Am 10 -15 neoni (Paracheirodon innesi) de 2-3 ani
Nu am avut probleme cu ei
De la un timp (coincide cu schimbarea pozitiei in si out-ului de la filtru si am montat un reactor extern pe out-ul de la filtru) neonii stau mai mult retrasi, in coltul opus in si out ului de la filtru
Parca le e frica de ceva
Astazi am vazut ca unul din ei nu mai este asa de vioi (are echilibru dar se misca foarte incet, se sprijina de substrat sau plante)
Nu am nicio idee ce ar putea sa-i deranjeze
KH 13, PH 7.2
Incerc sa nu chinui prea tare vietuitoarele din bazin
Dat fiind faptul ca la robinet am un kh de 15 iar in acvariu 13, am cautat specii de pesti pentru un plantat si o clasificare in functie de duritatea apei dar nu am gasit
Am cautat "manual", specie cu specie.... dar nu gasesti intodeauna specificatiile care te intereseaza si iti i-a foarte mult din timp
Exista o clasificare cu pestii acvatici (dar plante, sau cer cam multe?) in functie de duritatea apei (kh) ?... nu ma intereseaza ciclidele ... deocamdata
Multumesc
Detin un set co2 profi2 ca acesta Am demontat frumos electrovalva (partea metalica aurie) de pe regulatorul de presiune si am dat peste ..... filetul regulatorului
De ce adaptor am nevoie pt a folosi butelia fara electrovalva?
Apple snails of the genus Pomacea have been popular aquarium inhabitants for decades but were recently banned from the European trade following a request from Spanish authorities due to one species, P. insularum, becoming established in certain wetlands following release by aquarists.
The congener P. canaliculata has been introduced to Hawaii and various countries in Southeast Asia where it’s considered a highly invasive pest since it not only competes with native molluscs but feeds on aquatic plants and can devastate rice and other semi-aquatic crops.
It’s considered one of the 100 world’s worst invaders, according to the Global Invasive Species Database.
New research published in the open access journal PLoS ONE this week has revealed that the eggs of P. canaliculata are filled with a powerful neurotoxin making them unpalatable to virtually all potential predators with the only known exception being the fire ant, Solenopsis geminata, although no-one is quite sure how it’s able to eat them.
Vand pompa valuri Hydor Koralia 3200, achizitionata recent, factura, garantie 2 ani
Am folosit-o scurt timp la un acvariu cu apa dulce de 100 l
Am subestimat puterea ei............ imi facea gaura in Manado, ametea pestii, etc....
pret 240 lei + taxe postale
rel, pm
Gazon riccia fluitans 6 lei potul (4 poturi disponibile)
\
Java Moss 10 lei potul (2 poturi disponibile)
nuca de cocos cu java moss gata prinsa 15 lei
Ludwigia repens .................................... 10 lei / 5 fire
- Rotala Rotundifolia............................... 20 lei / 20 fire
- Cryptocoryne pontederiifolia ............... 20 lei / 3 plante
- Bacopa caroliniana ............................. 20 lei / 20 fire
5 x Ludwigia repens
10 x Rotala Rotundifolia
10 x Hygrophila polysperma
4 x Cryptocoryne pontederiifolia
10 x Bacopa caroliniana
3 x Ceratopteris Cornuta
3 x Ceratopteris pteridioides
bonus 1 portie Riccia 10 x 10 cm
Pachet 1 = 35 lei
2 x Ludwigia repens
10 x Rotala Rotundifolia
5 x Hygrophila polysperma
1 x Cryptocoryne pontederiifolia
10 x Bacopa caroliniana
bonus 1 portie Riccia 5 x 5 cm
- Ludwigia repens .................................... 2 lei firul (5 plante disponibile)
- Rotala Rotundifolia................................. 1,5 lei firul
- Hygrophila polysperma .......................... 1,5 lei firul
- Cryptocoryne pontederiifolia(minim 15 cm inaltime si 3 frunze) ...... 4 lei firul (5 plante disponibile)
- Bacopa caroliniana ............................... 1,5 lei firul
- Riccia ................................................... 5 lei/ 1 pot
- Echinodorus ozelot.................................. 10 lei (1 planta disponibila)
- Ceratopteris Cornuta............................... 4 lei firul (2-3 plante disponibile)
- Ceratopteris pteridioides.......................... 4 lei firul (2-3 plante disponibile)
Plantele vor fi scoase din acvariu in ziua expeditiei
Asigur ambalarea corespunzatoare a plantelor
Comanda minima 20 lei (fara transport)
Costul transportului 8 lei posta
Comenzi PM
- Ludwigia repens .................................... 2 lei firul (5 plante disponibile)
- Rotala Rotundifolia................................. 1,5 lei firul
- Hygrophila polysperma .......................... 1,5 lei firul
- Cryptocoryne pontederiifolia(minim 15 cm inaltime si 3 frunze) ...... 4 lei firul (5 plante disponibile)
- Bacopa caroliniana ............................... 1,5 lei firul
- Riccia ................................................... 5 lei/ 1 pot
- Echinodorus ozelot.................................. 10 lei (1 planta disponibila)
- Ceratopteris Cornuta............................... 4 lei firul (2-3 plante disponibile)
- Ceratopteris pteridioides.......................... 4 lei firul (2-3 plante disponibile)
Plantele vor fi scoase din acvariu in ziua expeditiei, provin de aici
Asigur ambalarea corespunzatoare a plantelor
Comanda minima 20 lei (fara transport)
Costul transportului 8 lei posta
La comenzi de peste 45 lei, transportul gratuit
Comenzi PM
Echipamente:
1. Filtru intern Fluval U3 - folosit 6 luni
(prea puternic pentru un acvariu de 80 litri)
debit 600 l/h
putere: 6W
medii filtrare: burete, polypad, ceramica (65g)
3 tipuri de evacuare a apei
pret: 170 lei
2. Incalzitor Resun 150w
pret: 25 lei
3. Extensie Reactor CO2 JBL ProFlora Taifun 18 module
18 buc = 80 lei
9 buc = 44 lei
4. Neoane Osram
Osram 24w T5 G5 830 2 buc
Osram 24w T5 G5 860 2 buc
au functionat 6 luni, 8 ore/zi
pret 15 lei buc sau 50 lei toate