cu 10 lei o rezolvi.
Cel albastru nu iti va placea dupa foarte putin timp.
Plus de asta, fiind vopsit, nu stii cu ce fel de vopsea este colorat, daca este sau nu toxica pentru pesti.
|
 |
|
|